Connect with us

ACTUALITATE

Târgoviște: A fost redeschis Bazinul de înot din Micro 3

Publicat

pe

Astăzi – 11 noiembrie 2022, a fost redeschis Bazinul de înot din microraionul 3 din Târgoviște. Obiectivul pentru practicarea înotului, nu neapărat de performanță, ci mai degrabă ca inițiere în această disciplină sportivă și de recreere, fost închis dinainte de pandemie, invocându-se motive de ordin tehnic. Se pare că acum, cu sprijinul autorităților locale, problemele au fost rezolvate. Mai mult decât atât, de exploatarea și gestionarea acestui complex se va ocupa Clubul Sportiv Școalar Târgoviște, condus de profesorul Cătălin Tănase.

La redeschiderea bazinului de înot, alături de directorul CSȘ, s-a aflat și primarul Cristian Daniel Stan, cel care a sprijinit activitatea de aici și care a intervenit atunci când au apărut probleme, ca partener al Clubului Sportiv Școlar, care, până la urmă, deservește copiii pasionați de diferite sporturi din Târgoviște și din alte localități dâmbovițene.

A spus edilul municipiului că administrația târgovișteană va sprijini în continuare instituțiile și bazele sportive de pe teritoriul orașului, la acest capitol înscriindu-se și bazinul de înot din Micro 3. Ba mai mult, a mai precizat Cristian Daniel Stan că bazinul de înot este practic inclus într-un complex sportiv zonal, în apropierea acestui obiectiv existând o sală de sport modernă, iar, în următoarele două-trei săptămâni, speră să fie dat ordinul de începere pentru o altă investiție importantă.

„Este vorba de o bază sportivă pe care administrația târgovișteană o realizează printr-un proiect derulat prin Compania Națională de Investiții. O bază sportivă cu o valoare de aproximativ 2, 2 milioane de lei. Vorbim despre o clădire de vestiare, cu un teren multifuncțional, cu alei, cu spații verzi, toate acestea venind în completarea acestui complex sportiv de aici, de la Clubul Sportiv Școlar”, a spus primarul municipiului Târgoviște.

La capitolul natație, a mai adăugat Cristian Daniel Stan faptul că Târgoviștea dispune la momentul de față de o infrastructură cum puține orașe din România o dețin. La bazinul de înot din Micro 3 se poate realiza în condiții optime inițierea celor pasionați de acest sport complex, urmând ca la bazinul olimpic din cadrul Complexului Turistic de Natație să se treacă pe culoarele performanței.

Directorul Clubului Sportiv Școalar, Cătălin Tănase, a recunoscut că nu va fi deloc ușor să gestionezi o astfel de unitate, dar nu este genul de om care să se dea bătut, reușind, într-un interval de timp scurt, să redeschidă bazinul de înot din Micro 3, pe care unii nu îl mai vedeau funcțional prea curând.

„A fost o provocare pentru noi, fiindcă una dintre țintele noastre strategice este aceea de a crea un cadru și un mediu pentru elevii sportivi pe care îi pregătim. Trebuie să le creăm condiții, un proces educativ de calitate pentru a le putea cere și performanță.

Clubul Sportiv Școalar Târgoviște, în momentul de față, nu are o secție de natație, dar în programul nostru este prevăzut ca, începând cu anul școlar viitor, să înființăm și o secție de natație. Având în administrare acum un asemenea obiectiv, cu siguranță vom reuși să facem și o secție de înot”, a precizat Cătălin Tănase.

A mai spus directorul CSȘ că urmează parcurși pașii necesari în vederea obținerii acreditărilor de la Ministerul Educației.

În prima fază, bazinul de înot din Micro 3 va funcționa într-un sistem circuit închis. Nu va fi deschis publicului larg. Aici vor putea veni în vederea pregătirii fizice cei 700 de sportivi care activează în cadrul Clubului Sportiv Școlar Târgoviște.

„Bazinul va fi, de asemenea, deschis pentru partenerii noștri, respectiv cluburi sportive, asociații sportive, ONG-uri care doresc să se inițieze și să desfășoare ore de înot pentru copiii. Avem în proiect ca sâmbăta să amplasăm în bazin niște aparate gonflabile care vor crea divertisment, o atmosferă de recreere pentru copii”, a mai declarat Cătălin Tănase.

O altă problemă care trebuie rezolvată înainte de deschiderea bazinului către publicul larg este asigurarea personalului de specialitate, salvamari, casieri, personal de întreținere etc. Oricum, lucrurile merg pe drumul cel bun, iar primarul Cristian Daniel Stan și directorul Clubului Sportiv Școalar au promis că acest proiect va fi dus la capăt.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Parcul Industrial Moreni se pregătește să devină independent energetic

Publicat

pe

Criza generată de creșterea prețurilor la energie electrică, în special pe parcursul anului 2022, l-a determinat pe directorul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru, să caute soluții pentru ca unitatea să-și obțină independența energetică. Prin urmare, a fost inclus în planul investițional pe termen scurt un parc fotovoltaic. În acest fel, se va asigura o bună parte a necesarului de energie electrică pentru societățile care funcționează în Parc. Terenul există, a fost preluat de la Primăria Moreni, și, de asemenea, au fost începute demersurile pentru încheierea unui parteneriat cu o firmă de specialitate.

Vorbim practic despre o facilitate care va însemna foarte mult pentru rezidenți. De altfel, Gabriel Purcaru a dovedit că este mereu atent la nevoile societăților care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial Moreni, atitudine care l-a ajutat să atingă un grad de ocupare de 100%. Ba chiar să existe și o „listă de așteptare”, în sensul că numeroși agenți economici își doresc să deschidă capacități de producție aici. Din păcate, odată cu ultima preluare de teren – 1,35 hectare de la Primăria Moreni, nu prea mai sunt posibilități de extindere a suprafeței Parcului Industrial Moreni. Directorul Gabriel Purcaru se gândește însă la o resistematizare a incintei, cu fonduri europene nerambursabile.

La sfârșitul anului 2023, în Parcul Industrial Moreni activau 52 de societăți comerciale, cu obiect de activitate diversificat, respectiv: reparare echipamente specifice activității de foraj petrolier; operațiuni de mecanică generală; confecții metalice; confecții textile; fabricare de mobilier și depozitare. Unitatea deține o suprafață totală de 268.069 mp (26,8 hectare), din care aproximativ 40.000 mp (4 hectare) – suprafață construită.

Parcul Industrial Moreni este situat la 20 km de DN1, București – Brașov, 13 km de viitoarea autostradă A3, București – Brașov, 20 km de municipiul Târgoviște și 40 km de municipiul Ploiești. De asemenea, sunt doar 70 de km până la Aeroportul Otopeni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Jocuri de apă, lumini și muzică, în fiecare weekend în Piața Primăriei Pitești

Publicat

pe

Vineri – 19 aprilie 2024, la Pitești, va reîncepe spectacolul de sunet și lumini la fântâna muzicală din Piața Primăriei și va putea fi admirat în fiecare weekend, de vineri până duminică, în intervalul orar 21:00-21:30.

Jocurile de apă și lumini vor fi sincronizate cu sunetul pieselor muzicale alese, oferind vizitatorilor o experiență unică.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite