Connect with us

ACTUALITATE

Întâlnire regională a Camerelor de Comerț, organizată la Târgoviște

Publicat

pe

Faptul că președintele Camerei Naționale de Comerț Industrie și Agricultură a girat și a venit în Dâmbovița pentru a participa la o întâlnire cu șefii Camerelor de Comerț din Regiunea Sud-Muntenia, dar și cu reprezentanții administrației publice județene, este un câștig pentru comunitate, pentru ideea de comunicare, de interacțiune oficială, pentru punerea pe tapet și pentru materializarea unor proiecte viitoare.

Așa după cum a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vorbim despre o premieră în acest domeniu relațional. Este prima întâlnire de acest gen care se întâmplă în România. Meritul aparține, evident, președintelui Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița – Valentin Calcan și șefului administrației județului Dâmbovița, care a accesat la acest proiect datorită bunei colaborări existente între cele două instituții.

Întâlnirea de bază s-a desfășurat la sediul Camerei de Comerț Dâmbovița. Alături de Valentin Calcan, amfitrionul dezbaterilor, s-au aflat președintele Camerei de Comerț a României – Mihai Daraban, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, prefectul Claudia Gilia, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, șefii Camerelor de Comerț din Prahova, Giurgiu, Teleorman, Călărași, Ialomița, Argeș, Ilfov și București. Discuțiile au fost axate pe situația economiei românești, pe modul de intervenție al statului în sprijinirea mediului de afaceri, pe măsurile ce ar trebui luate pentru atragerea investitorilor și dezvoltarea entităților economice.

Mihai Daraban a apreciat colaborarea, parteneriatul constructiv care există între Camera de Comerț Dâmbovița și Consiliul Județean Dâmbovița, Instituția Prefectului și Primăria Târgoviște. Consideră șeful Camerei de Comerț a României că acest tip de colaborare reprezintă un exemplu de bună practică și ar trebui extins în toate județele țării.

Președintele CJ Dâmboviţa a vorbit despre ceea ce înseamnă parteneriatul cu Camera de Comerț, despre activitățile comune depuse pentru sprijinirea mediului de afaceri dâmbovițean, despre deschiderea manifestată pentru investitorii care vin în județul nostru. Corneliu Ștefan a prezentat invitaților proiectele pe care administrația județeană le are în derulare.

Valentin Calcan, cel care a pus la cale această întâlnire, poartă pentru viitoarele colaborări care să aibă ca rezultantă sprijinirea mediului de afaceri din întreaga Regiune Sud Muntenia, a spus că antreprenorii trebuie promovați, trebuie luptat pentru capacitarea și atragerea investitorilor de care depinde, până la urmă, dezvoltare economică și prosperitatea cetățenilor.

Președintele Mihai Daraban s-a arătat încântat de faptul că în Dâmbovița autoritățile județene colaborează, sunt pe aceeași undă cu reprezentanții Camerei de Comerț în ceea ce privește sprijinirea și dezvoltarea mediului de afaceri. A mai vorbit Mihai Daraban despre mediul de afaceri românesc, despre problemele cu care se confruntă, despre relația cu politicul, cu reprezentanții guvernamentali. A recunoscut președintele Camerei de Comerț a României că, de-a lungul timpului, au existat mai multe inițiative, solicitări de modificare a unor acte normative, de introducere a unor noi reglementari, dar care nu prea au avut nicio finalitate. Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a României a mai făcut o mărturisire. Valentin Calcan va face parte, în curând, din structura de conducere a CCIR.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Vizită de încurajare în Secția de Oncologie a Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Doamnele din conducerea OFSD Dâmbovița s-au aflat astăzi printre pacienții internați în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, scopul vizitei fiind unul de încurajare, în contextul în care în data de 4 februarie se marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.

Este esențial de reținut faptul că vorbim despre o afecțiune care poate fi ținută sub control și chiar vindecată, dacă este depistată la timp! Sunt așadar esențiale în investigațiile preventive.

În acest context, reamintim că în județul Dâmbovița se implementează, în această perioadă, un proiect de screening gratuit pentru cancerul de col uterin, care are în România o incidență de peste 32,3 la suta de mii de femei, mult peste media în statele Uniunii Europene, de 12,8 la suta de mii de femei – spune deputata Carmen Holban, președinta OFSD Dâmbovița.

„Este o situație mai mult decât îngrijorătoare, care necesită un efort comun pentru scăderea cât mai rapidă a numărului de cazuri de cancer de acest tip. Programele de screening sunt mai mult decât importante, fapt dovedit de scăderea drastică a cazurilor de mortalitate prin cancer de col uterin.

Este îmbucurător și faptul că, prin intermediul Unității Mobile a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, peste 1.200 de dâmbovițence din 18 localități ale județului nostru au efectuat, în mod gratuit, testul Papanicolau și HPV.

Așadar, în perioada următoare, încurajez doamnele și domnișoarele din Dâmbovița să se îndrepte către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Municipal Moreni – instituții medicale afiliate acestui program, implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Parteneri ai acestui proiect sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Peste 5.000 de euro la hectar, ajutor de stat pentru cultivatorii de tutun!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: publika.md)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a început procesul de autorizare la plată a ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic, pentru anul de cerere 2022. Plățile se efectuează în lei, la cursul valutar de 4,9490 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2022.

În județul Dâmbovița, au aplicat pentru ANT 1 – culturi în teren arabil – 17.826 de fermieri, ANT 4 – tutun – 1 fermier, ANTZ 7 – sector lapte bovine – 336 fermieri, ANTZ 8 – sector carne bovine – 1.194 fermieri, ANTZ 9 – ovine / caprine – 361 fermieri, ne informează Centrul APIA.

Valoarea plafonului la nivel național este de 223.998.200 euro, se asigură de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și a fost repartizată astfel:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats