Connect with us

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Bugetul României a fost construit în jurul conceptului de patriotism economic

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa a precizat că în bugetul României pentru 2023, care a fost votat mai rapid ca niciodată, sunt prevăzute sume record pentru investiții: peste 112 miliarde de lei, adică 7,2% din PIB. De asemenea, sunt finanțate toate măsurile care conduc la creșterea nivelului de trai. Bugetul, susține social-democratul Radu Popa, este construit în jurul conceptului de patriotism economic.

„Este un buget pentru dezvoltare, nu de austeritate! Prin buget se alocă resurse record pentru investiții – 7,2% din PIB (112 mld. lei), se finanțează măsuri pentru creșterea nivelului de trai. Mai mult, bugetul contribuie la stabilizarea macroeconomică și la ușurarea poverii facturilor mărite și a creșterii prețurilor.

PSD a croit un buget național în care economia să meargă și mai bine, să se facă investiții și oamenii să aibă siguranța locului de muncă. Este un buget menit să protejeze nivelul de trai al populației vulnerabile. Peste 12 milioane de români vor beneficia de creșteri de venituri (creșteri de pensii, salarii, alocații, burse, indemnizații plus ajutoare de alimente si pentru facturi). Pachetul de protecție socială ”Sprijin pentru Români”, pentru categoriile vulnerabile, gândit de PSD se ridică la 16 miliarde de lei!

Este un buget care susține măsuri de combatere a prețurilor nesimțite! Inflația se va reduce la 8% în 2023, la jumătate față de nivelul actual, în principal datorită schemei de plafonare / reglementare a prețurilor la energie și gaze impusă de PSD.

Este un buget de reindustrializare a României! Stimulii pentru populație si companiile care produc si creează locuri de muncă, reprezintă peste 8% din PIB de 4 ori mai mult decât au făcut-o guvernările de dreapta anterioare, Cîțu și Orban.

Este un buget ca însănătoșește finanțele publice românești după dezastrul guvernărilor de dreapta! Deficitul bugetar (ESA) se va reduce la 4,4% din PIB, datoria guvernamentală va scădea la 47,3% din PIB în 2023. La preluarea guvernării, în 2021, deficitul bugetar ajunsese la 7,1% din PIB iar datoria guvernamentală 48,9% din PIB.

Este un buget bazat pe politici si programe în care spunem românilor exact unde se duc impozitele și taxele plătite! Bugetul pe 2023 este construit pe 233 programe, din care 221 sunt finanțate din bugetul de stat, 6 prin bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și 6 prin Bugetul de asigurări sociale de stat.

Este un buget cu puternic sprijin pentru Sănătate și Educație! La Educație alocăm 3,2% din PIB, plus 6 miliarde lei față de anul 2022. La Sănătate: Limita aprobată în Guvern pentru Ministerul Sănătății pe anul 2023 este mai mare cu 36%, cu încă 5,106 miliarde de lei , comparativ cu anul 2022.

Este un buget care respectă angajamentele față de partenerii NATO și pentru a asigura securitatea apărării României.38,8 miliarde lei alocați pentru Apărare, 2,5% din PIB”, a arătat deputatul PSD Radu Popa.

De precizat că toți parlamentarii PSD de Dâmbovița au susținut amendamentul prin care s-a solicitat alocarea a 2.500.000 de lei pentru achiziționarea unui aparat angiograf indispensabil Secției Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Va fi redeschisă Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra Târgoviște. Pe scenă, „Împărăteasa Chinei”

Publicat

pe

Conducerea Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște anunță publicul iubitor de artă dramatică că, din data de 11 februarie 2023, instituția teatrală pornește din nou, cu vânt la pupa, pe mările creației artistice. Au fost trei ani de provizorat, datorați lucrărilor de reabilitare și modernizare a Sălii Mari, demers indispensabil pentru a aduce acest templu al Thaliei aproape de standardele internaționale ale conceptului de scenă și de comunicare a actorilor cu publicul în condiții de confort și civilizație.

Și nu putea fi mai potrivit decât ca intrarea în casă nouă a actorilor și a Măriei Sale Publicul să se facă cu o premieră. Vor însufleți personajele din piesa „Împărăteasa Chinei”, de Ruth Wolff, actorii Teatrului Tony Bulandra și doi colaboratori de marcă de la Teatrul Nottara din Capitală – Ada Nafrot și Tache Florescu. Spectacolul va fi pus în scenă de regizorul Alexander Hausvater. Misiunea de a crea costumele pentru acest regal artistic i-a revenit maestrului Mc Ranin – managerul Teatrului Tony Bulandra.

Așadar, pe 11 februarie, de la ora 19:00, publicul târgoviștean este invitat în casă nouă pentru a viziona, în condiții excelente, pe o scenă schimbată total, un spectacol de excepție.

„Deși adesea par să am de-a face cu trecutul, cu istoria, pentru mine acestea sunt prezentul. Ar fi prea limitativ să fiu legată de acest moment, de acest loc. Simt că existența mea este în orice clipă, în toate locurile. Chiar și iadul, și raiul. Asta pentru că simt că natura umană nu se schimbă niciodată. Atitudinile se schimbă. Suprafețele se schimbă. Trăirile esențiale, nu. Dacă există vreo temă care trece prin toate piesele mele, aceasta este tenacitatea acestor eroine, luându-și viața în propriile mâini și realizând cât mai mult din ea. Dacă există vreun subiect care este comun tuturor textelor mele, acesta este, într-o variantă sau alta, derutantul, incitantul, enervantul, inepuizabilul, impenetrabilul subiect al iubirii” – Ruth Wolff, dramaturg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Linia de măști de la Dragomirești a clacat după trei zile de produs… rebuturi

Publicat

pe

Povestea tragi-comică a liniei de fabricație a măștilor de protecție de la Uzina Militară de la Dragomirești, județul Dâmbovița, a fost comentată în fel și chip de jurnaliști, analiști și politicieni. Fabrica de măști deschisă la nevoie și nu a produs decât un lot, câteva mii de măști neconforme.

Mașinăria de confecționat adusă de prin China nu a funcționat, conform unui document de control decât câteva zile. A produs în ziua în care s-a inaugurat linia de fabricație, în prezența membrilor Guvernului de atunci.

„Pe 29.04.2020, premierul Orban și ministrul Economiei, Virgil Popescu, tocmai inauguraseră linia de producție a măștilor FPP3. Având în vedere că mașina a funcționat doar în prezenta miniștrilor, propun să le facem biroul lângă linia de producție ca să putem salva fabrica”, a notat, pe pagina sa de Facebook, deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats