Connect with us

ACTUALITATE

1 octombrie 2022: Târg de adopții câini și pisici, organizat în municipiul Moreni

Publicat

pe

Sâmbătă – 1 octombrie 2022, va avea loc în municipiul Moreni, în incinta Stadionului Flacăra, între orele 10:00 și 18:00, un târg de adopții pentru câini și pisici. În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, evenimentul va fi mutat duminică – 2 octombrie.

Acțiunea este organizată de Filiala USR-PLUS din localitate și Primăria Moreni, sub sloganul „Salvează un suflet şi câştigă un prieten pe viaţă”! Vor exista demonstraţii de dresaj, concursuri cu premii și parada animalelor. De asemenea, președintele Colegiului Medicilor Veterinari Dâmbovița – Dr. Cosmin Mateescu – le va vorbi participanților despre importanța sterilizării.

Ne-ar plăcea să vedem puse în practică astfel de inițiative mai des și în cât mai multe localități din județ și din țară. Felicitări inițiatorilor și ne exprimăm speranța că vor continua pe acest drum. Chiar dacă se va întâmpla ca, sâmbătă – 1 octombrie 2022, să plece într-o familie iubitoare fie și un singur câine sau o singură pisică!

Program detaliat „Târg de adopții Moreni”

Ora 10:00 – deschidere
Ora 11:00 – start oficial – cuvânt de deschidere USR și Primăria Moreni;
Ora 11:30 – parada animalelor propuse pentru adopții;
Ora 11:45 – demonstrație de dresaj Clubul Câinilor Utilitari;
Ora 12:45 – concurs “Cel mai mâncăcios cățel”;
Ora 13:15 – importanța sterilizării – prezintă dr. Mateescu Cosmin, președintele Colegiului Medicilor Veterinari Dâmbovița;
Ora 13:30 – “Traseul cu ispite”- concurs cu premii;
Ora 14:00 – a doua paradă a animalelor rămase neadoptate;
Ora 14:15 – „Cel mai bun truc” – concurs cu premii;
Ora14:30 – demonstrație Agility;
Ora 15:30 – prezentare de rasă Canisa Buldog Francez;
Ora 16:00 – a doua demonstrație Clubul Câinilor Utilitari;
Ora 17:00 – concurs de frumusețe câini și pisici;
Ora 18:00 – închiderea evenimentului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Peste 1400 de femei din Dâmbovița au fost testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul continuă!

Publicat

pe

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

În acest context, astăzi – 2 februarie 2023, a fost organizat la Târgoviște, la Universitatea Valahia, un eveniment de lansare a acestui amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

„Toți cei care suntem implicați în acest proiect avem un crez, și anume, că nimic nu este mai important decât viața însăși.

Ceea ce ne-am propus să facem prin acest proiect este cu adevărat un pas spre a salva vieți, a aduce zâmbete pe fețele a mii de familii și a generaliza un comportament sănătos în societate, și anume, prevenția.

Proiectul a pornit de la o realitate statistică foarte tristă pentru țara noastră: suntem pe primele locuri la mortalitate din cauza cancerului de col uterin și pe ultimele locuri la prevenție. Nu este de mirare! Așa a fost construit sistemul nostru sanitar și modelul cultural-educațional. Am fost mai degrabă încurajați să tratăm, nu să prevenim”, a spus prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Potrivit specialiștilor, România este pe primele locuri la incidența acestei boli din următoarele cauze:
– Lipsa controlului;
– Lipsa vaccinului;
– Teama de un diagnostic nefast;
– Puțini medici / cabinete, puține informații;
– Multe persoane neasigurate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Rezultatele de până acum ale proiectului „Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” în județul Dâmbovița:

6350 – femei informate
1402 – femei testate
– Găești – 132
– Moreni -136
– Gura – Ocniței -124
– Ludești -70
– Potlogi – 68
– Răzvad -80
– Poiana -52
– Produlești -57
– Morteni- 80
– Comișani -68
– Moroeni -89
– Nucet -54
– Valea-Mare -93
– Vișina -85
– Cobia -47

De reținut faptul că programele de screening scad riscul de cancer cu 30 până la 50%, sau chiar cu 80% dacă există o regularitate, iar un cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat cu o rată de succes de aproape 100%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

4,5 milioane de euro pentru cămăși de poliție pe care sindicaliștii Europol le consideră „mizerii”

Publicat

pe

Polițiștii români sunt dezamăgiți. Noile cămăși care intră în componența uniformelor sunt sub orice critică. Reprezentanții Sindicatului Europol critică piesele de vestimentație pe care le numesc niște mizerii.

„Dacă în varianta „prototip” materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru polițiști, dar net superioare față de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificațiile din caietele de sarcini și cu toate acestea, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor cu titlu de „noua uniformă”.

După cum puteți constata cu ochiul liber, în loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari. Dacă la cămașa de prezentare a fost prezentă țesătura de tip „ripstop”, specifică uniformelor tactice pentru creșterea rezistenței, la cămașa primită de noii polițiști lipsește cu desăvârșire, iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete. Inclusiv materialul „velcro” de pe braț este un „fake” ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnul heraldic textil. Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte, cu toate că și aceasta este o condiție de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini.

Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3.000 de complete și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate”, au scris, pe pagina lor de Facebook, reprezentanții Europol.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats