Connect with us

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmbovița, parteneriat cu Institutul Escoffier Franța, o școală de înaltă gastronomie. VIDEO

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a încheiat un parteneriat cu Institutul Escoffier din Franța, în fapt o școală de înaltă gastronomie care a deschis, în urmă cu aproape trei ani, o filială și în România, la Săftica.

Astăzi – 3 noiembrie 2022, la Târgoviște a avut loc o primă întâlnire a președintelui Institutului Escoffier – Ștefan Oprea, român plecat de 40 de ani în Franța, cu reprezentanții HoReCa din județul Dâmbovița, la sediul CCIA.

„Ne dorim să putem să avem specialiști în zona HoReCa, pregătiți profesional cât mai înalt. Îmi doresc extrem de mult să putem să avem și noi restaurante cu steaua Michelin, de ce nu și aici în Târgoviște, poate și mai sus, în munte. Și, pentru această, avem nevoie de profesioniști”, a declarat Valentin Calcan – președintele Camerei de Comerț Dâmbovița.

La rândul său, președintele Institutului Escoffier – Ștefan Oprea a spus că este bucuros pentru încheierea acestei colaborări, care presupune, între altele, și selecția unor tineri din rândul elevilor de la Colegiul Economic Ion Ghica Târgoviște, care să urmeze cursuri de pregătire Escoffier. Pentru a reuși în domeniul HoReCa, a afirmat Ștefan Oprea, este nevoie de mai multe ingrediente: pasiune, materie primă de calitate și să fii conștient că, de fapt, patronul unui restaurant este clientul.

„Sunt trei institute în lume de acest gen și valoare. La Paris, în Hong Kong și în România, dar noi avem și onoarea și responsabilitatea să fim singurul Institutului fim Europa acreditat de Ministerul Educației din Franța. Avem trei module: basic, intermediar și avansat. Vorbim de o gastronomie înaltă și vorbim de cursuri prin care orice om poate să obțină o carieră. Un elev care pleacă de la Institutul Escoffier și face o practică cu stele Michelin, vorbim de un salariu de la 4500 de euro în sus. Am încredere că parteneriatul cu Camera de Comerț nu poate să aducă decât un beneficiu de imagine și un beneficiu turistic orașului Târgoviște și județului Dâmbovița”, a spus Ștefan Oprea – președintele Institutului Escoffier.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tânărul Dragoș Lucian Predescu, 28 de ani, este noul prefect al județului Argeș

Publicat

pe

Județul Argeș are de astăzi, 12 aprilie 2024, un nou prefect, după ce Radu Perianu a demisionat întrucât va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Noul reprezentant al Guvernului în Argeș este liberalul Dragoș Lucian Predescu, în vârstă de 28 de ani. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și a profesat avocatura. În 2021, a fost numit subprefect al județului Argeș, iar din 2022 a fost director al Cancelariei Prefectului Județului Argeș.

“Vin cu bună credință și încrezător că pot arăta că generația tânără poate face lucruri foarte bune dacă i se oferă șansa. Îi mulțumesc pentru încredere prefectului Radu Perianu. Am făcut o echipă foarte bună la Instituția Prefectului județului Argeș și experiența acestor ani o voi folosi pentru a lua cele mai bune decizii din noua poziție. Îmi doresc să fiu un prefect deschis spre oameni, spre comunicare, așa cum aș vrea să fie toate instituțiile publice. Voi continua proiectele prefectului Radu Perianu”, a fost mesajul transmis de noul prefect al județului Argeș – Dragoș Lucian Predescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite