Connect with us

Dâmboviţa

Amendament important la Ordonanța de modificare a Legii privind reforma în domeniul sănătăţii

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița, Carmen Holban, membră în Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor ne-a informat că, în ședința de marţi – 11 octombrie 2022, a fost adoptat un amendament al reprezentanților Partidului Social Democrat la Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 14/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Conform propunerilor PSD, vor fi exonerate de la plată sumele decontate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, pentru medicamentele eliberate începând cu luna ianuarie a anului 2015. Acestea reprezintă diferenţa dintre preţul de referinţă, valabil la data eliberării medicamentelor, şi preţul de vânzare cu amănuntul recalculat.

„Diferenţele respective au rezultat din aplicarea de către farmacii a cotelor de adaos comercial prevăzute de Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 368/2017 pentru aprobarea Normelor privind modul de calcul şi procedura de aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, cu modificările şi completările ulterioare, la preţul de achiziţie sau la un preţ de achiziţie.

Potrivit amendamentului admis de Comisia pentru sănătate şi familie, prevederile menţionate se aplică furnizorilor cu care Casele de asigurări de sănătate judeţene şi cea a municipiului Bucureşti au avut încheiate contracte de furnizare de medicamente, cu şi fără contribuţie personală, în tratamentul ambulatoriu, precum şi contracte de furnizare de medicamente şi a unor materiale sanitare specifice, care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale de sănătate curative, în cadrul sistemului de asigurări de sănătate, în perioada 2017 – 2022.

Comisia pentru sănătate şi familie a emis un raport favorabil al Proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 14/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, acesta urmând să fie votat de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional”, a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Șofer băut a plonjat cu mașina în râul Dâmbovița

Publicat

pe

Accident rutier, în această după-amiază, în comuna Brezoaele, județul Dâmbovița. Un șofer în vârstă de 38 de ani a pierdut controlul asupra direcției mașinii, a părăsit partea carosabilă și a plonjat de pe un pod în râul Dâmbovița.

La fața locului au acționat două echipaje de pompieri, de la Titu și Răcari, și o ambulanță SMURD. Bărbatul a fost găsit pe malul apei, reușind să se autoevacueze din autoturism. Era rănit ușor, dar tot a necesitat transportul la spital – ne informează ISU Dâmbovița.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Se continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările în care s-a produs acest accident rutier.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Veteran de război din Gura Ocniței, sărbătorit cu prețuire la împlinirea vârstei de 101 ani

Publicat

pe

Atent până la ultimul detaliu la viața comunității, la lucrurile bune și rele cu care se confruntă cetățenii, fiindu-le alături la bine dar și la necaz, primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță, poate reprezenta un model de urmat pentru mulți edii care, după ce „prind” mandatul, uită care sunt rosturile lor în obște. Devin simpli funcționari care lucrează mașinal, preferând să rămână prinși în șabloanele reci ale unei funcții trecătoare.

Zilele trecute, edilul Sorin Vasile Ioniță a mers cu inima deschisă la un fiu al comunei, veteran de război. Printre puținii care ne-au mai rămas, monumente vii, de neprețuit, ale unor vremuri făcătoare de istorie și destin.

Constantin Georgescu a împlinit 101 ani. Primarul comunei Gura Ocniței, însoțit de mai mulți colaboratori, i-a urat veteranului sănătate și viață tot mai lungă, apoi i-a oferit o diplomă de onoare „pentru serviciul său neobosit și sacrificiul adus pentru apărarea țării noastre”.

„Să prețuim oamenii care au contribuit la binele societății noastre, cât sunt încă în mijlocul nostru. La mulți ani, domnule Georgescu Constantin”, a fost mesajul primarului Sorin Vasile Ioniță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats