Connect with us

Dâmboviţa

Pieton, zdrobit între două autovehicule pe Șoseaua Găești din Târgoviște

Publicat

pe

Accident rutier, cu puțin timp în urmă, pe Șoseaua Găești din municipiul Târgoviște. Un bărbat de 49 de ani, pieton, a fost acroșat de mașina condusă de o șoferiță în vârstă de 37 de ani.

În urma impactului, se pare că victima s-a izbit de remorca unui ansamblu de vehicule, la volanul căruia se afla un bărbat de 55 de ani.

Pietonul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Polițiștii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii accidentului rutier. Vom reveni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

Corneliu Ștefan: PSD Dâmbovița nu se teme să iasă în fața dâmbovițenilor la alegeri!

Publicat

pe

S-a hotărât! Alegerile europarlamentare și cele locale vor fi comasate. Președinții celor două formațiuni politice care alcătuiesc coaliția aflată la guvernare, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au făcut astăzi anunțul.

Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare spune liderul PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, provoacă frisoane doar celor care nu au făcut nimic pentru țară din 2020 și până acum sau celor care, ocazional, apar pe scena politică.

„PSD Dâmbovița nu se teme să iasă în fața dâmbovițenilor la alegeri, pentru că împreună reușim să ne ducem la capăt toate proiectele începute și împreună reușim să inițiem alte proiecte care ne vor schimba județul în bine. Avem investiții de miliarde de lei în derulare în județul Dâmbovița. Se lucrează în toate domeniile și în toate localitățile din județ.

Investim în educație, în construirea sau dotarea școlilor și grădinițelor unde învață copiii noștri. S-au ridicat dispensare medicale în comunele noastre și s-a avut grijă ca acestea să fie dotate, astfel încât dâmbovițenii să beneficieze de investigații sau tratament aproape de casele lor.

Sume uriașe sunt alocate pentru rețelele de apă, apă uzată și gaze, iar lucrările de extindere la patru benzi a drumurilor Bâldana-Titu sau Bâldana-Târgoviște sunt, alături de toate celelalte, dovada muncii fiecărui membru al PSD Dâmbovița din ultimii 4 ani. Iar toate acestea au în comun, în foarte multe cazuri, finanțarea europeană fără de care nu s-ar fi realizat!

Fondurile europene, utilizate de primarii PSD pentru construcția și dotarea școlilor și grădinițelor, precum și investițiile Consiliului Județean Dâmbovița de peste 14.200.000 de euro în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște au ajuns în Dâmbovița pentru că PSD s-a zbătut pentru fiecare localitate și dâmbovițean în parte.

Așa cum țara noastră nu are nevoie de politrucii care vor să împingă România spre marginea Europei, nici Dâmbovița nu are nevoie de cei care, incapabili să lucreze pentru acest județ, au stat ascunși și nu au făcut nimic ani la rândul”, a precizat Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Gabriel Boriga a prezentat deschis datoriile Clubului Chindia Târgoviște și primele măsuri dispuse. VIDEO

Publicat

pe

Astăzi – 21 februarie 2024, după ce am ascultat și analizat discursul lui Gabriel Boriga, proaspăt numit în funcția de președinte al Clubului de Fotbal Chindia Târgoviște, mi-am pus, desigur retoric, întrebarea de ce nu i s-a dat încă de la început, atunci când corabia a început să ia apă, cârma lui Gabriel Boriga? A fost o perioadă de provizorat ciudat, de experiențe manageriale pompoase care, am văzut, nu au condus la nimic. Echipa și-a continuat drumul spre poalele muntelui fotbalistic.

Gabriel Boriga, numit numai de câteva zile, a înnebunit deja presa cu conferințele, cu siropul de transparență pe care se pricepe să-l administreze, și asta știu de mult, și cu proiectele sale de reabilitare a echipei fanion a județului Dâmbovița. După cum se vede, ca o forțare a lucrurilor spre bine, cei doi asociați finanțatori, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, i-au acordat președintelui Gabriel Boriga nu numai încredere, ci și finanțarea necesară pentru a reechilibra balanța aflată pe o rână.

Datoriile clubului dezvăluite presei de Gabriel Boriga sunt mari. 1.523.398 de lei numai la jucători și angajați. La ANAF – 1.483.512 lei. Către diverși furnizori trebuie să ajungă 2.106.498 de lei. Mai sunt și doi creditori, persoane fizice, care, cu mult timp în urmă, au împrumutat clubul cu 600.000 de lei.

Mă uitam la Boriga că nu dispera. A expus situația cu calm, cu tact și cu o siguranță ce te făcea să crezi că mâine se rezolvă povestea. La predecesori, nu am văzut acest tip de comportament. Închistați, rigizi, necomunicativi și cu speranțele prinse parcă în pioneze.

Una peste alta, a precizat Gabriel Boriga, situația va intra sub control. Momentan, reechilibrarea ține de bani și, la acest capitol, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean vor vira 3,5 milioane de lei pentru stingerea unor datorii.

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că, fără implicarea totală a Consiliului Județean și a Primăriei Târgoviște, nu avem ce să vorbim despre fotbal la Târgoviște începând din anul 2010, când s-a înființat această echipă. Vreau doar să conștientizăm cu toții acest lucru. Este un adevăr care ne face tuturor bine”, a spus Gabriel Boriga.

Lucrurile intră în normalitate pas cu pas. Se rezolvă nemulțumirile echipei, se readuce echilibrul psihic de care este nevoie și apoi se trece la performanță. Nu poți aștepta rezultate de la jucători care nu și-au primit salariile. De unde să apară motivația pentru luptă, pentru victorie?

„Din punct de vedere al restanțelor salariale la jucători, vineri, le-a fost achitat jucătorilor salariul aferent lunii octombrie 2023, iar în această săptămână vor fi achitate celelalte două rămășițe ale anului 2023, respectiv jumătate din luna noiembrie și toată luna decembrie.

Putem spune că, la sfârșitul acestei săptămâni, toate restanțele financiare către jucătorii, antrenorii și angajații clubului vor fi achitate până la 31 decembrie, rămânând practic un salariu restant, cel aferent lunii ianuarie 2024″, a spus, cu satisfacție ponderată, președintele Clubului de Fotbal Chindia Târgoviște.

VIDEO

Cum era de așteptat, Gabriel Boriga a purces la readucerea în matcă a componentei umane a clubului. Vorbim de jucători, antrenori, staff, de cei care produc fotbal, care aduc rezultate și creează spectacolul fotbalistic.

„În acest moment, atmosfera în vestiar este una foarte bună. Antrenorul are o liniște, are un echilibru pe care și le-a dorit și de care se bucură. Ei sunt eroii. Noi suntem doar niște oameni care încercăm să facem totul pentru ca ei să performeze”, a adăugat Gabriel Boriga.

Dacă pentru cei dinainte galeriile nu prea au contat, fiind trecute la diverse și tratate cu un soi de indiferență și poate chiar cu dispreț, Boriga știe că acești suporteri soldați contează foarte mult în mecanismul fotbalului de performanță. Energiile emanate de galerie, sprijinul acestora face să vibreze arena, să transmită acel impuls de care au nevoie jucătorii.

„Echipa este a suporterilor, este a oamenilor, a târgoviștenilor, a dâmbovițenilor. Valoarea unei echipe, performanța depind și de suporteri. Mi-am propus să am o întâlnire cu cele patru facțiuni ale galeriei Chindiei și împreună vom pune la cale un plan comun pentru a performa cu mult mai mult decât s-a întâmplat până acum. Sunt niște entuziaști. Sunt oameni care au fost alături de echipă și la bine și la rău. Au bătut drumurile țării ca să fie alături de jucători”, a mărturisit președintele AFC Chindia Târgoviște – Gabriel Boriga.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite