Connect with us

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Fenomenul copiilor cu copii este un subiect dificil de abordat în România

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban a precizat astăzi, într-o declarație de presă, că în România este necesară creșterea natalității, dar acest deziderat trebuie să rămână unul natural. De asemenea, mamele trebuie să-și crească copiii în deplină cunoștiință de cauză. Parlamentarul a făcut aluzie la fenomenul îngrijorător al înmulțirii mamelor minore care nu sunt pregătite să lupte cu viața sau care nu au cunoștințe depline despre conceptul de mamă și ceea ce presupune acest lucru.

„Viaţa multora dintre ele a luat o întorsătură dramatică, iar consecinţele pot fi deosebit de grave, atât pentru viaţa acestor copile, cât şi pentru evoluţia copiilor născuţi. Este o situaţie extrem de îngrijorătoare, care preocupă în mod fundamental Organizaţia de Femei a PSD, precum şi conducerea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Șanse.

Susţin în mod categoric diminuarea situaţiilor în care aceste minore rămân copii fără copilărie şi tinere fără adolescenţă. Un prim pas a fost deja făcut de ministerul condus de doamna Gabriela Firea, printr-un proiect-pilot care să ofere posibilitatea fetelor, aflate în grija statului, să aibă acces la informaţii complete referitoare la ceea ce înseamnă şi ce implică o sarcină timpurie şi modalitatea de contracepţie, de evitare a unor astfel de sarcini”, a precizat Carmen Holban.

A mai spus deputata PSD, membră în Comisia pentru Sănătate și Familie din cadrul Parlamentului României, că a fost pus la punct Programul de educare şi informare „Copilul din umbră”, astfel minorele aflate în îngrijirea statului pot beneficia de cursuri de educaţie sanitară, susţinute de medici şi specialişti. Aceștia le vor oferi detalii de strictă necesitate despre anatomia corpului femeii, despre ceea ce înseamnă sarcina timpurie şi cum poate fi realizată prevenţia acesteia.

„O altă soluţie este îngrijirea mamelor minore în centrele maternale existente în ţară, cu atât mai mult cu cât gravidele se află deseori în situaţii vulnerabile, determinate de starea materială precară, de violenţa domestică sau de lipsa oricărui fel de sprijin. Aceste tinere, aflate în timpul sarcinii sau după ce au născut, pot fi îngrijite în centrele maternale ale statului, unde primesc adăpost şi ajutor pentru a-şi putea creşte copiii în condiţii decente.

Unul dintre riscurile alarmante ale minorelor care nasc este cel de a-şi abandona copiii, mai ales în cazurile în care fetele-mame sunt respinse de familie şi de societate. Având însă un acoperiş deasupra capului şi o mâncare caldă, tinerele mame vor putea treptat să se reintegreze şi să aibă grijă aşa cum se cuvine de bebeluşii lor.

De asemenea, ele beneficiază de educaţie, de consiliere socială, psihologică, juridică şi parentală, de planificare familială, de formare a deprinderilor de viaţă independentă şi de facilitare a accesului la servicii medicale de specialitate, inclusiv de monitorizare a sarcinii şi de evaluări medicale periodice.

Fenomenul copiilor cu copii este un subiect delicat, complex şi dificil de abordat încă în România, mai ales în mediul rural, dar cu atât mai mult trebuie discutat şi soluţionat, pentru a reduce numărul considerabil al minorelor care devin mame, deseori fără voia lor”, a mai declarat deputata Carmen Holban.

Parlamentara PSD a mai adăugat, la finalul expunerii sale, că este convinsă că extinderea acestor cursuri de educaţie sanitară în localitățile din mediul rural va putea duce la scăderea procentului mare de naşteri ce sunt înregistrate la fetele minore.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Va fi redeschisă Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra Târgoviște. Pe scenă, „Împărăteasa Chinei”

Publicat

pe

Conducerea Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște anunță publicul iubitor de artă dramatică că, din data de 11 februarie 2023, instituția teatrală pornește din nou, cu vânt la pupa, pe mările creației artistice. Au fost trei ani de provizorat, datorați lucrărilor de reabilitare și modernizare a Sălii Mari, demers indispensabil pentru a aduce acest templu al Thaliei aproape de standardele internaționale ale conceptului de scenă și de comunicare a actorilor cu publicul în condiții de confort și civilizație.

Și nu putea fi mai potrivit decât ca intrarea în casă nouă a actorilor și a Măriei Sale Publicul să se facă cu o premieră. Vor însufleți personajele din piesa „Împărăteasa Chinei”, de Ruth Wolff, actorii Teatrului Tony Bulandra și doi colaboratori de marcă de la Teatrul Nottara din Capitală – Ada Nafrot și Tache Florescu. Spectacolul va fi pus în scenă de regizorul Alexander Hausvater. Misiunea de a crea costumele pentru acest regal artistic i-a revenit maestrului Mc Ranin – managerul Teatrului Tony Bulandra.

Așadar, pe 11 februarie, de la ora 19:00, publicul târgoviștean este invitat în casă nouă pentru a viziona, în condiții excelente, pe o scenă schimbată total, un spectacol de excepție.

„Deși adesea par să am de-a face cu trecutul, cu istoria, pentru mine acestea sunt prezentul. Ar fi prea limitativ să fiu legată de acest moment, de acest loc. Simt că existența mea este în orice clipă, în toate locurile. Chiar și iadul, și raiul. Asta pentru că simt că natura umană nu se schimbă niciodată. Atitudinile se schimbă. Suprafețele se schimbă. Trăirile esențiale, nu. Dacă există vreo temă care trece prin toate piesele mele, aceasta este tenacitatea acestor eroine, luându-și viața în propriile mâini și realizând cât mai mult din ea. Dacă există vreun subiect care este comun tuturor textelor mele, acesta este, într-o variantă sau alta, derutantul, incitantul, enervantul, inepuizabilul, impenetrabilul subiect al iubirii” – Ruth Wolff, dramaturg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Linia de măști de la Dragomirești a clacat după trei zile de produs… rebuturi

Publicat

pe

Povestea tragi-comică a liniei de fabricație a măștilor de protecție de la Uzina Militară de la Dragomirești, județul Dâmbovița, a fost comentată în fel și chip de jurnaliști, analiști și politicieni. Fabrica de măști deschisă la nevoie și nu a produs decât un lot, câteva mii de măști neconforme.

Mașinăria de confecționat adusă de prin China nu a funcționat, conform unui document de control decât câteva zile. A produs în ziua în care s-a inaugurat linia de fabricație, în prezența membrilor Guvernului de atunci.

„Pe 29.04.2020, premierul Orban și ministrul Economiei, Virgil Popescu, tocmai inauguraseră linia de producție a măștilor FPP3. Având în vedere că mașina a funcționat doar în prezenta miniștrilor, propun să le facem biroul lângă linia de producție ca să putem salva fabrica”, a notat, pe pagina sa de Facebook, deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats