Connect with us

ACTUALITATE

Cine s-ar fi gândit că primarul Nicolae Catrina pune subit punct vieții?

Publicat

pe

Veștile triste despre trecerea în nevăzut a unei rude, prieten, cunoștințe, chiar și a unei persoane pe care nu am întâlnit-o niciodată ne copleșesc. Ne fac să realizăm ce mici și trecători suntem în această lume. Sunt momente în care încercăm să ne descărcăm mintea și sufletele de amăgitoare poveri. Ieri, spre seară, am primit, ca o săgeată în inimă, vestea că primarul comunei Potlogi, Nicolae Catrina, a plecat la cele veșnice. Cine s-ar fi gândit că un om de un optimism debordant, plin de viață, care mai avea multe de dat familiei, comunității, prietenilor, trage linie și pune subit punct vieții?

L-am cunoscut pe Nicolae Catrina în urmă cu 22 de ani. De atunci încoace, ne-a legat o prietenie adevărată. Am rezonat cu Nicolae Catrina. M-am simțit întotdeauna bine în preajma dumnealui. I-am admirat capacitatea de a construi, de a se dedica comunității. Tot timpul era angrenat în idei și proiecte noi. Era răbdător. Spunea că trebuie să fii perseverent, dar și să știi să aștepți. Toate se fac la rândul lor. Și a făcut destule! Nu este momentul să le inventariem acum. Realizările sale rămân să fie folosite de localnici, ca o aducere aminte despre omul Catrina.

Când ne-am întâlnit, prin primăvară, mi-a spus, cu o lumină imensă întinsă pe față, că anul acesta este pentru el unul cum nu a mai fost vreodată. Că va duce la bun sfârșit multe obiective pe care le-a dorit pentru comunitate. A vrut să fie la Potlogi o primărie nouă, o copie a celebrului Palat Brâncovenesc și a făcut-o. Cu câteva luni în urmă, a avut loc inaugurarea. S-a întâmplat pe 22 mai. A doua zi, Nicolae Catrina și-a sărbătorit ziua de naștere. „Nu o iau cu mine. Rămâne pentru comună, pentru cei care vor veni după mine. Nu este nimeni veșnic”, mi-a spus, atunci, prietenul Nicolae Catrina.

Ne-am văzut și la „Zilele comunei Potlogi”, pe 15 august. Era în vervă. Chiar fericit. Deși era extrem de ocupat, am schimbat totuși câteva vorbe. Mi-a mărturisit că se simite cam obosit și că are de gând să se ducă la un control medical. Să termine cu sărbătoarea și se duce. Ne-am revăzut la începutul lunii septembrie, la Corbii Mari. Era un pic schimbat. Părea obosit, ușor palid, dar nu își pierduse zâmbetul și optimismul. Din nou, mi-a spus că nu se simte bine… „Am avut ceva probleme, dar acum sunt spre bine. Vă povestesc când o să ajungeți pe la mine…”. Și nu am mai ajuns… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Vizită de încurajare în Secția de Oncologie a Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Doamnele din conducerea OFSD Dâmbovița s-au aflat astăzi printre pacienții internați în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, scopul vizitei fiind unul de încurajare, în contextul în care în data de 4 februarie se marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.

Este esențial de reținut faptul că vorbim despre o afecțiune care poate fi ținută sub control și chiar vindecată, dacă este depistată la timp! Sunt așadar esențiale în investigațiile preventive.

În acest context, reamintim că în județul Dâmbovița se implementează, în această perioadă, un proiect de screening gratuit pentru cancerul de col uterin, care are în România o incidență de peste 32,3 la suta de mii de femei, mult peste media în statele Uniunii Europene, de 12,8 la suta de mii de femei – spune deputata Carmen Holban, președinta OFSD Dâmbovița.

„Este o situație mai mult decât îngrijorătoare, care necesită un efort comun pentru scăderea cât mai rapidă a numărului de cazuri de cancer de acest tip. Programele de screening sunt mai mult decât importante, fapt dovedit de scăderea drastică a cazurilor de mortalitate prin cancer de col uterin.

Este îmbucurător și faptul că, prin intermediul Unității Mobile a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, peste 1.200 de dâmbovițence din 18 localități ale județului nostru au efectuat, în mod gratuit, testul Papanicolau și HPV.

Așadar, în perioada următoare, încurajez doamnele și domnișoarele din Dâmbovița să se îndrepte către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Municipal Moreni – instituții medicale afiliate acestui program, implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Parteneri ai acestui proiect sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Peste 5.000 de euro la hectar, ajutor de stat pentru cultivatorii de tutun!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: publika.md)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a început procesul de autorizare la plată a ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic, pentru anul de cerere 2022. Plățile se efectuează în lei, la cursul valutar de 4,9490 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2022.

În județul Dâmbovița, au aplicat pentru ANT 1 – culturi în teren arabil – 17.826 de fermieri, ANT 4 – tutun – 1 fermier, ANTZ 7 – sector lapte bovine – 336 fermieri, ANTZ 8 – sector carne bovine – 1.194 fermieri, ANTZ 9 – ovine / caprine – 361 fermieri, ne informează Centrul APIA.

Valoarea plafonului la nivel național este de 223.998.200 euro, se asigură de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și a fost repartizată astfel:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats