Connect with us

ACTUALITATE

Doctoriță de la Spitalul Județean din Pitești, arestată pentru luare de mită

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeş au efectuat, ieri – 9 noiembrie 2022, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti și la domiciliul unei doctorițe de 54 de ani cercetată penal pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi dare de mită.

Potrivit informațiilor furnizate de DGA, din probatoriul administrat rezultă că medicul a primit de la cel puţin 20 de persoane, având calitatea de pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani sau bunuri, în legătură cu exercitarea actului medical. Doctorița, specializată în diabetologie, a fost reținută pentru 24 de ore, iar astăzi judecătorii au emis pe numele acesteia mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Medicul reținut pentru luare de mită lucrează la spitalul din Pitești de aproape 9 ani. A mai fost acuzată pentru mai multe fapte de luare de mită, comise în județul Olt. Acolo își desfășoarase activitatea ca medic expert la Casa de Pensii Olt. Anchetatorii au descoperit că doctorița cerea bani de la oameni pentru a fi încadrați în diferite grade de invaliditate.

În urmă cu 12 ani, medicul arestat astăzi pentru 30 de zile a fost prins în flagrant, când primea 500 de lei. La percheziții, polițiștii au găsit în cabinetul ei peste 4.000 de lei. Tot atunci, la domiciliul doctoriței, soție de preot, oamenii legii au găsit cantități impresionante de țigări, băuturi, cafea și parfumuri, a căror proveniență nu a putut fi justificată. Femeia a primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendarea pedepsei. Între timp, fusese reabilitată, iar acum a comis-o din nou.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

60 de persoane au rămas izolate la Cabana Capra, din cauza avalanșelor

Publicat

pe

60 de turiști cazați în Cabană Capra, la km 108 pe Transfăgărășan, au rămas izolați din cauza avalanșelor produse în zonă.

În sprijinul acestora, au fost mobilizate mai multe echipaje de intervenție de la ISU Argeș, cu o autofreză de zăpadă multifuncţională, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, o autospecială de transport persoane și victime multiple, două autospeciale de primă intervenție și comandă și două microbuze.

De asemenea, au fost dislocate două șenilate de la ISU Vâlcea și ISU Olt și un UTV de la ISU Dâmbovița. La misiune participă personal din partea Salvamont Argeș, IJJ Argeș și Secția Drumuri Naționale.

UPDATE: Având în vedere că DN7C (Transfăgărășan) este închis traficului de la km 104, polițiștii din Argeș vor cerceta cum au ajuns turiștii până la Cabana Capra și vor lua măsuri. Potrivit Codului Rutier, aceștia riscă amendă din clasa III și suspendarea permisului auto pentru 60 de zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Vizită de încurajare în Secția de Oncologie a Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Doamnele din conducerea OFSD Dâmbovița s-au aflat astăzi printre pacienții internați în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, scopul vizitei fiind unul de încurajare, în contextul în care în data de 4 februarie se marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.

Este esențial de reținut faptul că vorbim despre o afecțiune care poate fi ținută sub control și chiar vindecată, dacă este depistată la timp! Sunt așadar esențiale în investigațiile preventive.

În acest context, reamintim că în județul Dâmbovița se implementează, în această perioadă, un proiect de screening gratuit pentru cancerul de col uterin, care are în România o incidență de peste 32,3 la suta de mii de femei, mult peste media în statele Uniunii Europene, de 12,8 la suta de mii de femei – spune deputata Carmen Holban, președinta OFSD Dâmbovița.

„Este o situație mai mult decât îngrijorătoare, care necesită un efort comun pentru scăderea cât mai rapidă a numărului de cazuri de cancer de acest tip. Programele de screening sunt mai mult decât importante, fapt dovedit de scăderea drastică a cazurilor de mortalitate prin cancer de col uterin.

Este îmbucurător și faptul că, prin intermediul Unității Mobile a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, peste 1.200 de dâmbovițence din 18 localități ale județului nostru au efectuat, în mod gratuit, testul Papanicolau și HPV.

Așadar, în perioada următoare, încurajez doamnele și domnișoarele din Dâmbovița să se îndrepte către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Municipal Moreni – instituții medicale afiliate acestui program, implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Parteneri ai acestui proiect sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats