Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Proiect finalizat. Amenajare șanțuri, trotuare și podețe în comuna Poiana

Publicat

pe

Primăria Poiana, din județul Dâmbovița, a finalizat, luna aceasta, proiectul care a vizat amenajarea trotuarelor, șanțurilor și a podețelor de acces în gospodării, pe o distanță de 3,5 km (2 x 1,75 km) în satul de centru. De asemenea, au fost plantați 500 de arbuști ornamentali, respectiv tuia. Lucrările au demarat în luna iunie 2021.

Investiția a fost implementată în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmboviţa și are o valoare totală de 2.197.359,28 lei. Din această sumă, 1.187.422,92 lei au fost suportați din bugetul propriu al comunei Poiana, iar diferența de 1.009.936,36 lei reprezintă contribuția administrației județene.

„Îi mulțumesc președintelui Corneliu Ștefan pentru ajutorul acordat comunei Poiana. Programul Județean de Dezvoltare Locală pe care l-a inițiat reprezintă o sursă de finanțare foarte importantă pentru comunitățile locale”, ne-a declarat edilul Marian Șerban.

Reamintim faptul că, în 2021, Primăria Poiana a realizat, tot în colaborare cu Consiliul Județean Dâmboviţa, în clădirea dispensarului, un cabinet de medicină generală, cu toate dotările necesare, și are în implementare, în prezent, asfaltarea a două drumuri sătești, în lungime de 2,827 km: DS 119 (Gerilă până la râul Dâmbovița) și DS 581 (Silcu – Stăvilar), proiect care va fi finalizat anul viitor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: 450 de cireși japonezi, plantați de-a lungul Bulevardului Ferdinand

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a dat, în această dimineață, startul unei acțiuni de plantare de arbori ornamentali în municipiu. Se vor planta 450 de cireși japonezi de-a lungul Bulevardului Ferdinand (strada care duce la Dâmbovița Mall), care va deveni probabil cea mai frumoasă arteră a orașului.

Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, campania de plantare de arbori va continua în data de 24 aprilie, în noul parc de lângă Complexul Turistic de Natație, cu participarea a câtorva sute de elevi de la școlile din oraș.

De menționat că este prima dată când se plantează cireși japonezi în Târgoviște, iar locația aleasă este una foarte potrivită fiind una in plină dezvoltare.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița finanțează 25 de proiecte care contribuie la promovarea județului

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, astăzi – 11 aprilie 2024, contractele de finanțare pentru cele 25 de proiecte de promovare a județului, prin sport, acțiuni pentru tineret, turistice și de educație civică, declarate câștigătoare în prima sesiune deschisă în acest an. În total, au fost depuse 30 de proiecte, din care au fost admise la finanțare 25, respectiv: 8 în domeniul sport, 4 – tineret, 10 – educație civică și 3 – promovare turism local.

Reamintim că administrația publică a județului Dâmbovița susține astfel de activități încă din anul 2021. Consideră președintele Corneliu Ștefan că este foarte important să fie ajutați financiar toți cei care atrag atenția asupra județului într-un mod pozitiv, prin urmare se va continua în această direcție. Spre exemplu, anul acesta va mai exista cel puțin o sesiune de depunere de proiecte.

Proiecte admise în prima sesiune de finanțare deschisă de Consiliul Județean Dâmboviţa în anul 2024

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite