Connect with us

Dâmboviţa

Neglijența mamei a ucis un copilaș de 1 an

Publicat

pe

Dramul de liniște dinaintea Sfintelor Sărbători de Crăciun a fost risipit în comuna Vișina, județul Dâmbovița, de o veste care a căzut ca o negură. Un copilaș de 1 an a murit ars de viu într-un incendiu produs din cauza neglijenței. Sora micuțului, de numai 2 ani, instinctual, cu putere dată de Dumnezeu, a reușit să iasă afară din căsuța cuprinsă de flăcări. Nu a știut cum să își salveze frățiorul…

Povestea crudă a acestei tragedii este desprinsă din marea carte a celor care își trăiesc supraviețuirea. O familie modestă. Doi tineri. El, de 25 de ani, ea de 20. Săraci, dar încă dispuși să lupte cu neajunsurile. Bărbatul lucra în construcții. Femeia stătea acasă cu copiii.

Astăzi, în jurul orei 10:00, tânăra mamă a constatat că trebuie să meargă în sat să cumpere pâine. Ritual care, la țară, se repetă aproape zilnic. A lăsat copiii în casă. Singuri. Dormeau. Lângă ei, pericolul. Un reșou. Probabil, în momentul acela fatidic, pe aparatul electric posibil să fii căzut o haină, ceva. Așa ar fi pornit vâlvătaia…

Focul s-a extins rapid. Cel mic nu a avut nicio șansă. Când a revenit acasă, tânăra mamă a fost lovită crunt de bolovanul acela al durerii. Acum, se află împreună cu copilul de 2 ani internată într-un centru maternal din Târgoviște, unde i se acordă consiliere psihologică. Soțul va sta pe la rude, până când își vor reconstrui casa.

Primarul localității Vișina, Aurelian Istrate, ne-a spus că va face tot ceea ce îi stă în puteri pentru a-i ajuta pe cei doi tineri să depășească nenorocirea care s-a abătut asupra lor. Tot administrația locală se va ocupa de înmormântarea micuțului care a murit cuprins de flăcări.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Va fi redeschisă Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra Târgoviște. Pe scenă, „Împărăteasa Chinei”

Publicat

pe

Conducerea Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște anunță publicul iubitor de artă dramatică că, din data de 11 februarie 2023, instituția teatrală pornește din nou, cu vânt la pupa, pe mările creației artistice. Au fost trei ani de provizorat, datorați lucrărilor de reabilitare și modernizare a Sălii Mari, demers indispensabil pentru a aduce acest templu al Thaliei aproape de standardele internaționale ale conceptului de scenă și de comunicare a actorilor cu publicul în condiții de confort și civilizație.

Și nu putea fi mai potrivit decât ca intrarea în casă nouă a actorilor și a Măriei Sale Publicul să se facă cu o premieră. Vor însufleți personajele din piesa „Împărăteasa Chinei”, de Ruth Wolff, actorii Teatrului Tony Bulandra și doi colaboratori de marcă de la Teatrul Nottara din Capitală – Ada Nafrot și Tache Florescu. Spectacolul va fi pus în scenă de regizorul Alexander Hausvater. Misiunea de a crea costumele pentru acest regal artistic i-a revenit maestrului Mc Ranin – managerul Teatrului Tony Bulandra.

Așadar, pe 11 februarie, de la ora 19:00, publicul târgoviștean este invitat în casă nouă pentru a viziona, în condiții excelente, pe o scenă schimbată total, un spectacol de excepție.

„Deși adesea par să am de-a face cu trecutul, cu istoria, pentru mine acestea sunt prezentul. Ar fi prea limitativ să fiu legată de acest moment, de acest loc. Simt că existența mea este în orice clipă, în toate locurile. Chiar și iadul, și raiul. Asta pentru că simt că natura umană nu se schimbă niciodată. Atitudinile se schimbă. Suprafețele se schimbă. Trăirile esențiale, nu. Dacă există vreo temă care trece prin toate piesele mele, aceasta este tenacitatea acestor eroine, luându-și viața în propriile mâini și realizând cât mai mult din ea. Dacă există vreun subiect care este comun tuturor textelor mele, acesta este, într-o variantă sau alta, derutantul, incitantul, enervantul, inepuizabilul, impenetrabilul subiect al iubirii” – Ruth Wolff, dramaturg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Linia de măști de la Dragomirești a clacat după trei zile de produs… rebuturi

Publicat

pe

Povestea tragi-comică a liniei de fabricație a măștilor de protecție de la Uzina Militară de la Dragomirești, județul Dâmbovița, a fost comentată în fel și chip de jurnaliști, analiști și politicieni. Fabrica de măști deschisă la nevoie și nu a produs decât un lot, câteva mii de măști neconforme.

Mașinăria de confecționat adusă de prin China nu a funcționat, conform unui document de control decât câteva zile. A produs în ziua în care s-a inaugurat linia de fabricație, în prezența membrilor Guvernului de atunci.

„Pe 29.04.2020, premierul Orban și ministrul Economiei, Virgil Popescu, tocmai inauguraseră linia de producție a măștilor FPP3. Având în vedere că mașina a funcționat doar în prezenta miniștrilor, propun să le facem biroul lângă linia de producție ca să putem salva fabrica”, a notat, pe pagina sa de Facebook, deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats