Connect with us

ACTUALITATE

Copilul tău este talentat? Înscrie-l la Școala Populară de Artă din Târgoviște!

Publicat

pe

23 septembrie 2022 este data până la care se fac înscrieri la Școala Populară de Arte „Octav Enigărescu”, din cadrul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița. Urmează, în perioada 26-30 septembrie, susținerea probelor de aptitudini, apoi afișarea rezultatelor, între 30 septembrie și 1 octombrie. Cursurile vor debuta pe 3 octombrie.

Atenție! La depunerea dosarului se va achita o taxă în valoare de 65 lei, nereturnabilă (pentru procesarea datelor și centralizarea situației). Taxa de școlarizare se va plăti în două tranșe: prima – până la data de 15 octombrie 2022, iar a doua – până la data de 1 martie a anului 2023.

Înscrierea candidaților se face prin depunerea documentelor la secretariatul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița sau online, pe whatsapp, la numărul de telefon: 0747.103.122.

„Cei interesaţi de oferta educațională pentru anul şcolar 2022-2023 vor putea să ia parte la ateliere de prezentare ale cursurilor predate în cadrul acestei instituții de tradiție, în zilele de 12, 13 și 14 septembrie, la sediul instituției, str. Al. Ioan Cuza nr 15, în intervalele orare 10:00-12:00 și 17:00-19:00. Înscrierea la ateliere se face telefonic, la secretariatul instituției, la numărul de telefon 0245.613.112, sau prin prezență fizică efectivă, la orele anunțate.

În cadrul atelierelor, atât părinţii, cât şi elevii vor asista la cursuri demonstrative şi se vor familiariza cu spaţiul şcolii. De asemenea, vor afla cu exactitate care sunt criteriile de înscriere la cursuri, chiar de la personalul Centrului”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

În anul şcolar 2022-2023, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, prin Şcoala Populară de Arte „Octav Enigărescu’’, va organiza următoarele cursuri:

– Pictură, artă modernă şi grafică
– Balet clasic
– Dans modern
– Dans popular
– Design vestimentar
– Pictură pe sticlă – art craft
– Canto muzică populară
– Canto muzică uşoară
– Acordeon/Orgă
– Chitară
– Pian
– Teatru
– Vioară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Peste 1400 de femei din Dâmbovița au fost testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul continuă!

Publicat

pe

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

În acest context, astăzi – 2 februarie 2023, a fost organizat la Târgoviște, la Universitatea Valahia, un eveniment de lansare a acestui amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

„Toți cei care suntem implicați în acest proiect avem un crez, și anume, că nimic nu este mai important decât viața însăși.

Ceea ce ne-am propus să facem prin acest proiect este cu adevărat un pas spre a salva vieți, a aduce zâmbete pe fețele a mii de familii și a generaliza un comportament sănătos în societate, și anume, prevenția.

Proiectul a pornit de la o realitate statistică foarte tristă pentru țara noastră: suntem pe primele locuri la mortalitate din cauza cancerului de col uterin și pe ultimele locuri la prevenție. Nu este de mirare! Așa a fost construit sistemul nostru sanitar și modelul cultural-educațional. Am fost mai degrabă încurajați să tratăm, nu să prevenim”, a spus prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Potrivit specialiștilor, România este pe primele locuri la incidența acestei boli din următoarele cauze:
– Lipsa controlului;
– Lipsa vaccinului;
– Teama de un diagnostic nefast;
– Puțini medici / cabinete, puține informații;
– Multe persoane neasigurate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Rezultatele de până acum ale proiectului „Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” în județul Dâmbovița:

6350 – femei informate
1402 – femei testate
– Găești – 132
– Moreni -136
– Gura – Ocniței -124
– Ludești -70
– Potlogi – 68
– Răzvad -80
– Poiana -52
– Produlești -57
– Morteni- 80
– Comișani -68
– Moroeni -89
– Nucet -54
– Valea-Mare -93
– Vișina -85
– Cobia -47

De reținut faptul că programele de screening scad riscul de cancer cu 30 până la 50%, sau chiar cu 80% dacă există o regularitate, iar un cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat cu o rată de succes de aproape 100%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

4,5 milioane de euro pentru cămăși de poliție pe care sindicaliștii Europol le consideră „mizerii”

Publicat

pe

Polițiștii români sunt dezamăgiți. Noile cămăși care intră în componența uniformelor sunt sub orice critică. Reprezentanții Sindicatului Europol critică piesele de vestimentație pe care le numesc niște mizerii.

„Dacă în varianta „prototip” materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru polițiști, dar net superioare față de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificațiile din caietele de sarcini și cu toate acestea, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor cu titlu de „noua uniformă”.

După cum puteți constata cu ochiul liber, în loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari. Dacă la cămașa de prezentare a fost prezentă țesătura de tip „ripstop”, specifică uniformelor tactice pentru creșterea rezistenței, la cămașa primită de noii polițiști lipsește cu desăvârșire, iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete. Inclusiv materialul „velcro” de pe braț este un „fake” ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnul heraldic textil. Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte, cu toate că și aceasta este o condiție de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini.

Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3.000 de complete și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate”, au scris, pe pagina lor de Facebook, reprezentanții Europol.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats