Connect with us

ACTUALITATE

Găești, pe podiumul premianților la Festivalul „Ecoul Pietrei Craiului” de la Zărnești

Publicat

pe

Avem tineri cu care ne mândrim. Plini de talent, de har artistic, dornici de afirmare și de a arăta lumii că România dispune de adevărate comori ale cântecului și dansului. Dacă se găsesc și modelatori pe măsură, victoria este asigurată.

La Zărnești, în județul Brașov, s-a desfășurat zilele trecute Festivalul Național „Ecoul Pietrei Craiului”. Pe scenă au evoluat soliști și trupe de dansatori de pe întreg cuprinsul României. Printre laureații acestui important festival s-au numărat artiștii pregătiți la Casa de Cultură „Dumitru Stanciu” din Găești, respectiv dansatoarele de la Ansamblul „Brâulețul”, coordonat de coregrafa Alina Dumbravă, și tinerii soliști din grupul „New Generation”, pregătiți temeinic de Mariana Ionescu, cunoscută ca textieră și compozitoare de mare sensibilitate, dar și ca o jurnalistă de excepție.

Mariana Ionescu

Dansatoarele de la „Brâulețul” au câștigat locul I! Au devenit celebre în toată țara în doar câteva luni, datorită talentului și ambiției lor, dar, în tot atâta măsură, și datorită pregătirii coregrafice asigurate excelent de Alina Dumbravă, cunoscută ca un instructor ce nu se lasă până nu își duce echipajul pe podiumul laureaților.

Fetele de la „New Generation”, prin talentul interpretativ, au încântat juriul format din nume grele ale muzicii românești. Vorbim aici de Felicia Filip, Ozana Barabancea, Cristian Mihăilescu, Veta Biriș și Mihai Trăistariu.
Solistele din structura artistică ”New Generation”, pregătite de Mariana Ionescu, au avut o evoluție fulminantă, provocând emoție și valuri de aplauze.

Alexandra Gâță a obținut premiul I la categoria 14 – 15 ani, o clasă de artiști numeroasă și foarte bine pregătită. Aici s-au regăsit elevi ai școlilor de canto și de muzică din întreaga țară. Adolescenta pregătită la Casa de Cultură din Găești, elevă la Colegiul Pedagogic ”Constantin Cantacuzino” din Târgoviște, a impresionat juriul și publicul cu piesa „Rise Like a Phoenix”. Pentru interpretarea plină de sensibilitate, forță, căldură și expresivitate scenică a obținut nota 9.55.

Ana Maria Amuza, elevă a Liceului ”Iordache Golescu” Găești, a participat la categoria 16 – 17 ani, clasându-se pe locul al II-lea, cu piesa ”Cuvintele tale”.

Miruna Dragomir, o școlăriță de clasa a V-a, s-a clasat pe locul al III-lea la Secțiunea Muzică Tradițională, cu renumitul cântec ”Tudorițo, nene”.

De precizat că „New Generation Junior”, alcătuit din interpretele Anastasia Tureanschi, Iris Pahone, Evelin Chivu, Diana Tatomir și Miruna Dragomir, eleve la Școala ”Șerban Cioculescu” și Colegiul Național Vladimir Streinu din Găești, a primit locul al III-lea la Secțiunea Grupuri.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Peste 1400 de femei din Dâmbovița au fost testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul continuă!

Publicat

pe

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

În acest context, astăzi – 2 februarie 2023, a fost organizat la Târgoviște, la Universitatea Valahia, un eveniment de lansare a acestui amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

„Toți cei care suntem implicați în acest proiect avem un crez, și anume, că nimic nu este mai important decât viața însăși.

Ceea ce ne-am propus să facem prin acest proiect este cu adevărat un pas spre a salva vieți, a aduce zâmbete pe fețele a mii de familii și a generaliza un comportament sănătos în societate, și anume, prevenția.

Proiectul a pornit de la o realitate statistică foarte tristă pentru țara noastră: suntem pe primele locuri la mortalitate din cauza cancerului de col uterin și pe ultimele locuri la prevenție. Nu este de mirare! Așa a fost construit sistemul nostru sanitar și modelul cultural-educațional. Am fost mai degrabă încurajați să tratăm, nu să prevenim”, a spus prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Potrivit specialiștilor, România este pe primele locuri la incidența acestei boli din următoarele cauze:
– Lipsa controlului;
– Lipsa vaccinului;
– Teama de un diagnostic nefast;
– Puțini medici / cabinete, puține informații;
– Multe persoane neasigurate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Rezultatele de până acum ale proiectului „Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” în județul Dâmbovița:

6350 – femei informate
1402 – femei testate
– Găești – 132
– Moreni -136
– Gura – Ocniței -124
– Ludești -70
– Potlogi – 68
– Răzvad -80
– Poiana -52
– Produlești -57
– Morteni- 80
– Comișani -68
– Moroeni -89
– Nucet -54
– Valea-Mare -93
– Vișina -85
– Cobia -47

De reținut faptul că programele de screening scad riscul de cancer cu 30 până la 50%, sau chiar cu 80% dacă există o regularitate, iar un cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat cu o rată de succes de aproape 100%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

4,5 milioane de euro pentru cămăși de poliție pe care sindicaliștii Europol le consideră „mizerii”

Publicat

pe

Polițiștii români sunt dezamăgiți. Noile cămăși care intră în componența uniformelor sunt sub orice critică. Reprezentanții Sindicatului Europol critică piesele de vestimentație pe care le numesc niște mizerii.

„Dacă în varianta „prototip” materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru polițiști, dar net superioare față de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificațiile din caietele de sarcini și cu toate acestea, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor cu titlu de „noua uniformă”.

După cum puteți constata cu ochiul liber, în loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari. Dacă la cămașa de prezentare a fost prezentă țesătura de tip „ripstop”, specifică uniformelor tactice pentru creșterea rezistenței, la cămașa primită de noii polițiști lipsește cu desăvârșire, iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete. Inclusiv materialul „velcro” de pe braț este un „fake” ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnul heraldic textil. Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte, cu toate că și aceasta este o condiție de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini.

Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3.000 de complete și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate”, au scris, pe pagina lor de Facebook, reprezentanții Europol.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats