Connect with us

ACTUALITATE

Dâmboviţa: 367 de persoane au fost selectate pentru angajare la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți”

Publicat

pe

Peste 700 de persoane, în special elevi și studenți, dar și oameni trecuți de prima tinerețe, s-au aflat astăzi în incinta Clubului Studenților din Târgoviște, la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți”. Evenimentul a fost organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Locurilor de Muncă.

Reprezentanții a zeci de firme care activează în județul Dâmbovița în diferite domenii de activitate au deschis standuri pentru recrutarea de personal. De precizat că, la Bursă, au fost aduși pentru a-și căuta o slujbă și deținuți de la penitenciarele de la Găești și Margineni. Au fost selectate pentru participare persoanele care mai au de ispășit maximum 3 luni din pedeapsă.

Deschiderea bursei locurilor de muncă s-a făcut în prezența administratorului public al județului, Cristian Avanu, a subprefecților Corneliu Sălișteanu și Adrian Chițescu, a inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu si a altor șefi de instituții deconcentrate din județ. Directorul AJOFM, Constanța Anghel, a vorbit celor veniți în căutarea unui loc de muncă, elevi de liceu, de școli profesionale, studenți, tineri aflați în sistemul de protecție socială, despre oferta acum activă, respectiv 860 de locuri de muncă. A spus directorul AJOFM că sunt căutați angajați atât cu studii medii cât și cu studii superioare. Oferta cuprinde locuri de muncă în alimentația publică, agricultură, construcții, prelucrarea lemnului, sectorul hotelier, IT .

Le-a comunicat directorul Constanța Anghel celor din sală că, dacă doresc să se înscrie la un curs de formare profesională, AJOFM Dâmbovița funcționează cu un centru specializat, autorizat pentru a pregăti doritorii în 19 ocupații profesionale. Aceste cursuri pot fi efectuate gratuit doar de cei care sunt înscriși în baza de date a Agenției Pentru Ocuparea Forței de Muncă, fie ca șomeri indemnizați sau neindemnizați.

A existat la bursa locurilor de muncă și un stand pentru cei care au vrut să opteze pentru un loc de muncă în străinătate. Astăzi au fost disponibile 240 de locuri de muncă în mai multe țări ale Europei, în meseriile de instalatori, culegători de fructe de pădure, personal de curățenie, farmaciști, ingineri IT, alpinist, vopsitorii industriali.

Am discutat și cu angajatorii prezenți. Mulți dintre ei erau sceptici că vor găsi suficiente persoane dornice de angajare. Unii au constatat, dintr-o ochire, că lipsesc persoanele calificate. Mulți elevi de clasa a X-a și a XI-a care erau acolo mai degrabă pentru a se obișnui cu atmosfera unei burse a locurilor de muncă. Am schimbat câteva cuvinte și cu unii dintre „căutătorii” unui job. Nu exista o încântare maximă. Ne-au mărturisit că au mai încercat. Au optat pentru o meserie la o anumită firmă și acolo s-au trezit că sunt puși să facă altceva. Alte voci își arătau nemulțumirea față de salarizare, care este cu mult sub media pe țară.

Lăsând la o parte inerentele nemulțumiri, astăzi, la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți” au fost selectate, de către cei 66 de angajatori prezenți, 367 de persoane în vederea încadrării în muncă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Vizită de încurajare în Secția de Oncologie a Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Doamnele din conducerea OFSD Dâmbovița s-au aflat astăzi printre pacienții internați în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, scopul vizitei fiind unul de încurajare, în contextul în care în data de 4 februarie se marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.

Este esențial de reținut faptul că vorbim despre o afecțiune care poate fi ținută sub control și chiar vindecată, dacă este depistată la timp! Sunt așadar esențiale în investigațiile preventive.

În acest context, reamintim că în județul Dâmbovița se implementează, în această perioadă, un proiect de screening gratuit pentru cancerul de col uterin, care are în România o incidență de peste 32,3 la suta de mii de femei, mult peste media în statele Uniunii Europene, de 12,8 la suta de mii de femei – spune deputata Carmen Holban, președinta OFSD Dâmbovița.

„Este o situație mai mult decât îngrijorătoare, care necesită un efort comun pentru scăderea cât mai rapidă a numărului de cazuri de cancer de acest tip. Programele de screening sunt mai mult decât importante, fapt dovedit de scăderea drastică a cazurilor de mortalitate prin cancer de col uterin.

Este îmbucurător și faptul că, prin intermediul Unității Mobile a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, peste 1.200 de dâmbovițence din 18 localități ale județului nostru au efectuat, în mod gratuit, testul Papanicolau și HPV.

Așadar, în perioada următoare, încurajez doamnele și domnișoarele din Dâmbovița să se îndrepte către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Municipal Moreni – instituții medicale afiliate acestui program, implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Parteneri ai acestui proiect sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Peste 5.000 de euro la hectar, ajutor de stat pentru cultivatorii de tutun!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: publika.md)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a început procesul de autorizare la plată a ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic, pentru anul de cerere 2022. Plățile se efectuează în lei, la cursul valutar de 4,9490 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2022.

În județul Dâmbovița, au aplicat pentru ANT 1 – culturi în teren arabil – 17.826 de fermieri, ANT 4 – tutun – 1 fermier, ANTZ 7 – sector lapte bovine – 336 fermieri, ANTZ 8 – sector carne bovine – 1.194 fermieri, ANTZ 9 – ovine / caprine – 361 fermieri, ne informează Centrul APIA.

Valoarea plafonului la nivel național este de 223.998.200 euro, se asigură de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și a fost repartizată astfel:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats