Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Dublă inaugurare, luni, în comuna Corbii Mari. Școală și grădiniță construite de la zero

Publicat

pe

Primăria comunei Corbii Mari, județul Dâmbovița, va inaugura, luni – 28 noiembrie 2022, începând cu ora 10:00, încă două investiții foarte importante pentru localitate: școală și grădiniță, amândouă construite de la zero în satul Ungureni. Vorbim despre două unități de învățământ care nu sunt cu nimic mai prejos față de cele din țările vest europene. Pentru școală, administrația publică locală a accesat fonduri europene prin Programul Operațional Regional, iar grădinița a fost realizată cu resurse de la Ministerul Educației și Banca Mondială.

Noua școală din satul Ungureni

Noua școală din satul Ungureni

Reamintim faptul că, în anul 2016, atunci când Ionuț Bănică a fost ales primar la Corbii Mari, școlile și grădinițele din comună funcționau fără autorizație de la Direcția de Sănătate Publică, întrucât nu aveau apă curentă, iar wc-ul era plasat în fundul curții, constituind un adevărat pericol pentru cei care erau nevoiți să-l folosească. Ionuț Bănică le-a promis atunci consătenilor săi că va face tot ce-i va sta în putință pentru a schimba lucrurile. Și le-a schimbat! A construit de la zero opt unități de învățământ și a reabilitat, modernizat și dotat alte patru. Ne-a mărturisit că urmează ultimele două, respectiv școală nouă în satul Petrești și reabilitarea și modernizarea celei din Vadu Stanchii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats