Connect with us

Dâmboviţa

Târgovișteanul Ionuț Șontea, tată a trei copii, se luptă cu o boală cruntă. Să-l ajutăm!

Publicat

pe

Destinul, o necunoscută! Stă ascuns după cine știe ce cod universal iar noi, oamenii, îi suntem supuși. Îl acceptăm așa cum este, ne dăm silința să îl împlinim sau căutăm să ieșim de sub jurisdicția sa rece, nedreaptă, atunci când credem că este injust, dur. În acest demers uman, ne bazăm doar pe sprijinul lui Dumnezeu și al semenilor noștri cu suflet mare. Durerea nu poate fi înfrântă, diminuată, decât prin dragoste și solidaritate.

Și câte povești adevărate, triste, dramatice apar la umbra imprevizibilă a soartei! Oameni care până ieri radiau în jurul lor liniște, fericire, tihnă, înconjurați de familie, de dragostea ei, au căzut subit într-o capcană existențială, întunecoasă, în tenebrele reci, unde nu îți mai rămâne decât încrederea în Divinitate și în semeni.

Ionuț Adrian Șontea, la 40 de ani, era un tată fericit, înconjurat de iubirea soției și a celor trei copii ai lor, înconjurat de respectul prietenilor. Ducea o viață liniștită, echilibrată, fără excese, fire sportivă, veselă, săritoare, pregătit mereu să ia în piept viața, să lupte pentru binele familiei sale. Nici măcar în cele mai negre visuri ale sale nu și-a închipuit că o boală, apărută nimeni nu știe de unde, îl va pune la pământ, îl va introduce, fără să vrea, într-un capitol complicat, trist al existenței sale!

Robust, bine făcut, lui Ionuț îi plăcea să facă mișcare, să joace fotbal cu prietenii. Ieșeau de câteva ori pe săptămână. Până într-o zi când a început să acuze dureri în partea dreaptă. Parcă simțea că obosește mai mult. Se întâmpla cu câteva luni în urmă. Ca noi toți de altfel, la început, nu a dat importanță acelor semne. A crezut că este ceva trecător, generat de alimentație, efort și, un pic, de stres. Soția, cadru medical, a insistat să meargă să efectueze un set de analize, să vadă dacă nu cumva este ceva în neregulă. Spera că este ceva trecător. Nu voia în ruptul capului să creadă că ar putea fi vorba despre o boală, chiar dacă începuse să slăbească și să îi scadă masa musculară.

În cele din urmă, văzând că lucrurile nu se îndreaptă, Ionuț a mers să facă un set de analize. Testele au ieșit foarte prost. A fost prima lovitură primită. În urma unui examen tomograf realizat la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște i-a fost descoperită o formațiune tumorală hepatică. Moment dificil pentru bărbatul de 40 de ani, pentru soția sa și pentru cei trei copii ai lor. Viața, în astfel de situații, intră pe un făgaș al speranței, al minunilor, al încrederii în Dumnezeu și în oameni. Așa se produce resetarea priorităților, a vieții de zi cu zi. Boala cruntă care zăcea ascunsă în trupul lui Ionuț Adrian Șontea a pus în alertă familia, prietenii, cunoscuții. Trebuia intervenit rapid. Se impunea efectuarea unei intervenții chirurgicale pentru extirparea tumoarei și pentru recuperare la o clinică specializată din Italia, unde au fost tratate cu succes asemenea afecțiuni.

A început o bătălie contracronometru. Soția s-a împrumutat de suma de bani necesară spitalizării în Italia, iar Ionuț a ajuns la Clinica „Azienda Ospedale Universita” din Padova pe 19 august 2022. După primele investigații, medicii italieni au decis că trebuie operat de urgență, riscul de deces fiind foarte ridicat. Târgovișteanul a fost supus la trei intervenții chirurgicale pentru extirparea tumoarei hepatice. Tot atunci, a mai fost descoperită o altă tumoră, la colon. Pentru cele trei operații, plus cheltuielile de spitalizare, familia a trebuit să plătească aproximativ 25.000 euro. Și lucrurile nu se opresc aici! Mai este nevoie de mulți, mulți bani pentru următoarea intervenție, la colon. Se va întâmpla după consumarea perioadei de refacere. Apoi, este nevoie de bani pentru tratament și pentru investigațiile ulterioare. Greu de făcut față în astfel de vremuri unei asemenea situații! Așa se naște disperarea, care crește parcă în același ritm cu speranța.

Soția caută în continuare soluții pentru a acoperi cheltuielile. Luptă cu toate forțele pentru bărbatul ei, pentru tatăl celor trei copii, care sunt la vârsta când au cel mai mult nevoie de căldura părintească, de sprijin, de sfaturi și imbold pentru viitor.

Ionuț este în Italia. Urmează, atunci când vor hotărî medicii, să fie operat pentru a-i fi extirpată tumora de la colon. Așteptă, cu încredere și speranță în Dumnezeu și în semeni. Tocmai de aceea, soția face un apel de suflet la toți cei cu inima deschisă, pentru că asta este cel mai important, să-i ajute să depășească acest impas existențial. Trei copii vor să-și vadă tatăl sănătos, să fie lângă ei, să le vegheze pașii în tumultul vieții!

Un tată de numai 40 de ani nutrește speranța că se va reface, că va intra în pasul firesc al lumii, alături de soția sa și de cei trei copii ai  lor, în vârstă de 7, 12 și 19 ani.

Haideți să fim solidari cu familia Șontea! Haideți să-i sprijinim pe Ionuț Adrian să depășească acest impas și să se întoarcă la copii, să se bucure de viață alături de ei!

Toți cei care vor să ajute familia Șontea pot face donații, indiferent de sumă, în următoarele conturi:

– LEI: RO11RZBR000006002225 8688, deschis la Raiffeisen Bank Târgoviște, pe numele Florentina Șontea

– EURO: RO82RNCB0128045317020003, deschis la BCR Târgoviște, pe numele Florentina Șontea.

Mai multe relații se pot obține la numărul de telefon 0720.158.284 – Florentina Șontea.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Acest material de presă a fost scris ca urmare a apelului Florentinei – soția lui Ionuț.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: S-au reluat lucrările la școala din Bănești, comuna Sălcioara

Publicat

pe

Despre comuna Sălcioara, am tot scris. Am urmărit cu maximă atenție activitatea administrativă a edilului Valentin Pârvu, un primar care încearcă, și până acum a reușit, să țină pe linia de plutire o comunitate formată din 9 sate, răsfirată pe o suprafață întinsă, formată din oameni simpli, mulți bătrâni, fiindcă tinerii fie au fugit la oraș, fie au plecat spre zările mai prospere ale Europei. Unii, din câte ne-a mărturisit Valentin Pârvu, s-au întors acasă, și-au construit locuințe frumoase, și-au deschis câte o mică afacere agricolă, dar sunt destui și cei rămași în străinătate sau care și-au cumpărat apartamente la oraș.

Există însă speranța ca Sălcioara să renască. Trebuie însă finalizate utilitățile care fac diferența între viața arhaică și confortul și civilizația contemporaneității. Vorbim aici despre rețele de apă, canalizare, gaze naturale, despre școli moderne, grădinițe, instituții de cultură. Apoi, vine restul, oamenii se vor așeza cu siguranță în localitate, apar investitori, se pot deschide capacități de producție…

Ne oprim astăzi la școală. Cea nouă, pe care Primăria o construiește în centrul comunei, la Bănești, acolo unde se află și sediul administrației locale și dispensarul medical. Ne-a spus edilul Valentin Pârvu că a vrut să înalțe o instituție de învățământ model, să țină pasul cu cea din comuna vecină, Braniștea.

Clădire impozantă, cu o arhitectură plăcută, cu clase largi, luminoase. În cele 12 săli, la care se adaugă și câteva laboratoare tematice, urmează să fie aduși toți cei peste 300 de copii din comună. Transportul va fi efectuat după un program bine stabilit, cu microbuzul școlar. În conexiune cu corpul unității educative, se prefigurează și o sală de sport, inclusiv cu teren la exterior.

Investiția, școală cu clasele I-VIII în satul Bănești, are o valoare de 4.522.000 de lei. Proiectul a fost finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II). Lucrările au demarat în ritm alert, apoi a intervenit o sincopă în activitatea firmei constructoare. O vreme, nu s-a lucrat deloc, însă acum, după cum ne-a precizat Valentin Pârvu, a fost reluat procesul de execuție.

„Orice ar zice cârcotașii, cei care stau la pândă pentru a ne denigra nemeritat, pentru a vâna greșeli, la ordin, neavând habar cum se derulează un proiect, că sunt tot soiul de obstacole, de piedici, de situații neprevăzute, noi mergem mai departe. Ne vom duce investițiile la capăt. Recunosc, este greu. Poziționarea, geografia localității noastre nu ne ajută, ne confruntăm cu probleme multiple în accesarea de fonduri, cu valoarea proiectelor, cu prețurile care nu stau nici ele pe loc, dar nu exasperăm. Ne vom duce proiectele la capăt și, în afară de școală modernă la Bănești, de cămin cultural la Ghinești, de centru medical la Cuza Vodă, vom avea în cele din urmă și rețele de apă, canalizare și gaze naturale în toate satele, dar și drumuri reabilitate. Este un proces de durată, dar, cu răbdare și înțelegere din partea cetățenilor, cu sprijin din partea factorilor de decizie, vom reuși”, ne-a declarat Valentin Pârvu – primarul comunei Sălcioara, din județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Parcul Industrial Moreni se pregătește să devină independent energetic

Publicat

pe

Criza generată de creșterea prețurilor la energie electrică, în special pe parcursul anului 2022, l-a determinat pe directorul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru, să caute soluții pentru ca unitatea să-și obțină independența energetică. Prin urmare, a fost inclus în planul investițional pe termen scurt un parc fotovoltaic. În acest fel, se va asigura o bună parte a necesarului de energie electrică pentru societățile care funcționează în Parc. Terenul există, a fost preluat de la Primăria Moreni, și, de asemenea, au fost începute demersurile pentru încheierea unui parteneriat cu o firmă de specialitate.

Vorbim practic despre o facilitate care va însemna foarte mult pentru rezidenți. De altfel, Gabriel Purcaru a dovedit că este mereu atent la nevoile societăților care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial Moreni, atitudine care l-a ajutat să atingă un grad de ocupare de 100%. Ba chiar să existe și o „listă de așteptare”, în sensul că numeroși agenți economici își doresc să deschidă capacități de producție aici. Din păcate, odată cu ultima preluare de teren – 1,35 hectare de la Primăria Moreni, nu prea mai sunt posibilități de extindere a suprafeței Parcului Industrial Moreni. Directorul Gabriel Purcaru se gândește însă la o resistematizare a incintei, cu fonduri europene nerambursabile.

La sfârșitul anului 2023, în Parcul Industrial Moreni activau 52 de societăți comerciale, cu obiect de activitate diversificat, respectiv: reparare echipamente specifice activității de foraj petrolier; operațiuni de mecanică generală; confecții metalice; confecții textile; fabricare de mobilier și depozitare. Unitatea deține o suprafață totală de 268.069 mp (26,8 hectare), din care aproximativ 40.000 mp (4 hectare) – suprafață construită.

Parcul Industrial Moreni este situat la 20 km de DN1, București – Brașov, 13 km de viitoarea autostradă A3, București – Brașov, 20 km de municipiul Târgoviște și 40 km de municipiul Ploiești. De asemenea, sunt doar 70 de km până la Aeroportul Otopeni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite