Connect with us

ACTUALITATE

Președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița este mulțumit de schimbările produse la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

După câțiva ani de pauză, surpriză! Colegiul Medicilor din Dâmbovița, prin președintele acestui organism – doctorul chirurg Jean Popescu, a ieșit în fața presei pentru a vorbi despre sistemul medical dâmbovițen, despre împliniri și neîmpliniri, despre ceea ce ne rezervă viitorul. Și, a făcut o mărturisire doctorul Jean Popescu. Ne-a spus că nu a mai venit în fața jurnaliștilor, așa cum obișnuia, măcar de două ori pe an, fiindcă nu avea ce să spună. Nu se întâmpla nimic cu vizibilitate și importanță în județul Dâmbovița în ceea ce privește sistemul medical. Dar, a mai precizat coordonatorul Colegiului Medicilor, de mai bine de un an și jumătate, în sectorul sanitar dâmbovițean se produc schimbări vizibile. Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște este prins într-un complex investițional cum puține există în România. Acest aspect îi mulțumește deopotrivă pe medici și, în primul rând, pe pacienți.

A vorbit cu plăcere Jean Popescu despre faptul că s-a reușit, într-un timp record, atragerea către Dâmbovița, la Spitalul Județean, a 32 de medici de toate specialitățile. Deficitul de cadre profesioniste, care, cu ani în urmă, ridica mari probleme, a fost înlăturat. În plan investițional, schimbările sunt rapide și vizibile. La spital se lucrează la trei obiective deodată. Numim aici extinderea Compartimentului Primiri Urgențe, a Ambulatoriului de Specialitate și a Secției Cardiologie. Acest ultim obiectiv este considerat de președintele Colegiului Medicilor Dâmbovița o mare realizare. Mai ales că, după ce va fi dată în folosință noua aripă, acolo va fi instalat angiograful, un aparat destinat investigațiilor medicale care va contribui la salvarea multor vieți.

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, a mai mărturisit dr. Jean Popescu, a făcut față cu brio provocărilor impuse de pandemie, atât din punct de vedere organizațional, cât și ca exercitare a actului medical.

Mai sunt și probleme care, este convins președintele Colegiului Medicilor, se vor rezolva din mers, o dată cu definitivarea investițiilor derulate. Cele mai mari tensiuni apar la… ați ghicit!… Compartimentul Primiri Urgențe, prea mic pentru afluxul de pacienți și aparținători.

„Unitatea își desfășoară activitatea încă într-un loc impropriu. Nu se poate ca, în câteva încăperi, să vină 100 de pacienți deodată. Și mai sunt și vreo 70 de salariați acolo. În aceste condiții, nu poți să organizezi mai nimic. Sperăm ca, în noul compartiment, activitatea să fie mai bună. În continuare, la UPU nu avem medici suficienți. Mai fac de gărzi și medici de familie”, a precizat dr. Jean Popescu.

Și ar mai fi ceva deosebit de important, de unde pornește tensiunea, stările conflictuale apărute în spital. Spune președintele Colegiului Medicilor că există încă deficiențe în ceea ce privește comunicarea dintre medic, pacient și aparținător. Dar și pentru acest neajuns există leac.

Una peste alta, doctorul Jean Popescu este mulțumit de cum evoluează lucrurile, de schimbările produse, de faptul că la Târgoviște au venit medici noi, că s-a deblocat sistemul intrat în amorțire din cauza lipsei de cadre specializate și că se construiește infrastructură medicală care să facă față noilor cerințe în domeniu și să satisfacă nevoile pacienților.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Peste 1400 de femei din Dâmbovița au fost testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul continuă!

Publicat

pe

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

În acest context, astăzi – 2 februarie 2023, a fost organizat la Târgoviște, la Universitatea Valahia, un eveniment de lansare a acestui amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

„Toți cei care suntem implicați în acest proiect avem un crez, și anume, că nimic nu este mai important decât viața însăși.

Ceea ce ne-am propus să facem prin acest proiect este cu adevărat un pas spre a salva vieți, a aduce zâmbete pe fețele a mii de familii și a generaliza un comportament sănătos în societate, și anume, prevenția.

Proiectul a pornit de la o realitate statistică foarte tristă pentru țara noastră: suntem pe primele locuri la mortalitate din cauza cancerului de col uterin și pe ultimele locuri la prevenție. Nu este de mirare! Așa a fost construit sistemul nostru sanitar și modelul cultural-educațional. Am fost mai degrabă încurajați să tratăm, nu să prevenim”, a spus prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Potrivit specialiștilor, România este pe primele locuri la incidența acestei boli din următoarele cauze:
– Lipsa controlului;
– Lipsa vaccinului;
– Teama de un diagnostic nefast;
– Puțini medici / cabinete, puține informații;
– Multe persoane neasigurate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Rezultatele de până acum ale proiectului „Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” în județul Dâmbovița:

6350 – femei informate
1402 – femei testate
– Găești – 132
– Moreni -136
– Gura – Ocniței -124
– Ludești -70
– Potlogi – 68
– Răzvad -80
– Poiana -52
– Produlești -57
– Morteni- 80
– Comișani -68
– Moroeni -89
– Nucet -54
– Valea-Mare -93
– Vișina -85
– Cobia -47

De reținut faptul că programele de screening scad riscul de cancer cu 30 până la 50%, sau chiar cu 80% dacă există o regularitate, iar un cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat cu o rată de succes de aproape 100%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

4,5 milioane de euro pentru cămăși de poliție pe care sindicaliștii Europol le consideră „mizerii”

Publicat

pe

Polițiștii români sunt dezamăgiți. Noile cămăși care intră în componența uniformelor sunt sub orice critică. Reprezentanții Sindicatului Europol critică piesele de vestimentație pe care le numesc niște mizerii.

„Dacă în varianta „prototip” materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru polițiști, dar net superioare față de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificațiile din caietele de sarcini și cu toate acestea, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor cu titlu de „noua uniformă”.

După cum puteți constata cu ochiul liber, în loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari. Dacă la cămașa de prezentare a fost prezentă țesătura de tip „ripstop”, specifică uniformelor tactice pentru creșterea rezistenței, la cămașa primită de noii polițiști lipsește cu desăvârșire, iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete. Inclusiv materialul „velcro” de pe braț este un „fake” ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnul heraldic textil. Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte, cu toate că și aceasta este o condiție de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini.

Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3.000 de complete și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate”, au scris, pe pagina lor de Facebook, reprezentanții Europol.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats