Connect with us

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmbovița, parteneriat cu Institutul Escoffier Franța, o școală de înaltă gastronomie. VIDEO

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a încheiat un parteneriat cu Institutul Escoffier din Franța, în fapt o școală de înaltă gastronomie care a deschis, în urmă cu aproape trei ani, o filială și în România, la Săftica.

Astăzi – 3 noiembrie 2022, la Târgoviște a avut loc o primă întâlnire a președintelui Institutului Escoffier – Ștefan Oprea, român plecat de 40 de ani în Franța, cu reprezentanții HoReCa din județul Dâmbovița, la sediul CCIA.

„Ne dorim să putem să avem specialiști în zona HoReCa, pregătiți profesional cât mai înalt. Îmi doresc extrem de mult să putem să avem și noi restaurante cu steaua Michelin, de ce nu și aici în Târgoviște, poate și mai sus, în munte. Și, pentru această, avem nevoie de profesioniști”, a declarat Valentin Calcan – președintele Camerei de Comerț Dâmbovița.

La rândul său, președintele Institutului Escoffier – Ștefan Oprea a spus că este bucuros pentru încheierea acestei colaborări, care presupune, între altele, și selecția unor tineri din rândul elevilor de la Colegiul Economic Ion Ghica Târgoviște, care să urmeze cursuri de pregătire Escoffier. Pentru a reuși în domeniul HoReCa, a afirmat Ștefan Oprea, este nevoie de mai multe ingrediente: pasiune, materie primă de calitate și să fii conștient că, de fapt, patronul unui restaurant este clientul.

„Sunt trei institute în lume de acest gen și valoare. La Paris, în Hong Kong și în România, dar noi avem și onoarea și responsabilitatea să fim singurul Institutului fim Europa acreditat de Ministerul Educației din Franța. Avem trei module: basic, intermediar și avansat. Vorbim de o gastronomie înaltă și vorbim de cursuri prin care orice om poate să obțină o carieră. Un elev care pleacă de la Institutul Escoffier și face o practică cu stele Michelin, vorbim de un salariu de la 4500 de euro în sus. Am încredere că parteneriatul cu Camera de Comerț nu poate să aducă decât un beneficiu de imagine și un beneficiu turistic orașului Târgoviște și județului Dâmbovița”, a spus Ștefan Oprea – președintele Institutului Escoffier.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Va fi redeschisă Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra Târgoviște. Pe scenă, „Împărăteasa Chinei”

Publicat

pe

Conducerea Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște anunță publicul iubitor de artă dramatică că, din data de 11 februarie 2023, instituția teatrală pornește din nou, cu vânt la pupa, pe mările creației artistice. Au fost trei ani de provizorat, datorați lucrărilor de reabilitare și modernizare a Sălii Mari, demers indispensabil pentru a aduce acest templu al Thaliei aproape de standardele internaționale ale conceptului de scenă și de comunicare a actorilor cu publicul în condiții de confort și civilizație.

Și nu putea fi mai potrivit decât ca intrarea în casă nouă a actorilor și a Măriei Sale Publicul să se facă cu o premieră. Vor însufleți personajele din piesa „Împărăteasa Chinei”, de Ruth Wolff, actorii Teatrului Tony Bulandra și doi colaboratori de marcă de la Teatrul Nottara din Capitală – Ada Nafrot și Tache Florescu. Spectacolul va fi pus în scenă de regizorul Alexander Hausvater. Misiunea de a crea costumele pentru acest regal artistic i-a revenit maestrului Mc Ranin – managerul Teatrului Tony Bulandra.

Așadar, pe 11 februarie, de la ora 19:00, publicul târgoviștean este invitat în casă nouă pentru a viziona, în condiții excelente, pe o scenă schimbată total, un spectacol de excepție.

„Deși adesea par să am de-a face cu trecutul, cu istoria, pentru mine acestea sunt prezentul. Ar fi prea limitativ să fiu legată de acest moment, de acest loc. Simt că existența mea este în orice clipă, în toate locurile. Chiar și iadul, și raiul. Asta pentru că simt că natura umană nu se schimbă niciodată. Atitudinile se schimbă. Suprafețele se schimbă. Trăirile esențiale, nu. Dacă există vreo temă care trece prin toate piesele mele, aceasta este tenacitatea acestor eroine, luându-și viața în propriile mâini și realizând cât mai mult din ea. Dacă există vreun subiect care este comun tuturor textelor mele, acesta este, într-o variantă sau alta, derutantul, incitantul, enervantul, inepuizabilul, impenetrabilul subiect al iubirii” – Ruth Wolff, dramaturg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Linia de măști de la Dragomirești a clacat după trei zile de produs… rebuturi

Publicat

pe

Povestea tragi-comică a liniei de fabricație a măștilor de protecție de la Uzina Militară de la Dragomirești, județul Dâmbovița, a fost comentată în fel și chip de jurnaliști, analiști și politicieni. Fabrica de măști deschisă la nevoie și nu a produs decât un lot, câteva mii de măști neconforme.

Mașinăria de confecționat adusă de prin China nu a funcționat, conform unui document de control decât câteva zile. A produs în ziua în care s-a inaugurat linia de fabricație, în prezența membrilor Guvernului de atunci.

„Pe 29.04.2020, premierul Orban și ministrul Economiei, Virgil Popescu, tocmai inauguraseră linia de producție a măștilor FPP3. Având în vedere că mașina a funcționat doar în prezenta miniștrilor, propun să le facem biroul lângă linia de producție ca să putem salva fabrica”, a notat, pe pagina sa de Facebook, deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats