Connect with us

ACTUALITATE

„Crizantema de Aur”, la ora creației și a speranței că romanța nu va pieri niciodată…

Publicat

pe

A fost și cea de-a doua seară a „Crizantemei de Aur”. Echilibru, armonie, comunicare și frumusețe muzicală. Pe scena de la „Independența”, înveșmântată în culorile calde ale toamnei, asortate plăcut cu instrumentele muzicale și luminile blânde ce alunecau din lustrele ce parcă pluteau deasupra acelui spațiu, s-a consumat partea a doua a Secțiunii de interpretare, prezentată de Miruna Ionescu și Silviu Biriș.

Momente de respiro la Festivalul Național Crizantema de Aur, cu lansări de carte în holul expozițional și cu două microrecitaluri oferite de două artiste de dincolo de Prut: Veronica Roșca și Valentina Volintir. Aceasta din urmă a vrut, prin piesele interpretate, să-i aducă un omagiu regretatei Ileana Sărăroiu.

În partea a doua, publicul a putut urmări și analiza fin, cu mintea și cu sufletul, concepția și muzicalitatea textelor de la Secțiunea Creație. Interpreții au fost acompaniați de Orchestra „Romanța”, dirijată de Lucian Vlădescu. Prezentatori: Alexandra Velniciuc și Octavian Ursulescu.

După concursul de creație, scena s-a umplut de… „Tinerețea Romanței”, concert susținut de laureați ai „Crizantemei de Aur”. Au încântat cu vocile lor, parcă într-un periplu prin timp, Nicoleta Vasile, Alina Huțu, Vasilica Tătaru, Camelia Florescu, Georgeta Plută, Aurel Neamțu, Darius Iordănescu, Marius Bălan, Ciprian Cucu, Iuliana Bratu și Yuriy Tsiple.

Emoție, încântare și speranță că romanța nu va pieri înghițită de valurile timpului și ale comunului a răspândit în sală copilul Rareș Stoica. La numai câțiva ani, Rareș a interpretat adorabil, respectând întocmai canoanele acestui gen muzical, piesa „Liniște, dorm violetele”…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Va fi redeschisă Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra Târgoviște. Pe scenă, „Împărăteasa Chinei”

Publicat

pe

Conducerea Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște anunță publicul iubitor de artă dramatică că, din data de 11 februarie 2023, instituția teatrală pornește din nou, cu vânt la pupa, pe mările creației artistice. Au fost trei ani de provizorat, datorați lucrărilor de reabilitare și modernizare a Sălii Mari, demers indispensabil pentru a aduce acest templu al Thaliei aproape de standardele internaționale ale conceptului de scenă și de comunicare a actorilor cu publicul în condiții de confort și civilizație.

Și nu putea fi mai potrivit decât ca intrarea în casă nouă a actorilor și a Măriei Sale Publicul să se facă cu o premieră. Vor însufleți personajele din piesa „Împărăteasa Chinei”, de Ruth Wolff, actorii Teatrului Tony Bulandra și doi colaboratori de marcă de la Teatrul Nottara din Capitală – Ada Nafrot și Tache Florescu. Spectacolul va fi pus în scenă de regizorul Alexander Hausvater. Misiunea de a crea costumele pentru acest regal artistic i-a revenit maestrului Mc Ranin – managerul Teatrului Tony Bulandra.

Așadar, pe 11 februarie, de la ora 19:00, publicul târgoviștean este invitat în casă nouă pentru a viziona, în condiții excelente, pe o scenă schimbată total, un spectacol de excepție.

„Deși adesea par să am de-a face cu trecutul, cu istoria, pentru mine acestea sunt prezentul. Ar fi prea limitativ să fiu legată de acest moment, de acest loc. Simt că existența mea este în orice clipă, în toate locurile. Chiar și iadul, și raiul. Asta pentru că simt că natura umană nu se schimbă niciodată. Atitudinile se schimbă. Suprafețele se schimbă. Trăirile esențiale, nu. Dacă există vreo temă care trece prin toate piesele mele, aceasta este tenacitatea acestor eroine, luându-și viața în propriile mâini și realizând cât mai mult din ea. Dacă există vreun subiect care este comun tuturor textelor mele, acesta este, într-o variantă sau alta, derutantul, incitantul, enervantul, inepuizabilul, impenetrabilul subiect al iubirii” – Ruth Wolff, dramaturg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Linia de măști de la Dragomirești a clacat după trei zile de produs… rebuturi

Publicat

pe

Povestea tragi-comică a liniei de fabricație a măștilor de protecție de la Uzina Militară de la Dragomirești, județul Dâmbovița, a fost comentată în fel și chip de jurnaliști, analiști și politicieni. Fabrica de măști deschisă la nevoie și nu a produs decât un lot, câteva mii de măști neconforme.

Mașinăria de confecționat adusă de prin China nu a funcționat, conform unui document de control decât câteva zile. A produs în ziua în care s-a inaugurat linia de fabricație, în prezența membrilor Guvernului de atunci.

„Pe 29.04.2020, premierul Orban și ministrul Economiei, Virgil Popescu, tocmai inauguraseră linia de producție a măștilor FPP3. Având în vedere că mașina a funcționat doar în prezenta miniștrilor, propun să le facem biroul lângă linia de producție ca să putem salva fabrica”, a notat, pe pagina sa de Facebook, deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats