Connect with us

ACTUALITATE

Primarul orașului Pucioasa, precizări privind lucrările de modernizare a infrastructurii educaționale locale

Publicat

pe

Dragi copii, dragi părinți, stimate cadre didactice,

Astăzi, începe un nou an școlar, într-o variantă nouă, cu schimbări destul de multe (și nu toate bine venite), la capătul unei vacanțe de vară „fierbinți”, în care cadrele didactice ce lucrează efectiv cu elevii s-au luptat pentru a îndrepta anumite decizii luate de actuala conducere a Ministrului Educației! Deși constat o anumită bulversare în rândul elevilor, părinților și chiar al profesorilor, o să mă opresc din analiza mea aici și o să îi las pe cei care se pricep să o facă!

Iar eu o să mă concentrez asupra celor aproape 2.800 de preșcolari și elevi care încep anul școlar 2022-2023 în grădinițele, școlile și liceele din orașul Pucioasa! Gândul meu se îndreaptă spre ei și le urez succes tuturor! Ca de obicei, un loc aparte au cei care pășesc pentru prima oară inttr-o gradiniță, școală sau liceu, pentru că aici emoțiile sunt și mai mari!

Rămânând la orașul nostru, vă asigur de faptul că, deși suntem compleșiți de lucrări, cu șantiere deja începute sau având contractele de lucrări semnate pentru 5 unități de învățământ, procesul educațional va decurge normal!

Împreună cu cei din conducerea unităților de învățământ și cadrele didactice, facem tot ceea ce este nevoie pentru ca toţi copiii noștri să învețe în condiții optime, chiar și în această perioadă dificilă!

Sigur, ne-am fi dorit ca elevii de la Colegiul Național Nicolae Titulescu să înceapă încă de mâine școala la ei „acasă” în locația modernizată, însă recepția la terminarea lucrărilor se va face abia pe data de 7 septembrie din motive independente de voința noastră, urmând ca, cel mai probabil pe 12 septembrie, aceștia să își reia activitatea în sediul lor, urmând ca cei de la Liceul Tehnologic să frecventeze școala pentru un an de zile în cele trei corpuri moderne realizate din containere pe Bulevardul Trandafirilor.

Apoi, avem situația de la Grădinița Prichindel, acolo unde copiii vor fi mutați, în aproximativ 2 săptămâni, intr-o locație provizorie, aleasă după multe dezbateri, situată pe strada Nufărului, construită tot din containere, care va asigura însă toate condițiile pentru desfășurarea normală a activitații! Toate acestea datorită faptului că actuala locație în care funcționează Grădinița Prichindel va fi demolată în această toamnă pentru a face loc unui sediu modern pentru aceeași grădiniță!

În plus de toate acestea, Grădinița Micul Prinț este și ea pregătită pentru lucrările de modernizare ce vor începe în săptămânile următoare, însă numai după ce vom muta preșcolarii de aici în clădirea ce a deservit Școala nr. 3, pentru o perioada de un an de zile!

Enumerând toate proiectele acestea, constat că vom avea cu toții un an greu și vă cerem încă o dată scuze pentru disconfortul creat!

Închei prin a vă transmite încă o dată faptul că suntem permanent prezenți lângă unitățile de învățământ, așa încât singurul lucru la care trebuie să ne concentrăm este educația!

Încă o dată, vă urez: succes dragi copii, succes stimate cadre didactice!

Constantin Ana,
Primarul orașului Pucioasa

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! A fost suspendată circulația pe TransBucegi, din cauza viscolului

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă, ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile – cod portocaliu de viscol și căderi abundente de zăpadă.

„Recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene.

Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat depunerile abundente de zăpadă pe carosabilul drumului județean 713, sectorul mai sus- amintit, recomandăm evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor pe timp de ninsoare și viscol”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cum procedez dacă nu sunt angajat și vreau să mă asigur pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate?

Publicat

pe

Persoanele fizice care nu au încheiate raporturi juridice de muncă cu un angajator şi nu realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, nici alte venituri asimilate salariilor şi nu se încadrează în categoria persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate în baza unui contract de asigurare – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

„Contractul de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate se încheie între persoana interesată și casa de asigurări de sănătate la care se află în evidenţă ca persoană asigurată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Citește și: Comunicat CNAS: O aplicare justă, echitabilă şi nediscriminatorie pentru calculul indemnizaţiei de maternitate

Contractul poate fi încheiat pentru o perioadă determinată / nedeterminată la un venit ales de către asigurat, ce nu ține cont de veniturile impozabile realizate. Venitul ales nu poate fi mai mic decât valoarea lunară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii (3.000 lei începând cu 1 ianuarie 2023) şi nu poate depăși valoarea a 12 salarii minime.

Contractul de asigurare nu se încheie retroactiv și produce efecte exclusiv de la data înregistrării. Contribuţia lunară de asigurare pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate este de 1% şi se aplică asupra venitului înscris în contract”.

Citește și: Nu ai loc de muncă și vrei să te asiguri în sistemul public de sănătate? Află procedura aici!

Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

„În cazul în care nu au fost realizate venituri în ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, stagiul de asigurare se consideră realizat dacă prin însumarea perioadelor din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului rezultă un număr de zile de stagiu de asigurare cel puţin egal cu numărul total de zile lucrătoare din ultimele 6 luni anterioare producerii riscului.

Persoanele asigurate pentru concedii și indemnizații beneficiază de concedii şi indemnizaţii, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul unor situaţii de excepţie, respectiv în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin Hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, riscului maternal, carantinei, precum şi în cazul izolării urmare a infectării cu Covid-19)”, ne mai informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats