Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Drum asfaltat la Șelaru, finanțat prin Programul Județean de Dezvoltare Locală

Publicat

pe

Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), gândit și pus în practică de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, dă roade. Inițiativa șefului administrației județene a apărut la timp, ca o măsură de sprijinire a administrațiilor publice locale care, din cauza bugetului precar și a lipsei finanțării europene sau guvernamentale, nu au putut duce la capăt proiectele de interes local pe care le aveau deja conturate sau în diferite faze de promovare.

Astăzi – 11 octombrie 2022, Corneliu Ștefan s-a aflat în sudul județului, la Șelaru, unde a fost finalizată o investiție de infrastructură rutieră importantă atât pentru locuitorii comunei, dar și pentru cetățenii din județul vecin, Argeș. Respectivul drum, DC121, de la Fierbinți până la limita cu localitatea Ștefan cel Mare din județul vecin, Argeș, a fost reabilitat și modernizat pe un tronson de 1, 3 km. Valoarea proiectului a fost de peste 1.200.000 lei, din care contribuția Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost de 520.000 lei.

Partea carosabilă are lățimea de 5,50 m. De asemenea, au fost amenajate șanțuri pe o lungime de 2.254 metri și au fost construite șase podețe tubulare. Tot în cadrul acestui proiect, au fost modernizate și cinci drumuri laterale.

„Iată că o nouă investiție derulată de Consiliul Județean Dâmbovița în parteneriat cu administrația locală a comunei Șelaru a fost finalizată cu succes. Este al doilea an când deschidem axa de finanțare pentru Programul Județean de Dezvoltare Locală. 2021 a fost primul an când am avut solicitări de finanțare. Primăriile din județ au depus proiecte în cadrul acestui program, unic în România, și astfel multe dintre nevoile comunităților dâmbovițene și-au găsit rezolvarea unor probleme edilitare. Sper ca toate proiectele care au primit finanțare în cadrul parteneriatului cu CJD vor fi duse la bun sfârșit”, a precizate președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

În perioada 2021- 2022, au fost aprobate la finanțare 105 obiective de investiții de interes comunitar în 57 de localități, iar valoarea finanțării asigurate prin Programul Județean de Dezvoltare Locală a fost de 95.637.780, 21 lei. Până acum au fost finalizate 18 proiecte. Alte 33 de obiective sunt în curs de execuție, 48 sunt în diferite etape ale procedurilor de achiziție, iar pentru 6 investiții, achiziția a fost încheiată urmând să înceapă execuția lucrărilor. Valoarea decontată de Consiliul Județean Dâmbovița pe PJDL I și II este de 13.927.190,97 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu reușește să atragă tinerii din oraș în diferite competiții sportive

Publicat

pe

Activitățile sportive organizate, săptămâna aceasta, de Primăria Titu, în parteneriat cu unitățile de învățământ și Casa de Cultură, în cadrul evenimentului anual „Luna Tineretului”, s-au bucurat de o largă participare a elevilor de gimnaziu și de liceu din oraș.

S-a început cu „Crosul Tineretului”, după care au urmat competițiile de baschet și fotbal, iar pe 30 și 31 mai se va desfășura „Cupa orașului Titu la înot”. Toate cu scopul de a promova un stil de viață sănătos în rândul tinerilor și de a-i implica în activități care să-i țină departe de tentația tehnologiei.

🔵 Rezultate „Cupa orașului Titu la baschet”, 2024:
LOCUL 1: Școala Gimnazială “Pictor Nicolae Grigorescu”
LOCUL 2: Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”

Premiile au fost înmânate de către: Grigorescu Liliana, Bibliotecar Responsabil la Biblioteca Orășenească Titu – punct de informare europeană și de domnul Florescu Mihai, șef Serviciu Cultură și Sport din cadrul Casei de Cultură Titu.

🔵 Rezultate „Cupa orașului Titu la fotbal”, 2024:
GIMNAZIU:
Locul 1: Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu”
Locul 2: Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”
LICEU:
Locul 1: Liceul Tehnologic „Goga Ionescu”
Locul 2: Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”

Premiile au fost înmânate de doamnele referent cultural, Sandu Gheorghița și Dincă Irinel, din cadrul Casei de Cultură Titu, alături de domnul Adrian Marius Sandu, administratorul public al orașului Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din data de 29 mai 2024

Publicat

pe

De

Consiliul Local Municipal Târgoviște se va întruni, miercuri – 29 mai 2024, de la ora 14:00, în ședință ordinară de lucru, având înscrise pe ordinea de zi următoarele proiecte de hotărâre:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite