Connect with us

ACTUALITATE

Direcția Silvică Dâmboviţa, de la un buget prognozat pe pierdere la profit și indicatori depășiți

Publicat

pe

Direcția Silvică Dâmboviţa a început anul 2022 cu o previziune pe minus, raportat la rezultatele financiare din 2021, puternic influențate de pandemia de coronavirus care a determinat rezilieri de contracte. Ne-a precizat directorul Petre Marin că, la întocmirea bugetului de venituri și cheltuieli pentru 2022, s-a calculat o pierdere de circa 3,3 milioane de lei, însușită de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Din fericire, situația a fost remediată, astfel că unitatea va încheia anul cu un profit de 1 milion de lei. Asta în condițiile în care au fost plătite salariaților toate drepturile prevăzute în contractul colectiv de muncă și nici nu s-au efectuat restructurări de personal. În același timp, au fost realizați și toți indicatorii tehnici. De fapt, chiar s-au înregistrat depășiri substanțiale la unele capitole, cum ar fi tăierile de îngrijire tip rărituri, unde programul includea 500 de hectare, iar la finalul lunii noiembrie s-au înregistrat astfel de lucrări pe 2.500 de hectare.

Ne-a mai spus directorul Petre Marin că unitatea a reușit să pună la dispoziția populației mai multe lemne de foc, respectiv 67.000 mc față de 41.000 mc cât se prognozase la începutul anului. Totodată, au fost realizate integral investițiile propuse, respectiv amenajări de drumuri forestiere, lucrări de corectare a torenților și achiziția de noi utilaje necesare în pădure. Astfel, Direcția Silvică Dâmboviţa nu are probleme să îndeplinească noua obligație legală care prevede că jumătate din cota de tăiere aprobată trebuie exploatată în regie proprie pentru a se putea asigura necesarul de lemne către populație. În județul Dâmbovița, se întâmplă astfel de ani buni, fără să existe o condiționalitate impusă printr-un act normativ.

Cât privește asigurarea integrității fondului forestier, în 2022, s-a înregistrat o creștere a tăierilor ilegale de arbori, însă, explică directorul Petre Marin, fenomenul nu este îngrijorător, în sensul că vorbim despre 1.151 mc la finalul lunii noiembrie, din care 424 mc au fost justificați de către personalul silvic. Ca să putem înțelege exact care este situația, directorul Petre Marin ne-a spus că, dacă s-ar fi furat un singur arbore la hectar, volumul de masă lemnoasă tăiat ilegal ar fi fost cu mult mai mare. Totuși, trei pădurari, de la Ocolurile Silvice Târgoviște, Valea Mare și Bucșani, și-au pierdut locul de muncă din această cauză. Mai exact, în cantonul fiecăruia volumul tăierilor în delict a depășit 50 mc într-un an sau 20 mc la o inspecție. Cazurile sunt cercetate de organele de anchetă. Zonele de risc, când vine vorba despre presiunea exercitată asupra pădurii, sunt aceleași din trecut: IL Caragiale, Ludești (Potocelu), Pătroaia și Mătăsaru.

Ca noutate a anului 2022, Direcția Silvică Dâmboviţa a demarat procesul de certificare a pădurilor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Va fi redeschisă Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra Târgoviște. Pe scenă, „Împărăteasa Chinei”

Publicat

pe

Conducerea Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște anunță publicul iubitor de artă dramatică că, din data de 11 februarie 2023, instituția teatrală pornește din nou, cu vânt la pupa, pe mările creației artistice. Au fost trei ani de provizorat, datorați lucrărilor de reabilitare și modernizare a Sălii Mari, demers indispensabil pentru a aduce acest templu al Thaliei aproape de standardele internaționale ale conceptului de scenă și de comunicare a actorilor cu publicul în condiții de confort și civilizație.

Și nu putea fi mai potrivit decât ca intrarea în casă nouă a actorilor și a Măriei Sale Publicul să se facă cu o premieră. Vor însufleți personajele din piesa „Împărăteasa Chinei”, de Ruth Wolff, actorii Teatrului Tony Bulandra și doi colaboratori de marcă de la Teatrul Nottara din Capitală – Ada Nafrot și Tache Florescu. Spectacolul va fi pus în scenă de regizorul Alexander Hausvater. Misiunea de a crea costumele pentru acest regal artistic i-a revenit maestrului Mc Ranin – managerul Teatrului Tony Bulandra.

Așadar, pe 11 februarie, de la ora 19:00, publicul târgoviștean este invitat în casă nouă pentru a viziona, în condiții excelente, pe o scenă schimbată total, un spectacol de excepție.

„Deși adesea par să am de-a face cu trecutul, cu istoria, pentru mine acestea sunt prezentul. Ar fi prea limitativ să fiu legată de acest moment, de acest loc. Simt că existența mea este în orice clipă, în toate locurile. Chiar și iadul, și raiul. Asta pentru că simt că natura umană nu se schimbă niciodată. Atitudinile se schimbă. Suprafețele se schimbă. Trăirile esențiale, nu. Dacă există vreo temă care trece prin toate piesele mele, aceasta este tenacitatea acestor eroine, luându-și viața în propriile mâini și realizând cât mai mult din ea. Dacă există vreun subiect care este comun tuturor textelor mele, acesta este, într-o variantă sau alta, derutantul, incitantul, enervantul, inepuizabilul, impenetrabilul subiect al iubirii” – Ruth Wolff, dramaturg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Linia de măști de la Dragomirești a clacat după trei zile de produs… rebuturi

Publicat

pe

Povestea tragi-comică a liniei de fabricație a măștilor de protecție de la Uzina Militară de la Dragomirești, județul Dâmbovița, a fost comentată în fel și chip de jurnaliști, analiști și politicieni. Fabrica de măști deschisă la nevoie și nu a produs decât un lot, câteva mii de măști neconforme.

Mașinăria de confecționat adusă de prin China nu a funcționat, conform unui document de control decât câteva zile. A produs în ziua în care s-a inaugurat linia de fabricație, în prezența membrilor Guvernului de atunci.

„Pe 29.04.2020, premierul Orban și ministrul Economiei, Virgil Popescu, tocmai inauguraseră linia de producție a măștilor FPP3. Având în vedere că mașina a funcționat doar în prezenta miniștrilor, propun să le facem biroul lângă linia de producție ca să putem salva fabrica”, a notat, pe pagina sa de Facebook, deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats