Connect with us

ACTUALITATE

Mitropolitul Nifon, mesaj de binecuvântare pentru militarii din Garnizoana Târgoviște

Publicat

pe

Cu prilejul Zilei Armatei Române transmit mesajul meu de binecuvântare tuturor militarilor din Garnizoana Târgoviște care slujesc patria, cu fidelitate, cu cinste și cu onoare.

Una dintre instituțiile fundamentale ale națiunii noastre, creștine și europene, care se bucură de încrederea conaționalilor noștri, alături de Biserică, Familie și Școală, Armata română este cea care ne conferă încredere, stabilitate și siguranță, fiind simbolul rezistenței noastre în fața tuturor vitregiilor vremurilor.

Transpare peste veacuri eroismul, dârzenia, curajul și vitejia numeroșilor soldați români, care cu credință tare și hotărâtă nu au pregetat să-și apere patria, Biserica și neamul în fața oricăror agresiuni, cu acea conștiință că prin jertfelnicia lor, visurile, speranța și valorile înaintașilor noștri nu pier niciodată, ci sunt duse mai departe, din generație în generație.

Aniversarea Zilei Armatei Române constituie o deosebită ocazie pentru a omagia această nobilă instituție, faptele de curaj și de vitejie ale tuturor militarilor care și-au slujit țara, cu credință și cu devotament, dar și rolul lor decisiv, în momentele hotărâtoare ale neamului nostru.

Pe câmpurile de bătălie, în lagăre sau în închisori, soldații români au fost animați de tăria nemuririi și de puterea credinței, pentru a-și apăra, chiar cu prețul vieții, ceea ce ei au iubit mai mult: familia, țara, credința și neamul.

În marile bătălii ale ultimului veac, la Carei, la Satu Mare sau la Oarba de Mureș, la Mărăști, la Mărășești sau Oituz, ori la Cotul Donului și în Munții Tatra, ostașii români au dat măsura vitejiei, a eroismului și a iscusinței lor.

Ca în toată istoria noastră,  rolul și datoria fundamentală a Armatei este azi următoarea:  apărarea integrității, a independenței și a suveranității noastre naționale, în orice condiții, oricând.

Fie ca Bunul Dumnezeu, să vă dăruiască tuturor multă sănătate, pace și bucurie, ocrotindu-vă viețile și familiile! LA MULŢI ANI!

Cu binecuvântări,
† N I F O N
Arhiepiscop şi Mitropolit

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Parcul Industrial Moreni se pregătește să devină independent energetic

Publicat

pe

Criza generată de creșterea prețurilor la energie electrică, în special pe parcursul anului 2022, l-a determinat pe directorul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru, să caute soluții pentru ca unitatea să-și obțină independența energetică. Prin urmare, a fost inclus în planul investițional pe termen scurt un parc fotovoltaic. În acest fel, se va asigura o bună parte a necesarului de energie electrică pentru societățile care funcționează în Parc. Terenul există, a fost preluat de la Primăria Moreni, și, de asemenea, au fost începute demersurile pentru încheierea unui parteneriat cu o firmă de specialitate.

Vorbim practic despre o facilitate care va însemna foarte mult pentru rezidenți. De altfel, Gabriel Purcaru a dovedit că este mereu atent la nevoile societăților care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial Moreni, atitudine care l-a ajutat să atingă un grad de ocupare de 100%. Ba chiar să existe și o „listă de așteptare”, în sensul că numeroși agenți economici își doresc să deschidă capacități de producție aici. Din păcate, odată cu ultima preluare de teren – 1,35 hectare de la Primăria Moreni, nu prea mai sunt posibilități de extindere a suprafeței Parcului Industrial Moreni. Directorul Gabriel Purcaru se gândește însă la o resistematizare a incintei, cu fonduri europene nerambursabile.

La sfârșitul anului 2023, în Parcul Industrial Moreni activau 52 de societăți comerciale, cu obiect de activitate diversificat, respectiv: reparare echipamente specifice activității de foraj petrolier; operațiuni de mecanică generală; confecții metalice; confecții textile; fabricare de mobilier și depozitare. Unitatea deține o suprafață totală de 268.069 mp (26,8 hectare), din care aproximativ 40.000 mp (4 hectare) – suprafață construită.

Parcul Industrial Moreni este situat la 20 km de DN1, București – Brașov, 13 km de viitoarea autostradă A3, București – Brașov, 20 km de municipiul Târgoviște și 40 km de municipiul Ploiești. De asemenea, sunt doar 70 de km până la Aeroportul Otopeni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Jocuri de apă, lumini și muzică, în fiecare weekend în Piața Primăriei Pitești

Publicat

pe

Vineri – 19 aprilie 2024, la Pitești, va reîncepe spectacolul de sunet și lumini la fântâna muzicală din Piața Primăriei și va putea fi admirat în fiecare weekend, de vineri până duminică, în intervalul orar 21:00-21:30.

Jocurile de apă și lumini vor fi sincronizate cu sunetul pieselor muzicale alese, oferind vizitatorilor o experiență unică.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite