Connect with us

SOCIAL

CEDO, ultima speranta a oamenilor care au fost nedreptatiti

Publicat

pe

Avocatul joaca un rol important in procesele care sunt admise la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Acesta poate reprezenta partile implicate in proces, indiferent daca sunt persoane fizice sau juridice, si le poate oferi asistenta juridica in fata acestui organism european

Pentru sotii Grigoriu, Avocati Bucuresti si Avocati CEDO drepturile romanilor sunt sfinte si lupta pentru redobandirea lor, daca au fost incalcate, cu toata priceperea si cu toata energia.

In procesele care sunt solutionate de CEDO, avocatul poate avea diferite roluri, in functie de nevoile si obiectivele clientului sau. De exemplu, avocatul poate reprezenta un client in fata CEDO atunci cand acesta doreste sa atace o decizie nedreapta luata de instantele juridice din tara sa sau tratamentul inuman din inchisoare. Au fost cazuri in care judecatorii nu au audiat un martor care putea clarifica lucrurile in asa masura, incat pedeapsa sa fie diminuata, au fost cazuri in care in arest, detinutilor nu li s-a respectat dreptul la asistenta medicala sau nu li s-a permis sa asiste la inmormantarea celor apropieti. Exemplele se regasesc in portofoliul profesional al sotilor Grigoriu, pastrandu-se confidentialitatea persoanelor din dosar.

Avocatul poate oferi asistenta juridica in diferite etape ale procesului, incepand de la pregatirea cazului, pana la prezentarea acestuia in fata CEDO. Acesta poate ajuta la redactarea documentelor necesare, poate oferi sfaturi cu privire la strategia juridica a cazului si poate asista sau reprezenta clientul in fata judecatorilor.

Pregatirea dosarelor nu este deloc usoara pentru ca exista reguli stricte, iar daca acestea nu sunt respectate, dosarul nu va fi admis pentru rejudecare.

Cererea-tip se va completa atent cu datele cerute, rezumatul parcursului dosarului la instantele din tara trebuie sa se incadreze in numarul de pagini impus, avocatul invoca articolul de lege care arata drepturile care i s-au incalcat solicitantului, in plus demersul se face dupa ce exista o hotarare judecatoreasca definitiva data de instantele romanesti.

In plus, avocatul poate ajuta clientul sa inteleaga mai bine procesul si sa ia cele mai bune decizii pentru a obtine rezultatul dorit. De exemplu, avocatul poate explica clientului drepturile si obligatiile sale in fata CEDO, precum si consecintele potentiale ale deciziilor luate.

Sotii Grigoriu au fost mereu alaturi de clientii lor, explicandu-le cu maxima empatie cum vor decurge procesele, care sunt sansele de castig, traducandu-le cand a fost nevoie termenii juridici.

In general, avocatul joaca un rol esential in procesele admise la CEDO, oferind asistenta juridica de calitate clientilor sai si ajutand la obtinerea rezultatelor dorite.

In procesele care sunt admise la CEDO, avocatul poate avea acces la diverse resurse care ii pot fi de folos in pregatirea cazului si in reprezentarea clientului. De exemplu, avocatul poate accesa documente oficiale ale CEDO sau ale altor institutii europene, poate consulta jurisprudenta si poate beneficia de asistenta tehnica si logistica oferita de CEDO, de aceea o persoana obisnuita care doreste sa se apere singura sau sa trimita dosarul singura la aceasta institutie va porni de pe pozitie de inferioritate.

In cele din urma, avocatul poate contribui la dezvoltarea dreptului european prin participarea la procesele admise la CEDO. Prin intermediul cazurilor pe care le prezinta in fata judecatorilor, avocatul poate influenta deciziile acestei institutii si poate contribui la clarificarea si dezvoltarea dreptului european.

Sotii Grigoriu au facut acest lucru, creand un precedent in dreptul european.

Este cazul unui detinut care a avut un comportament exemplar si a solicitat sa i se dea o invoire de cateva zile sa participe la inmormantarea mamei sale, dar a fost refuzat. Cazul sau a fost admis la CEDO, iar cetateanul respectiv a primit o despagubire din partea statului roman.

Avocatul joaca un rol esential in procesele admise la CEDO, oferind asistenta juridica de calitate clientilor sai si contribuind la dezvoltarea dreptului european. Acesta poate reprezenta partile implicate in proces, poate oferi asistenta juridica in diferite etape ale procesului si poate accesa diverse resurse pentru a se pregati pentru caz.

Este insa de subliniat faptul ca sotii Grigoriu si-au facut ucenicia in fata instantelor romanesti, fiind membri ai Baroului București din anul 1998, iar ulterior s-au axat de apararea drepturilor omului si pe procese CEDO.

Ei pot fi contactati prin intermediul datelor de contact de pe site, dar exista si un formular de contact usor de utilizat prin care poate fi solicitata consultanta.

Rezultatele muncii acestor avocati ilustri sunt prezentate pe site, iar vizitatorul care are nevoie de un avocat le poate citi. Pentru a obtine rejudecarea unui dosar la CEDO si pentru obtinerea victoriei finale se munceste enorm, de aceea si onorariul trebuie sa fie pe masura, iar sotii Grigoriu afiseaza transparent pe site care sunt tarifele percepute de ei. In cazul cetatenilor care au primit despagubiri de zeci de mii de euro de la statul roman, sotii Grigoriu au ramas alaturi de ei pana in momentul in care au primit ceea ce li se cuvine.

Exista mai multe motivatii pentru care un cetatean trebuie sa lupte pentru drepturile sale, iar acestea sunt:
-datoria morala pe care o are fata de el insusi si fata de toti cei care au luptat ca aceste drepturi sa fie respectate;
-restabilirea dreptatii cu orice pret. O persoana onesta nu admite sa fie nedreptatita si isi arata nemultumirea si cand alti semeni sunt nedreptatiti;
-compensatiile morale si materiale pe care le primeste.

Avocatii CEDO sunt foarte importanti intr-o societate in care unui judecator ii revin multe dosare si de multe ori se afla in contratimp, de aceea poate lua decizii pripite si incorecte. Sotii Grigoriu ii reprezinta cu cinste pe romani la CEDO.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Șofer băut a plonjat cu mașina în râul Dâmbovița

Publicat

pe

Accident rutier, în această după-amiază, în comuna Brezoaele, județul Dâmbovița. Un șofer în vârstă de 38 de ani a pierdut controlul asupra direcției mașinii, a părăsit partea carosabilă și a plonjat de pe un pod în râul Dâmbovița.

La fața locului au acționat două echipaje de pompieri, de la Titu și Răcari, și o ambulanță SMURD. Bărbatul a fost găsit pe malul apei, reușind să se autoevacueze din autoturism. Era rănit ușor, dar tot a necesitat transportul la spital – ne informează ISU Dâmbovița.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Se continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările în care s-a produs acest accident rutier.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Veteran de război din Gura Ocniței, sărbătorit cu prețuire la împlinirea vârstei de 101 ani

Publicat

pe

Atent până la ultimul detaliu la viața comunității, la lucrurile bune și rele cu care se confruntă cetățenii, fiindu-le alături la bine dar și la necaz, primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță, poate reprezenta un model de urmat pentru mulți edii care, după ce „prind” mandatul, uită care sunt rosturile lor în obște. Devin simpli funcționari care lucrează mașinal, preferând să rămână prinși în șabloanele reci ale unei funcții trecătoare.

Zilele trecute, edilul Sorin Vasile Ioniță a mers cu inima deschisă la un fiu al comunei, veteran de război. Printre puținii care ne-au mai rămas, monumente vii, de neprețuit, ale unor vremuri făcătoare de istorie și destin.

Constantin Georgescu a împlinit 101 ani. Primarul comunei Gura Ocniței, însoțit de mai mulți colaboratori, i-a urat veteranului sănătate și viață tot mai lungă, apoi i-a oferit o diplomă de onoare „pentru serviciul său neobosit și sacrificiul adus pentru apărarea țării noastre”.

„Să prețuim oamenii care au contribuit la binele societății noastre, cât sunt încă în mijlocul nostru. La mulți ani, domnule Georgescu Constantin”, a fost mesajul primarului Sorin Vasile Ioniță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats