Connect with us

ACTUALITATE

Școala Vasile Cârlova Târgoviște, prinsă într-o reușită manifestare a solidarității

Publicat

pe

Un eveniment inedit, cum nu mi-a fost dat să văd întâmplându-se în municipiul Târgoviște la o scară așa de mare, cu atâta rezonanță. O manifestare a solidarității umane cum rar îți este dat să întâlnești.

În spațiul de lângă Turnul Chindiei pe care conducerea Consiliului Județean Dâmbovița l-a transformat, inspirat, într-o zonă plină de viață, de forfotă pozitivă, sub titulatura „Crăciun la Turn”, cadrele didactice și copiii de la clasele pregătitoare până la clasele a VIII-a de la Școala „Vasile Cârlova” Târgoviște au realizat o acțiune umanitară cu vână puternică.

O concentrare de forțe, dăruire și suflet cum nu am mai văzut. Practic, copiii, părinții și dascălii au organizat un târg cu vânzare liberă, adică fiecare dă cât are și cât poate, scopul principal fiind strângerea de fonduri necesare intervențiilor medicale, tratamentului și spitalizării unui elev al școlii, în vârstă de 13 ani, Andrei Radu, rămas paralizat în urma unui accident.

Frigul de afară a fost rapid alungat de emanația de solidaritate și căldură sufletească. Sutele de oameni prezenți alcătuiau un tot, un organism al încrederii și speranței. Emoția până la lacrimi te îmbrățișa într-un mod parcă ireal când vedeai și auzeai în jurul tău copii, părinți, bunici, încercând să te îmbie să cumperi de la ei dulciuri, jucărele, acadele prăjituri, fructe, brelocuri și câte alte mărunțișuri, spunându-ți că banii strânși sunt destinați elevului aflat în suferință.

Un iarmaroc al unității, un eveniment care ar trebui multiplicat numai luând în calcul exemplul de solidaritate, comunicare și unitate. Cu toții vibrau pentru copilul lovit de destin. Pe scena din arealul de la Turnul Chindiei, copiii au prezentat, în același timp, un program de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou, echilibrând plăcut atmosfera cu nuanțele artistice.

Felicitări conducerii Școlii Gimnaziale „Vasile Cârlova” Târgovişte pentru organizarea acestui eveniment, care a dat posibilitatea omului să își arate adevărata rațiune de a fi.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Peste 1400 de femei din Dâmbovița au fost testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul continuă!

Publicat

pe

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

În acest context, astăzi – 2 februarie 2023, a fost organizat la Târgoviște, la Universitatea Valahia, un eveniment de lansare a acestui amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

„Toți cei care suntem implicați în acest proiect avem un crez, și anume, că nimic nu este mai important decât viața însăși.

Ceea ce ne-am propus să facem prin acest proiect este cu adevărat un pas spre a salva vieți, a aduce zâmbete pe fețele a mii de familii și a generaliza un comportament sănătos în societate, și anume, prevenția.

Proiectul a pornit de la o realitate statistică foarte tristă pentru țara noastră: suntem pe primele locuri la mortalitate din cauza cancerului de col uterin și pe ultimele locuri la prevenție. Nu este de mirare! Așa a fost construit sistemul nostru sanitar și modelul cultural-educațional. Am fost mai degrabă încurajați să tratăm, nu să prevenim”, a spus prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Potrivit specialiștilor, România este pe primele locuri la incidența acestei boli din următoarele cauze:
– Lipsa controlului;
– Lipsa vaccinului;
– Teama de un diagnostic nefast;
– Puțini medici / cabinete, puține informații;
– Multe persoane neasigurate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Rezultatele de până acum ale proiectului „Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” în județul Dâmbovița:

6350 – femei informate
1402 – femei testate
– Găești – 132
– Moreni -136
– Gura – Ocniței -124
– Ludești -70
– Potlogi – 68
– Răzvad -80
– Poiana -52
– Produlești -57
– Morteni- 80
– Comișani -68
– Moroeni -89
– Nucet -54
– Valea-Mare -93
– Vișina -85
– Cobia -47

De reținut faptul că programele de screening scad riscul de cancer cu 30 până la 50%, sau chiar cu 80% dacă există o regularitate, iar un cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat cu o rată de succes de aproape 100%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

4,5 milioane de euro pentru cămăși de poliție pe care sindicaliștii Europol le consideră „mizerii”

Publicat

pe

Polițiștii români sunt dezamăgiți. Noile cămăși care intră în componența uniformelor sunt sub orice critică. Reprezentanții Sindicatului Europol critică piesele de vestimentație pe care le numesc niște mizerii.

„Dacă în varianta „prototip” materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru polițiști, dar net superioare față de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificațiile din caietele de sarcini și cu toate acestea, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor cu titlu de „noua uniformă”.

După cum puteți constata cu ochiul liber, în loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari. Dacă la cămașa de prezentare a fost prezentă țesătura de tip „ripstop”, specifică uniformelor tactice pentru creșterea rezistenței, la cămașa primită de noii polițiști lipsește cu desăvârșire, iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete. Inclusiv materialul „velcro” de pe braț este un „fake” ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnul heraldic textil. Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte, cu toate că și aceasta este o condiție de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini.

Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3.000 de complete și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate”, au scris, pe pagina lor de Facebook, reprezentanții Europol.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats