După câțiva ani de pauză, surpriză! Colegiul Medicilor din Dâmbovița, prin președintele acestui organism – doctorul chirurg Jean Popescu, a ieșit în fața presei pentru a vorbi despre sistemul medical dâmbovițen, despre împliniri și neîmpliniri, despre ceea ce ne rezervă viitorul. Și, a făcut o mărturisire doctorul Jean Popescu. Ne-a spus că nu a mai venit în fața jurnaliștilor, așa cum obișnuia, măcar de două ori pe an, fiindcă nu avea ce să spună. Nu se întâmpla nimic cu vizibilitate și importanță în județul Dâmbovița în ceea ce privește sistemul medical. Dar, a mai precizat coordonatorul Colegiului Medicilor, de mai bine de un an și jumătate, în sectorul sanitar dâmbovițean se produc schimbări vizibile. Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște este prins într-un complex investițional cum puține există în România. Acest aspect îi mulțumește deopotrivă pe medici și, în primul rând, pe pacienți.
A vorbit cu plăcere Jean Popescu despre faptul că s-a reușit, într-un timp record, atragerea către Dâmbovița, la Spitalul Județean, a 32 de medici de toate specialitățile. Deficitul de cadre profesioniste, care, cu ani în urmă, ridica mari probleme, a fost înlăturat. În plan investițional, schimbările sunt rapide și vizibile. La spital se lucrează la trei obiective deodată. Numim aici extinderea Compartimentului Primiri Urgențe, a Ambulatoriului de Specialitate și a Secției Cardiologie. Acest ultim obiectiv este considerat de președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița o mare realizare. Mai ales că, după ce va fi dată în folosință noua aripă, acolo va fi instalat angiograful, un aparat destinat investigațiilor medicale care va contribui la salvarea multor vieți.
Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, a mai mărturisit dr. Jean Popescu, a făcut față cu brio provocărilor impuse de pandemie, atât din punct de vedere organizațional, cât și ca exercitare a actului medical.
Mai sunt și probleme care, este convins președintele Colegiului Medicilor, se vor rezolva din mers, o dată cu definitivarea investițiilor derulate. Cele mai mari tensiuni apar la… ați ghicit!… Compartimentul Primiri Urgențe, prea mic pentru afluxul de pacienți și aparținători.
„Unitatea își desfășoară activitatea încă într-un loc impropriu. Nu se poate ca, în câteva încăperi, să vină 100 de pacienți deodată. Și mai sunt și vreo 70 de salariați acolo. În aceste condiții, nu poți să organizezi mai nimic. Sperăm ca, în noul compartiment, activitatea să fie mai bună. În continuare, la UPU nu avem medici suficienți. Mai fac de gărzi și medici de familie”, a precizat dr. Jean Popescu.
Și ar mai fi ceva deosebit de important, de unde pornește tensiunea, stările conflictuale apărute în spital. Spune președintele Colegiului Medicilor că există încă deficiențe în ceea ce privește comunicarea dintre medic, pacient și aparținător. Dar și pentru acest neajuns există leac.
Una peste alta, doctorul Jean Popescu este mulțumit de cum evoluează lucrurile, de schimbările produse, de faptul că la Târgoviște au venit medici noi, că s-a deblocat sistemul intrat în amorțire din cauza lipsei de cadre specializate și că se construiește infrastructură medicală care să facă față noilor cerințe în domeniu și să satisfacă nevoile pacienților.
Urmărește Incomod Media și pe Google News