Connect with us

SOCIAL

Voiau să se ocupe de piscicultură cu fonduri obținute prin fraudă! DNA i-a trimis în judecată

Publicat

pe

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a nouă persoane și a reprezentanților firmelor SC SILURUS MARKET SRL, SC PROARHICONSULT ACM SRL și SC ELAN COM SRL. Cercetările procurorilor DNA au fost efectuate pentru săvârșirii infracțiunilor de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, săvârșite în forma autoratului și a complicității.

În rechizitoriul întocmit de DNA se menționează că „societățile comerciale SC Silurus Market SRL, SC Proarhiconsult ACM SRL, SC Elan Com SRL și alte două societăți care în prezent sunt radiate, prin reprezentanții lor legali de la acea vreme, respectiv cinci dintre inculpați, în perioada 2014-2016, ar fi obținut, pe nedrept, prin prezentarea de documente false, inexacte, de la Direcția Generală Pescuit – Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Pescuit, fonduri nerambursabile în sumă totală de 3.423.093 lei în vederea implementării unor proiecte piscicole (înființarea a două ferme de creștere a peștilor răpitori și amenajarea / modernizarea a trei bălți) pe raza județelor Giurgiu și Teleorman.

În realizarea activității infracționale, cei cinci inculpați și cele trei societăți comerciale ar fi beneficiat de ajutorul celorlalți patru inculpați. În concret, în cursul anului 2014, cele 5 societăți comerciale, prin intermediul reprezentanților lor legali, ar fi încheiat mai multe contracte de finanțare nerambursabile, după cum urmează:
– societatea SC Silurus Market SRL ar fi încheiat un contract de finanțare pentru un proiect de „înființare fermă piscicolă de creștere pești răpitori în sistem recirculant în comuna Fântânele, jud. Teleorman”, suma nerambursabilă contractată fiind de 1.341.210 lei;
– societatea SC Proarhiconsult ACM SRL ar fi încheiat un contract de finanțare pentru un proiect de „reamenajare baltă de pescuit sportiv în sat Valea Bujorului, comuna Izvoarele, jud. Giurgiu”, suma nerambursabilă contractată fiind de 332.553 lei;
– societatea SC Elan COM SRL ar fi încheiat un contract de finanțare un proiect de „modernizare bazin piscicol în sat Valea Bujorului”, suma nerambursabilă contractată fiind de 331.359 lei;
– cele două societăți radiate ar fi încheiat câte un contract de finanțare pentru un proiect de înființare „fermă piscicolă de creștere șalău în sistem recirculant în comuna Fântânele, jud. Teleorman”, suma nerambursabilă contractată fiind de 1.341.210 lei și pentru un proiect de „reamenajare baltă de pescuit în sat Valea Bujorului comuna Izvoarele, jud. Giurgiu”, suma nerambursabilă contractată fiind de 330.999 lei.

Ulterior încheierii contractelor de finanțare, cei cinci inculpați și cele trei societăți comerciale, beneficiind de ajutorul celorlalți patru inculpați, ar fi depus la Direcția Generală Pescuit – Autoritatea de Management pentru P.O.P.A.M. mai multe documente false / inexacte, între care și documente rezultate din crearea de către inculpați, în mod artificial, a mai multor circuite financiare implicând atât conturile personale, cât și conturile firmelor pe care le controlau (societățile inculpate în cauză, dar și alte societăți), menite să creeze aparența efectuării unor cheltuieli în legătură cu implementarea proiectelor, cheltuieli care să le permită ulterior să ramburseze fonduri europene”, se precizează într-un comunicat transmis de DNA.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă în acest dosar. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpaților. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Coliziune între au autocar și un autoturism pe DN7, la Morărești

Publicat

pe

Un autocar în care se aflau trei persoane și un autoturism cu două persoane au fost implicate într-un accident rutier, în această seară, pe DN 7, pe teritoriul localității Morărești, județul Argeș. În urma impactului, mașina mică a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe lateral.

Potrivit ISU, cei doi ocupanți ai autoturismului, un bărbat de 68 de ani și o femeie de 50 de ani, au avut nevoie de îngrijiri medicale. Bărbatul a fost transportat la spital. Persoanele din autocar nu au suferit vătămări.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Ialomiţa

Grup infracțional, destructurat de polițiștii și procurorii DIICOT din Ialomița

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Ialomița, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și practicarea traficului de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2022, bănuiții ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Aceștia, în perioada 2022-2023, în mod repetat, ar fi comercializat droguri de risc (cannabis) consumatorilor din județele Ialomița și Călărași.

Ieri – 1 februarie 2023, oamenii legii au efectuat opt percheziții domiciliare în județul Călărași, ocazie cu care au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă. De asemenea, polițiștii au indisponibilizat 26.750 de lei și 100 de euro. Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Ialomița au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei persoane bănuite și luarea măsurii controlului judiciar față de alți doi suspecți, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc. Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Ialomița, cu propunere de arestare preventivă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats