Connect with us

Dâmboviţa

„Eco – Friendly Classroom: Environment & Ecology in the Digital Age”, proiect ERASMUS + la Liceul „Petru Cercel” Târgoviște

Publicat

pe

Patru reprezentanți ai Liceului Teoretic „Petru Cercel” Târgoviște (Lică Veronica, Staicu Carmen, Nica Andra și Nica Ionuț) au participat, luna trecută, la activități de formare a personalului didactic și didactic auxiliar în localitatea Chantilly, din Franța, în cadrul proiectului ERASMUS + „Eco – Friendly Classroom: Environment & Ecology in the Digital Age”.

Cursul s-a axat pe următoarele concepte:
– învățare despre conceptul de săli de clasă inteligente și implementarea acestuia.
– dezvoltarea abilităților și tehnicilor aplicabile care pot fi utilizate pentru a stabili metodologii inovatoare ESD (educatie pentru dezvoltare durabilă) cu elevii.
– creșterea abilităților tehnologice pentru adaptarea metodei de predare și pentru a oferi elevilor sprijinul adecvat de care au nevoie într-un context „verde”.
– reflectarea asupra modului de creare a proiectelor ecologice bazate pe tehnologie.
– revizuirea strategiilor disponibile pentru introducerea instrumentelor digitale adaptate politicilor ESD.
– evaluarea modului corect de implementare a strategiilor pe termen lung privind ESD în școală.
– schimbul de bune practici și schimbul de experiență cu profesorii și personalul educațional din toată Europa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Șofer băut a plonjat cu mașina în râul Dâmbovița

Publicat

pe

Accident rutier, în această după-amiază, în comuna Brezoaele, județul Dâmbovița. Un șofer în vârstă de 38 de ani a pierdut controlul asupra direcției mașinii, a părăsit partea carosabilă și a plonjat de pe un pod în râul Dâmbovița.

La fața locului au acționat două echipaje de pompieri, de la Titu și Răcari, și o ambulanță SMURD. Bărbatul a fost găsit pe malul apei, reușind să se autoevacueze din autoturism. Era rănit ușor, dar tot a necesitat transportul la spital – ne informează ISU Dâmbovița.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Se continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările în care s-a produs acest accident rutier.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Veteran de război din Gura Ocniței, sărbătorit cu prețuire la împlinirea vârstei de 101 ani

Publicat

pe

Atent până la ultimul detaliu la viața comunității, la lucrurile bune și rele cu care se confruntă cetățenii, fiindu-le alături la bine dar și la necaz, primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță, poate reprezenta un model de urmat pentru mulți edii care, după ce „prind” mandatul, uită care sunt rosturile lor în obște. Devin simpli funcționari care lucrează mașinal, preferând să rămână prinși în șabloanele reci ale unei funcții trecătoare.

Zilele trecute, edilul Sorin Vasile Ioniță a mers cu inima deschisă la un fiu al comunei, veteran de război. Printre puținii care ne-au mai rămas, monumente vii, de neprețuit, ale unor vremuri făcătoare de istorie și destin.

Constantin Georgescu a împlinit 101 ani. Primarul comunei Gura Ocniței, însoțit de mai mulți colaboratori, i-a urat veteranului sănătate și viață tot mai lungă, apoi i-a oferit o diplomă de onoare „pentru serviciul său neobosit și sacrificiul adus pentru apărarea țării noastre”.

„Să prețuim oamenii care au contribuit la binele societății noastre, cât sunt încă în mijlocul nostru. La mulți ani, domnule Georgescu Constantin”, a fost mesajul primarului Sorin Vasile Ioniță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats