Connect with us

SPORT

Cupa Mondiala de Fotbal 2022: surprize, dezamăgiri, câștigători

Publicat

pe

Cupa Mondiala de Fotbal 2022 vă rămâne, cu siguranță, în memoria tuturor iubitorilor de fotbal. Încă de la început, au existat o mulțime de controverse în ceea ce privește organizarea acesteia. Multe voci au fost de părere că Qatarul nu merită aceasta “onoare” și că și-a obținut voturile în mod nu tocmai corect.

Indiferent care este adevărul, un eveniment care altădată părea atât de departe se va termina peste 3 zile. Trebuie să recunoaștem că ceea ce au realizat qatarezii este cu adevărat fabulos. Aceștia au construit totul de la zero, fie că vorbim de stadioane, de infrastructură sau de unități de cazare. Și au făcut-o la rang de mare arta.

Campionatul Mondial de Fotbal a fost analizat din toate punctele de vedere. Cei care vor să afle însă perspectiva fotbalistică și predicțiile care s-au făcut înainte de acest campionat, pot găsi aici mai multe informații. În cele ce urmează, vom discuta despre surprizele și dezamăgirile de care am avut parte, dar și de adevărații câștigători ai acestui turneu.

Surprize și dezamăgiri

Trebuie să menționăm că, în cadrul acestui turneu, au avut loc o mulțime de surprize. Pe unele le anticipam oarecum, iar profesioniștii din fotbal făcuseră predicții în acest sens. Altele însă nimeni nu s-ar fi gândit că pot să se întâmple. Vom aminti meciurile care ne-au impresionat cel mai tare.

Argentina – Arabia Saudita: scor 1-2

Argentina a început meciul în forță și părea că se va impune fără probleme, conducând cu 1-0 la pauza. Se pare însă că discursul antrenorului Arabiei Saudite la pauza a schimbat ceva în mentalitatea jucătorilor și aceștia au fost de neoprit. Chiar și așa, după acest meci Argentina nu a mai făcut nici un pas greșit.

Japonia – Spania, Japonia – Germania: scor 2-1

Două meciuri fabuloase, care ne-au incantat privirile. Japonia a fost condusă în ambele partide cu 1-0 la pauza, dar în mod miraculos aceștia au întors meciurile și au câștigat poate cea mai grea grupa dintre toate. Din păcate, niponii au fost eliminați în optimi, la loviturile de departajare de Croația.

Maroc – Spania, Maroc – Portugalia: scor 1-0

De departe cea mai încântătoare echipa a acestuia Campionat Mondial, Marocul a reușit să ajungă până în semifinale, când la început avea șanse mici să iasă din grupe. Aceștia au trecut la penalty-uri de Spania în optimi, după care în sferturi s-au impus în fața Portugaliei. Din păcate, Marocul a pierdut contra Franței în semifinale, 2-0, dar asta după ce a dominat tot meciul.

Acum că am prezentat cele mai mari surprize, ar trebui să vorbim și despre dezamăgiri. În mod clar, Germania este cea mai mare dezamăgire fotbalistica la nivel mondial, fiind a doua Cupă Mondială la rand pe care o părăsește din grupe. De asemenea, nici Spania nu a impresionat și cu siguranță nu ne așteptam să iasă așa de repede. În final, ne așteptam ca și Brazilia să joace măcar o semifinală, fiind favorita numărul 1 la câștigarea turneului.

Câștigători

Adevărații câștigători ai acestui turneu sunt suporterii, care au reușit să se bucure de fotbal spectacol la cel mai înalt nivel. Trebuie să menționăm faptul că la fel de tare s-au bucurat și pariorii sportivi, mai ales cei care au urmat predicțiile oferite de către Alex Câmpean. S-a pariat masiv la acest turneu, iar cei care au știut să anticipeze surprizele, au profitat din maxim.

Ne apropiem cu pași repezi către cele două finale și toți microbiștii se întreabă cine o să câștige. Din ce am văzut în semifinale, sperăm sincer că finala mica să fie adjudecată de către Maroc și considerăm că aceștia merită din plin. De asemenea, este foarte greu de anticipat cine va câștiga trofeul mult râvnit, dar vedem un mic plus pentru Argentina. Practic, întreaga planetă se roagă acum pentru supremația lui Messi și încoronarea acestuia ca rege al fotbalului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Silviu Bulugioiu candidează pentru președinția Federației Române de Automobilism Sportiv

Publicat

pe

Silviu Bulugioiu, care are o experiență de 30 de ani în sportul automobilistic și în organizarea competițiilor de gen, și-a propus, alături de echipa sa, să unifice și reformeze Federația Română de Automobilism Sportiv. Alegerile pentru președinția FRAS vor avea loc sâmbăta, 18 februarie 2023, iar Silviu Bulugioiu a pregătit o strategie bine pusă la punct, cu obiective clare care includ siguranța sportivilor, modernizarea federației și transparența financiară.

În angajamentul său față de membrii FRAS, Silviu Bulugioiu menționează că securitatea și siguranța sportivilor este primordială, iar modernizarea statutului membrilor FRAS, corectitudinea în arbitraj și transparența financiară sunt principalele puncte pe care le va concretiza. Bulugioiu se angajează să transmită membrilor Federației o balanță contabilă lunară și un raport trimestrial despre activitatea Consiliului Federal. De asemenea, toate contractele aflate în derulare, cât și listele furnizorilor vor fi publice, pentru membrii, iar posibilele veniturile ilicite ale membrilor de conducere FRAS vor fi eliminate.

Totodată, își va concentra eforturile și asupra proiectului de afiliere la FIA și cooperarării cu alte organisme internaționale, creării strategiei naționale pentru motosport, cât și recunoașterii Asociației “Liga Profesionistă de Motorsport” ca partener consultativ al FRAS. Elaborarea unei strategii media coerente și implementarea programului de atragere a tinerilor către motorsport apar și ele în planul managerial.

“Am o experiență în motorsport de peste 30 ani în diferite discipline. De-a lungul timpului, am fost atât sportiv, organizator de evenimente sportive, cât și conducător de structuri sportive (club sportiv și președinte al comisie, în cadrul FRAS). Legătura cu motorsportul a început încă din anii studenției și, în paralel cu ea, profesional, am desfășurat o vastă activitate în managementul diferitelor departamente și structuri a unor companii de renume mondial. Tot acest mix, împreună cu experiența acumulată și rezultatele dovedite, au făcut ca pentru alegerile din cadrul FRAS, ce vor avea loc la începutul anului 2023, să-mi fie propusă participarea în postura de candidat la funcția de președinte a Federației Române de Automobilism Sportiv. Această propunere onorantă, am acceptat-o cu încredere și din dorința de a aduce managementul federației la un nivel înalt. Mulțumesc tuturor celor care prin propunerea lor au făcut dovada aprecierii calităților mele și îi aștept alături pe toți cei care își doresc îmbunătățirea activității federației. Doar împreună putem duce motorsportul românesc la cel mai înalt nivel”, declară Silviu Bulugioiu.

Motivat și pregătit, Silviu Bulugioiu consideră că un management bun al FRAS poate fi realizat prin disciplină financiară și transparență, prin implicarea sportivilor membrii și președinților cluburilor afiliate.

“Membrii FRAS sunt cluburile afiliate. Însă, beneficiarii reali ai activității FRAS sunt sportivii. Prin urmare, asociația sportivilor va fi consultată în ceea ce privește: calendarele sportive, normele de securitate din timpul competițiilor și regulamentele sportive”, spune Silviu Bulugioiu.

Echipa alături de care va candida pentru președinția Federației Române de Automobilism Sportiv este formată din:

Octavian Drăgan – vicepreședinte: ”Scopul meu principal este de a duce competițiile organizate pe circuit în România către cel mai înalt nivel, prin definirea și implementarea unui cadru optim pentru sportivi, promotori și organizatori deopotrivă”;

Dan Gîrtofan – vicepreședinte: ”Simt că trebuie să facem mai mult pentru motorsportul românesc și vreau să venim cu o schimbare în modernizarea FRAS-ului, să aducem o îmbunătățire pentru sportivi și pentru securitatea lor. Motorsportul românesc merită mai mult!”;

Daniel Ungur – vicepreședinte: ”Deviza noastră este să nu ne lăsăm prinși în jocuri interpersonale și nici în presiuni generate de orgolii, ci împreună să ne focusăm pe a genera soluții și a inova. Suntem o echipă, suntem implicați, iar strategia noastra este fară conflict de interese și fără compromisuri. Împreună vrem binele motorportului românesc”;

Gunther Graef – membru consiliu federal: ”Mă bucur că am ocazia de a mă alătura acestei echipe și îmi doresc să contribui la evoluția și performanța motosportului românesc. Cu peste 40 de ani fără întrerupere atât în motorsportul național, cât și internațional, acum a venit momentul de a lua ultimul tren cu o echipă potrivită și care are aceeași viziune ca a mea, aceea de a face o schimbare în bine în Federația Română de Automobilism Sportiv;

Iosif Ferenti – membru consiliu federal: ”Îmi doresc o federație transparentă, funcțională și în bune relații atât cu membrii acesteia, cât și cu toate entitățile private și de stat. Federație care să funcționeze după un plan bine pus la punct”;

Traian Pavel – membru consiliu federal: “Vin alături de această echipă întrucât cred cu tărie în strategia de dezvoltare elaborată. FRAS are nevoie de o schimbare pentru a crea un cadru sigur, predictibil și corect pentru motorsportul românesc”;

Carol Blavenstein – membru consiliu federal: ”Îmi doresc să aduc un plus valoare echipei nou formate. Motorsportul românesc merită mai mult, iar împreună vom face tot ce ne sta în putință pentru asta”;

Justinian Pleșa – membru consiliu federal : ”Am acceptat propunerea onorantă de a pune umarul la îmbunătățirea și normalizarea activității federației și am convingerea că împreună o să reușim”;

Cătălin Cedric-Ghigea – membru consiliu federal: “Am ales să fac parte din această echipă întrucât cred cu tărie că este nevoie de o reformă semnificativă a modului în care funcționează și este condusă federația: de la secrete la transparență totală, de la oligarhie la democrație, de la conducere uninominală la descentralizare și autonomie reală și extinsă a comisiilor, inclusiv alocarea de fonduri catre comisii, de la decizii adhoc la strategie de dezvoltare, de la pierderi bănești însemnate la disciplina financiară și chibzuința în administrarea patrimoniului federației”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

SPORT

Volei: 7 sfaturi pe care toți începătorii ar trebui să le știe în 2023

Publicat

pe

de

Voleiul este un sport recomandat pentru toate vârstele. Copiii care îl practică cresc în înălțime, iar adulții își păstrează un tonus ridicat.

Regulamentul este simplu: jucătorii trebuie să dea mingea peste fileu astfel încât adversarii să nu o mai poată returna. Voleiul înseamnă, însă, mai mult de atât. E vorba despre strategie, inteligență, forță, capacitate de concentrare și multe alte calități. Cine vrea să se apuce de volei în 2023 ar trebui să țină cont de următoarele recomandări făcute de sportivii cu experiență:

Strigă „Eu!” chiar și când este evident că ai prim-planul

Unul dintre primele lucruri pe care le înveți din școala generală este să strigi „Eu!” atunci când ești în poziție de a lovi mingea. Pe măsură ce joci mai multe meciuri de volei, acest strigăt devine un automatism și te trezești că exclami „Eu!” chiar și atunci când nu este nimeni în preajmă. Unii se distrează pe seama situației, dar această atenționare este cât se poate de binevenită. Multe accidentări sunt cauzate de faptul că doi sau mai mulți jucători încearcă să lovească aceeași minge, de aceea este mai bine ca sportivii să comunice tot timpul între ei.

Pregătește atacul cu răbdare

De obicei, fiecare echipă atinge mingea de trei ori înainte de a o trimite peste fileu. Jucătorii mai neexperimentați au, însă, tendința de a scăpa mai repede de minge, fără să pregătească foarte bine atacul. Strategic, acest lucru echivalează cu un cadou făcut adversarilor. Sfatul sportivilor de succes este să nu te grăbești. Expediază mingea în cealaltă jumătate numai atunci când sunt șanse maxime ca ea să nu mai fie returnată, iar pentru asta e nevoie de minim trei pase.

Nu așeza mingea prea aproape de fileu

Dacă setter-ul cere ajutor și un jucător care nu este setter ajunge să așeze mingea, una dintre cele mai frecvente erori pe care le face jucătorul nespecializat este să pună balonul prea aproape de fileu. Asta înseamnă că opțiunile de lovire sunt mai limitate pentru hitter, pe lângă faptul că acesta se poate accidenta. Dacă vei fi în poziția de a juca rolul de setter, așază mingea la aproximativ 30 de centimetri de fileu.

Antrenează-ți atenția distributivă

Ca jucător mai nou, s-ar putea să nu ai multe ocazii să ajungi în poziție de finalizare, dar când o să se întâmple va trebui să conștientizezi foarte bine spațiul din jurul tău. Altfel, te poți lovi de fileu, de zona de sub plasă sau chiar de un coechipier. Bineînțeles, vei purta genunchiere și glezniere, dar pericolul de accidentare e real. Recomandarea este să nu te concentrezi sută la sută asupra mingii. Fii atent și la distanțe. În timp, te vei descurca și cu ochii închiși.

Nu prinde mingea în brațe

Acest sfat poate suna ciudat. Știe toată lumea că la volei este interzis să prinzi mingea în brațe. Totuși, jucătorii începători mai recurg la acest gest atunci când aud fluierul arbitrului. Problema este că sunetele dintr-o sală de sport pot fi înșelătoare, mai ales pentru cineva care nu este familiarizat cu atmosfera de acolo. Sunt jucători care țipă, pantofi scârțâie pe podeaua sălii, spectatorii pot face diverse zgomote. Sportivii fără experiență cred că a fluierat arbitrul și prind mingea, punându-se într-o poziție ridicolă.

Cumpără echipamentul potrivit

Când începi un sport nou, este normal să nu ai echipamentul potrivit încă de la primele meciuri. Trebuie să ții cont de faptul că pentru volei este nevoie de pantofi de interior. Talpa trebuie să fie curată „ca lacrima”, pentru că altfel ești în pericol să aluneci când privești în sus după minge. Genunchierele nu sunt obligatorii, dar îți asigură mai multă încredere atunci când flexezi genunchii pentru a te desprinde de la podea. De obicei, se poartă haine strâmte, pentru că cele mai largi ar putea atinge fileul.

Fii pregătit în orice moment să lovești mingea

Dacă se respectă regula lovirii mingii de trei ori înainte de a fi trimisă dincolo de fileu, înseamnă că minim trei din cei șase jucători ai unei echipe sunt implicați pregătirea unui atac. Ar fi o greșeală să fii relaxat, considerând că nu se joacă în partea ta de teren. Trebuie să fii tot timpul încordat, gata să continui faza sau să returnezi o lovitură fulgerătoare a adversarilor. Locul spectatorilor este în tribune, nu pe teren.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats