Connect with us

ACTUALITATE

O lansare a unei cărți de excepție, la podcastul „Avangarda, cu Ionuț Vulpescu”

Publicat

pe

Astăzi – 18 decembrie 2022, la „Avangarda”, ineditul podcast de cultură și spiritualitate realizat de deputatul Ionuț Vulpescu, a fost difuzată o înregistrare a unui moment editorial de excepție derulat în cadrul Parlamentului României. Este vorba despre lansarea volumului „Biserica Sfânta Sofia: Bisericile Înțelepciunii lui Dumnezeu în lume”

„De la facerea lumii și până astăzi, ne parvin două instrumente care fac posibilă coabitarea dintre noi. Logosul, sau Cuvântul lui Dumnezeu, și Sofia, sau Înțelepciunea Lui. Astăzi, avem o inflație de Logos și prea puțină Înțelepciune. Discursuri care rostesc prea puțin adevăr și imprudențe care arată că nu înțelepciunea, ci bunăstarea, reprezintă scopul vieții pământești. Avem, așadar, o societate desublimată, desacralizată și, să nu ne fie frică să o spunem, însingurată. Hagia Sophia cartografiază, de la un continent la altul, rezistența în fața acestei însingurări: Calea Bizanțului, Drumul Mătăsii, Pelerinajele la Ierusalim, toate sunt drumuri care ne abat în sensul bun de la ce e omenesc, prea omenesc. Nu doar destinațiile, ci drumurile dintre ele, sunt cele care descriu o perseverență în existență, un fel de a fi al ființei ortodoxe. Sunt rute ale credinței, nădejdii și dragostei, valori cardinale ale credinței noastre, sunt geografii spirituale care adăpostesc mentalul cultural ortodox. Ele sunt cele care împărtășesc cu Înțelepciunea lui Dumnezeu locurile și timpurile de încercare ale umanității, care fac ca istoria mică, a evenimentelor, să traducă ceva din istoria mare, a proceselor de cunoaștere, supraviețuire și rezistență ale societății noastre”, a precizat Ionuț Vulpescu – fost ministru al Culturii și realizatorul podcastului „Avangarda”.

Evenimentul s-a desfășurat sub egida Camerei Deputaților și a Asociației Interparlamentare a Ortodoxiei. Au mai participat reprezentanți din partea Administrației Prezidențiale, Guvernului României, Patriarhiei Române și Academiei Române. Cartea prezintă cititorilor 37 de biserici istorice dedicate Înțelepciunii lui Dumnezeu, din Scoția și până în China.

„37 de istorii ale ortodoxiei de pretutindeni, 37 de forme ale conștiinței de sine a civilizației creștine, 37 de motive pentru a rămâne împreună. Ecclésia înseamnă, dincolo de toate, adunare a poporului. Iar rolul Adunării Interparlamentare pentru Ortodoxie este și acela de a păstra acest contract social întemeiat pe spiritualitate, de a da un viitor și un sens capacității noastre de a rămâne o comunitate definită prin granițe spirituale, care nu au culori politice, nu au interese partizane, nu au jocuri de putere”, a mai precizat deputatul Ionuț Vulpescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! A fost suspendată circulația pe TransBucegi, din cauza viscolului

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă, ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile – cod portocaliu de viscol și căderi abundente de zăpadă.

„Recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene.

Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat depunerile abundente de zăpadă pe carosabilul drumului județean 713, sectorul mai sus- amintit, recomandăm evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor pe timp de ninsoare și viscol”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cum procedez dacă nu sunt angajat și vreau să mă asigur pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate?

Publicat

pe

Persoanele fizice care nu au încheiate raporturi juridice de muncă cu un angajator şi nu realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, nici alte venituri asimilate salariilor şi nu se încadrează în categoria persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate în baza unui contract de asigurare – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

„Contractul de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate se încheie între persoana interesată și casa de asigurări de sănătate la care se află în evidenţă ca persoană asigurată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Citește și: Comunicat CNAS: O aplicare justă, echitabilă şi nediscriminatorie pentru calculul indemnizaţiei de maternitate

Contractul poate fi încheiat pentru o perioadă determinată / nedeterminată la un venit ales de către asigurat, ce nu ține cont de veniturile impozabile realizate. Venitul ales nu poate fi mai mic decât valoarea lunară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii (3.000 lei începând cu 1 ianuarie 2023) şi nu poate depăși valoarea a 12 salarii minime.

Contractul de asigurare nu se încheie retroactiv și produce efecte exclusiv de la data înregistrării. Contribuţia lunară de asigurare pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate este de 1% şi se aplică asupra venitului înscris în contract”.

Citește și: Nu ai loc de muncă și vrei să te asiguri în sistemul public de sănătate? Află procedura aici!

Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

„În cazul în care nu au fost realizate venituri în ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, stagiul de asigurare se consideră realizat dacă prin însumarea perioadelor din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului rezultă un număr de zile de stagiu de asigurare cel puţin egal cu numărul total de zile lucrătoare din ultimele 6 luni anterioare producerii riscului.

Persoanele asigurate pentru concedii și indemnizații beneficiază de concedii şi indemnizaţii, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul unor situaţii de excepţie, respectiv în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin Hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, riscului maternal, carantinei, precum şi în cazul izolării urmare a infectării cu Covid-19)”, ne mai informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats