Connect with us

ACTUALITATE

„Crăciunul Fermierilor”, un eveniment de socializare sub semnul speranței de mai bine

Publicat

pe

Astăzi – 21 decembrie 2022, într-o locație rustică din Cartierul Priseaca al municipiului Târgoviște, reprezentanții crescătorilor de ovine și caprine din Dâmbovița, Argeș și Olt au organizat evenimentul de socializare „Crăciunul Fermierilor”. Inițiativa a aparținut Sindicatului Fermierilor Patrioți din România, respectiv președintelui acestei structuri – Ștefan Muscă și prim-vicepreședintei Georgiana Udrescu.

Și, cum putea fi sărbătorit mai bine sfârșitul de an decât prin sacrificarea unui purcel, cozonac, un pic de țuică fiartă, colinde și urări de Crăciun frumos interpretate de copiii din cadrul Ansamblului Folcloric de la Dragomirești?

Ne-au spus cei doi lideri ai Sindicatului Fermierilor Patrioți din România că anul 2022 nu a fost unul tocmai bun, dar au vrut să îl stingă în optimism și dramul decent de voie bună.

Ne-a mărturisit Georgiana Udrescu că au avut mari probleme cauzate de lipsa de implicare a politicienilor, de necunoașterea realității de către aleși, a resorturilor care compun agricultura României.

Ștefan Muscă, președintele Sindicatului Fermierilor Patrioți, organism înființat în urmă cu câteva luni și care numără peste 15 mii de membri, a fost și mai dur în aprecieri la adresa clasei politice românești. Lăsând la o parte atmosfera de sărbătoare, Ștefan Muscă a spus, oftând, că, la această oră, se încearcă îngenucherea definitivă a fermierului român. A precizat liderul Sindicatului Fermierilor Patrioți că țara este condusă prost, neglijent și că se practică batjocura la adresa poporului român. După Anul Nou, a mai spus Ștefan Muscă, va încerca să poarte un dialog cu premierul Nicolae Ciucă

„Vom avea o întâlnire cu domnul prim-ministru, pentru că omul nu prea este pregătit în nici un domeniu. Trebuie să îi spunem ce se întâmplă. Noi încercăm să mergem în fața dumnealui, să îi aducem la cunoștință lucrurile care ne dor. Să terminăm odată cu lăcusta, cu ceea ce ne cere Uniunea Europeană. Poporul a fost îngenucheat cu această liberalizare. Își bat joc de pensionari. Pentru ei nu au găsit niciun ban să le dea, dar s-au găsit bani să se mărească salariile la primari, pentru că erau săraci. Nu putem să îi lăsăm să moară de foame, a zis Ciolacu. Dar oamenii simpli care trăiesc în această țară din venituri de nimic, pentru ei, oare, nu găsim să le dăm și lor?”, se întreba Ștefan Muscă.

A mai spus președintele Sindicatului Fermierilor Patrioți că, din cauza legislației proaste, neancorate în realitate, peste 30.000 de fermieri sunt în insolvență. Nu mai pot face față cheltuielilor de producție. Totul este foarte scump, iar roadele muncii lor zac în hambare, nu pot fi vândute din cauza lipsei cererii și a prețurilor foarte mici. Ștefan Muscă i-a criticat pe mai marii țării care, pentru a sprijini Ucraina, au semnat un acord pentru a primi în România cereale din țara răvășită de război. Gestul a fost unul umanitar, de sprijin, dar fermierii românii au rămas cu grânele în hambare, nu le mai pot vinde.

„Am o mulțime de ferme cu cerealele pe stoc. Pentru că nu le pot vinde. Nu este bine ceea ce facem. Trebuia întreruptă acestă invazie de cereale. Nu pot să îmi distrug poporul meu pentru interesele altora. Este strigător la cer ceea ce se întâmplă”, a mai adăugat președintele Sindicatului Fermierilor Patrioți din România.

De precizat că la evenimentul de la Priseaca, organizat de Sindicatul Fermierilor Patrioți, a participat și directorul Direcției Agricole Dâmbovița – Vlad Pătrașcu, împreună cu mai mulți membri ai echipei sale.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! A fost suspendată circulația pe TransBucegi, din cauza viscolului

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă, ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile – cod portocaliu de viscol și căderi abundente de zăpadă.

„Recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene.

Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat depunerile abundente de zăpadă pe carosabilul drumului județean 713, sectorul mai sus- amintit, recomandăm evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor pe timp de ninsoare și viscol”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cum procedez dacă nu sunt angajat și vreau să mă asigur pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate?

Publicat

pe

Persoanele fizice care nu au încheiate raporturi juridice de muncă cu un angajator şi nu realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, nici alte venituri asimilate salariilor şi nu se încadrează în categoria persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate în baza unui contract de asigurare – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

„Contractul de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate se încheie între persoana interesată și casa de asigurări de sănătate la care se află în evidenţă ca persoană asigurată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Citește și: Comunicat CNAS: O aplicare justă, echitabilă şi nediscriminatorie pentru calculul indemnizaţiei de maternitate

Contractul poate fi încheiat pentru o perioadă determinată / nedeterminată la un venit ales de către asigurat, ce nu ține cont de veniturile impozabile realizate. Venitul ales nu poate fi mai mic decât valoarea lunară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii (3.000 lei începând cu 1 ianuarie 2023) şi nu poate depăși valoarea a 12 salarii minime.

Contractul de asigurare nu se încheie retroactiv și produce efecte exclusiv de la data înregistrării. Contribuţia lunară de asigurare pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate este de 1% şi se aplică asupra venitului înscris în contract”.

Citește și: Nu ai loc de muncă și vrei să te asiguri în sistemul public de sănătate? Află procedura aici!

Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

„În cazul în care nu au fost realizate venituri în ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, stagiul de asigurare se consideră realizat dacă prin însumarea perioadelor din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului rezultă un număr de zile de stagiu de asigurare cel puţin egal cu numărul total de zile lucrătoare din ultimele 6 luni anterioare producerii riscului.

Persoanele asigurate pentru concedii și indemnizații beneficiază de concedii şi indemnizaţii, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul unor situaţii de excepţie, respectiv în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin Hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, riscului maternal, carantinei, precum şi în cazul izolării urmare a infectării cu Covid-19)”, ne mai informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats