Connect with us

ACTUALITATE

Tonere și cartușe imprimantă: diferențe, avantaje și dezavantaje ale acestora

Publicat

pe

Imprimantele sunt unul dintre cele mai populare dispozitive atât pentru birou, cât și pentru uz casnic. Totuși, alegerea imprimantei potrivite, dintre multitudinea de modele disponibile, nu este evidentă.

Tehnologia de imprimare în sine este crucială – laser sau cu jet de cerneală, căci de aceasta vor depinde costurile de operare ale dispozitivului. Cum funcționează tonerele și cernelurile de imprimantă? Ce prețuri au? Despre asta veți afla în articol!

Imprimante cu jet de cerneală sau laser – ce diferențe există?

Principala diferență în funcționarea imprimantelor laser și cu jet de cerneală rezultă din metoda de aplicare a imprimării. Tonerele sunt folosite în dispozitivele laser în acest scop, iar cartușele – în dispozitivele cu jet de cerneală. Un toner imprimantă practic este sub formă de cerneluri pulbere din care se transferă pe hârtie colorantul corespunzător. Raza laser produsă de dispozitiv lovește un tambur fotosensibil cu proprietăți electrostatice, care atrage particulele de pigment. Tamburul imprimantei citește imaginea selectată și apoi o transferă pe foaia de hârtie. Această tehnică se numește imprimare uscată și funcționează mai ales bine pentru printuri monocrome.

Imprimantele cu jet de cerneală sunt folosite în așa-numita tehnică de imprimare umedă. Cerneala folosită în acest caz se poate răspândi pe hârtie în două moduri. Cel mai adesea, pigmenții sunt distribuiți prin lucrul mecanic al capetelor. În cartușele speciale cu bule, cerneala este distribuită datorită bulelor de gaz create atunci când cerneala este încălzită. Substanța lichidă pătrunde în foaia de hârtie, creând astfel o reflexie a fișierului imprimat.

Costuri de exploatare – ce este mai profitabil?

Ne vom uita la nivelul de utilizare al ambelor tipuri de dispozitive și la costurile asociate. Cumpărarea unei imprimante laser este o adevărată investiție. Important este că tonerul este mult mai eficient decât cerneala – este mai rar înlocuit. Vă permite să imprimați câteva, uneori zeci de mii de pagini. Prețurile rezonabile ale imprimantelor cu jet de cerneală vorbesc pentru achiziția lor. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că acele cartușe imprimantă Canon originale folosite în ele se uzează destul de repede – după câteva sute de pagini, generând costuri suplimentare. Înainte de a lua decizia finală de cumpărare, merită să verificați prețurile unei anumite cartușe și tonere și, pe această bază, să evaluați cum vor fi costurile de operare ale dispozitivului. Se poate dovedi că vor depăși prețul noului dispozitiv. Achiziționarea unui dispozitiv ar trebui luată în considerare cu atenție și în alte privințe.

Merită să luați în considerare, de exemplu, nevoile dumneavoastră individuale, preferințele și posibilitățile financiare. Când se compară mai multe modele de imprimante laser și cu jet de cerneală, luați în considerare cât de des veți folosi dispozitivul. O imprimantă laser va fi o alegere mai bună atunci când intenționați să imprimați texte în cantități mari.

În timp ce costul inițial de achiziție va fi mare, investiția dumneavoastră se va amortiza în timp datorită tonerului cu preț atractiv și înlocuit rar. Pentru utilizare ocazională și, prin urmare, consum lent de cerneală, o imprimantă cu jet de cerneală mai ieftină va funcționa. Indiferent de alegerea dumneavoastră, tipul de toner sau de cartuș va afecta calitatea imprimărilor și durata de viață a imprimantei în sine.

Sursa de imagine: FabrikaSimf / Shutterstock.com

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! A fost suspendată circulația pe TransBucegi, din cauza viscolului

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă, ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile – cod portocaliu de viscol și căderi abundente de zăpadă.

„Recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene.

Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat depunerile abundente de zăpadă pe carosabilul drumului județean 713, sectorul mai sus- amintit, recomandăm evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor pe timp de ninsoare și viscol”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cum procedez dacă nu sunt angajat și vreau să mă asigur pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate?

Publicat

pe

Persoanele fizice care nu au încheiate raporturi juridice de muncă cu un angajator şi nu realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, nici alte venituri asimilate salariilor şi nu se încadrează în categoria persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate în baza unui contract de asigurare – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

„Contractul de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate se încheie între persoana interesată și casa de asigurări de sănătate la care se află în evidenţă ca persoană asigurată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Citește și: Comunicat CNAS: O aplicare justă, echitabilă şi nediscriminatorie pentru calculul indemnizaţiei de maternitate

Contractul poate fi încheiat pentru o perioadă determinată / nedeterminată la un venit ales de către asigurat, ce nu ține cont de veniturile impozabile realizate. Venitul ales nu poate fi mai mic decât valoarea lunară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii (3.000 lei începând cu 1 ianuarie 2023) şi nu poate depăși valoarea a 12 salarii minime.

Contractul de asigurare nu se încheie retroactiv și produce efecte exclusiv de la data înregistrării. Contribuţia lunară de asigurare pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate este de 1% şi se aplică asupra venitului înscris în contract”.

Citește și: Nu ai loc de muncă și vrei să te asiguri în sistemul public de sănătate? Află procedura aici!

Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

„În cazul în care nu au fost realizate venituri în ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, stagiul de asigurare se consideră realizat dacă prin însumarea perioadelor din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului rezultă un număr de zile de stagiu de asigurare cel puţin egal cu numărul total de zile lucrătoare din ultimele 6 luni anterioare producerii riscului.

Persoanele asigurate pentru concedii și indemnizații beneficiază de concedii şi indemnizaţii, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul unor situaţii de excepţie, respectiv în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin Hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, riscului maternal, carantinei, precum şi în cazul izolării urmare a infectării cu Covid-19)”, ne mai informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats