Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Parc de fitness și recreere, deschis în Micro IX. Află aici ce urmează!

Publicat

pe

Crearea unor spații verzi, a unor locuri de destindere, de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut și sănătos este una dintre preocupările de bază ale administrației municipiului Târgoviște. Se poate vedea cu ochiul liber cum în mai toate cartierele au apărut asemenea oaze de recreere, toate amenajate cu simți estetic, în ton cu civilizația și confortul european.

Cu câteva luni în urmă, ne aflam în Cartierul Mihai Viteazul (Micro IX), unde se deschidea, în prezența primarului Cristian Daniel Stan, a celor doi viceprimari Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și a administratorului public Gabriel Boriga, șantierul pentru amenajarea parcului de recreere și fitness. Edilul promitea atunci că lucrările se vor desfășura cu viteză, astfel încât, până în toamnă, târgoviștenii, în special locuitorii din zona străzii Matei Vlădescu, să beneficieze de acest obiectiv.

Iată că primarul Cristian Daniel Stan s-a ținut de cuvânt. Proiectul, realizat cu fonduri de la bugetul local, a fost definitivat. Astăzi – 21 septembrie 2022, parcul de fitness din micro IX a fost deschis publicului. La momentul inaugural, alături de edil s-au aflat, ca și la momentul demarării lucrărilor, ceilalți membri ai echipei de conducere a Primăriei Târgoviște.

„Este un spațiu de petrecere a timpului liber care a fost realizat prin amenajarea a aproximativ 1000 mp. Avem multă verdeață, avem instalate diferite aparate de fitness, avem un teren de minibaschet. Este un proiect care vine să se adauge celorlalte investiții importante pe zona de regenerare urbană, un proiect care va fi repetat și la nivelul altor cartiere. Mai avem în plină desfășurare în acest moment lucrările de execuție la parcul de lângă Complexul Turistic de Natație, o investiție de anvergură realizată pe fonduri europene. În câteva luni, sper să facem același lucru și acolo, adică să putem să îl deschidem publicului”, a precizat primarul municipiului Târgoviște.

A mai spus edilul că, în perioada următoare, pe Programul Operațional Regional, vor intra în linie dreaptă două proiecte cu impact major în ceea ce privește amenajarea spațiilor verzi, a locurilor de recreere și promenadă în municipiul Târgovişte. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea Parcului Chindia și punerea în valoare a șanțului și valului cetății. Valoarea celor două proiecte, care vor contribui și la sporirea zestrei turistice a Târgoviștei, este de 130 milioane de lei.

„Aceasta zonă va fi una cu impact major pe ceea ce înseamnă punerea în valoare a acestui monument istoric de natură să crească nivelul de atractivitate turistică pentru municipiul Târgoviște. Pe de altă parte, vrem ca tinerii să conștientizeze cât mai mult faptul că trăiesc într-un oraș care, mai bine de trei secole, a fost principalul centru politic, economic, cultural și militar al Țării Românești”, a mai adăugat primarul Cristian Daniel Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

CJ și ACoR Dâmbovița, împreună pentru dezvoltarea comunităților locale

Publicat

pe

În Sala Unirii din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița, președintele Corneliu Ștefan s-a întâlnit, ieri – 27 martie 2024, cu primarii membri ai Asociația Comunelor din România (ACoR)- Filiala Dâmboviţa, coordonată de edilul de la Niculești, Dorinel Soare.

Discuțiile au vizat parteneriatul aflat în plină desfășurare dintre autoritățile județene și cele locale, implementarea proiectelor de interes comunitar la care Consiliul Județean a asigurat o parte importantă a finanțării.

„Programul Județean de Dezvoltare Locală este un real ajutor pentru 76 de primării dâmbovițene! Sunt derulate investiții de peste 360.000.000 de lei, iar Consiliul Județean Dâmbovița asigură aproximativ 145.000.000 de lei din această valoare.

Datorită proiectului Consiliului Județean Dâmbovița de 65.000.000 de lei, cu suma accesată prin PNRR, vom dota cu echipamente digitale, mobilier și materiale didactice 61 de unități de învățământ din 54 de unități administrativ-teritoriale dâmbovițene, Palatul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar din Târgoviște.

Pentru elevii navetiști din 48 de localități vor fi achiziționate microbuze electrice sau hibrid. Consiliul Județean Dâmbovița a atras și banii necesari, 55.000.000 de lei, sumă neambursabilă accesată prin PNRR și AFM.

Unul dintre cele mai mari proiecte, 2.200.000.000 de lei, este cel prin care se vor înființa sau extinde rețelele de apă și canalizare în 52 de localități ale județului Dâmbovița.

Județul Dâmbovița a fost primul care a semnat contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Vorbim de finanțarea a 163 de proiecte cu o valoare de peste 1.500.000.000 lei, sumă care va fi investită în drumuri, poduri, rețele de apă, canalizare și gaze.

Am lucrat împreună pentru a dezvolta fiecare localitate în parte, iar pentru acest lucru le mulțumesc președintelui ACOR , Emil Drăghici, și președintelui filialei județene ACOR, Dorinel Soare, precum și tuturor primarilor din Dâmbovița”, a transmis Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgoviște: Nu acceptăm încălcarea legii, indiferent cât se vor plânge unii pe rețelele de socializare!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, le-a răspuns astăzi celor care au acuzat administrația publică locală că nu le permite, având în vedere că vom avea alegeri în data de 9 iunie 2024, să se promoveze electoral folosindu-se de mașini colantate care să circule prin oraș. A precizat edilul că, potrivit articolului 46 din Legea 185/2013, pentru vehiculele de publicitate, este necesară autorizație de la administrația publică locală, cu indicarea traseului. Cât îi privește pe acuzatori, spune primarul Daniel Cristian Stan, ori nu știu care este legea, ori se fac că nu știu…

„Nu o să închidem ochii atunci când se încalcă legea, indiferent cât de mult se vor plânge pe rețelele de socializare. Nu vrem să transformăm orașul într-un iarmaroc. În zonele istorice, potrivit Regulamentului de publicitate aprobat de Consiliul Local, cu referire strictă la Legea 185, nu vor fi admise aceste elemente de campanie electorală sau de precampanie electorală.

Eu cred că putem să facem campanie electorală și fără să împânzim orașul cu tot felul de afișe și materiale de campanie care, din punctul meu de vedere, nu pot să ajute foarte mult. Legea este lege și trebuie respectată de toată lumea”, a declarat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite