Connect with us

ACTUALITATE

Târgoviște: Ia-ți bilet de autobuz, reciclând 5 pet-uri! Astăzi, 16 septembrie 2022

Publicat

pe

Campania națională de promovare a colectării selective a deșeurilor „Schimbă pet-ul cu biletul„, derulată de Asociația „Act For Tomorrow” și Kaufland România, a ajuns, astăzi – 16 septembrie 2022, pentru prima dată și la Târgoviște.

Mecanismul este unul foarte simplu: în schimbul a cinci pet-uri, sticle sau doze de aluminiu reciclate la automatele din parcarea magazinelor Kaufland, va fi eliberat un bilet cu două călătorii valabil pentru autobuzele care circulă în Târgoviște. Acesta va putea fi utilizat oricând, neavând o limită de expirare.

În plan local, campania este implementată cu sprijinul mai multor parteneri: Fundația Județeană pentru Tineret, Organizația pentru Prioritizarea Educației Naționale – OPEN și operatorul de transport Servicii Publice Municipale, societate inființată de administrația publică locală. De altfel, primarul Daniel Cristian Stan și viceprimarul Monica Ilie sunt primii târgovișteni care și-au luat, astăzi, bilet de autobuz reciclând pet-uri la Kaufland Magrini, dorind astfel să încurajeze colectarea selectivă.

„Campania <Schimbă pet-ul cu biletul> este o modalitate de a încuraja colectarea selectivă, dar și transportul public în comun. În municipiul Târgoviște discutăm de un transport public ecologic. Avem 40 de autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid și vrem să continuăm această campanie de modernizare a transportului public local, atât pe zona de infrastructură cât și pe zona de mijloace de transport. Avem depus încă un proiect pentru 21 de autobuze electrice. Deci, suntem foarte deschiși unor asemenea campanii de natură să ofere un exemplu”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

În condițiile în care campania va fi una de succes la nivelul municipiului, a precizat Darius Neda, reprezentantul Fundației Județene pentru Tineret Dâmbovița, urmează să fie reeditată.

UPDATE: La Târgoviște, s-au oferit 231 de bilete gratuite, fiind reciclate peste 1.150 de pet-uri în 8 ore. Organizația pentru Prioritizarea Educației Naționale – OPEN, Fundația Județene pentru Tineret și Asociația „Act For Tomorrow”  le mulțumește voluntarilor aflați la punctele de reciclare din parcările celor trei magazine Kaufland din Târgoviște, pentru că și-au rupt din timpul liber 8 ore pentru a se implica în derularea cu succes a campaniei „Schimbă pet-ul cu biletul”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! A fost suspendată circulația pe TransBucegi, din cauza viscolului

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă, ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile – cod portocaliu de viscol și căderi abundente de zăpadă.

„Recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene.

Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat depunerile abundente de zăpadă pe carosabilul drumului județean 713, sectorul mai sus- amintit, recomandăm evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor pe timp de ninsoare și viscol”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cum procedez dacă nu sunt angajat și vreau să mă asigur pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate?

Publicat

pe

Persoanele fizice care nu au încheiate raporturi juridice de muncă cu un angajator şi nu realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, nici alte venituri asimilate salariilor şi nu se încadrează în categoria persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate în baza unui contract de asigurare – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

„Contractul de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate se încheie între persoana interesată și casa de asigurări de sănătate la care se află în evidenţă ca persoană asigurată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Citește și: Comunicat CNAS: O aplicare justă, echitabilă şi nediscriminatorie pentru calculul indemnizaţiei de maternitate

Contractul poate fi încheiat pentru o perioadă determinată / nedeterminată la un venit ales de către asigurat, ce nu ține cont de veniturile impozabile realizate. Venitul ales nu poate fi mai mic decât valoarea lunară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii (3.000 lei începând cu 1 ianuarie 2023) şi nu poate depăși valoarea a 12 salarii minime.

Contractul de asigurare nu se încheie retroactiv și produce efecte exclusiv de la data înregistrării. Contribuţia lunară de asigurare pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate este de 1% şi se aplică asupra venitului înscris în contract”.

Citește și: Nu ai loc de muncă și vrei să te asiguri în sistemul public de sănătate? Află procedura aici!

Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

„În cazul în care nu au fost realizate venituri în ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, stagiul de asigurare se consideră realizat dacă prin însumarea perioadelor din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului rezultă un număr de zile de stagiu de asigurare cel puţin egal cu numărul total de zile lucrătoare din ultimele 6 luni anterioare producerii riscului.

Persoanele asigurate pentru concedii și indemnizații beneficiază de concedii şi indemnizaţii, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul unor situaţii de excepţie, respectiv în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin Hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, riscului maternal, carantinei, precum şi în cazul izolării urmare a infectării cu Covid-19)”, ne mai informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats