Connect with us

AGRICULTURĂ

Crescătorii de animale s-au răfuit în Parlament cu senatorul Dragoș Popescu. Află de ce!

Publicat

pe

Reprezentanții Sindicatului Fermierilor Patrioți din România au avut, la sfârșitul anului trecut, probleme cu un senator din Dâmbovița. Cu Dragoș Popescu de la fostul USR, acum parlamentar REPER.

Demnitarul se pare că a fost luat în colimator de crescătorii de animale pentru că, împreună cu anumite asociații, s-au pronunțat împotriva exportului de animale vii. Proiectul de lege care, spun sindicaliștii ar duce la distrugerea fermelor de ovine, a fost inițiat chiar de senatorul Popescu.

„Când l-am văzut acolo m-am supărat rău. Ca senator nu m-a întrebat, timp de trei ani, niciodată cu ce ne ocupăm, de ce avem nevoie, câți fermieri avem, câte oi mai sunt în Dâmbovița. A venit el să ne facă un pustiu de bine să ne oprească exportul. Am reușit să blocăm acea inițiativă”, ne-a declarat Georgiana Udrescu – vicepreședinte al Sindicatului Fermierilor Patrioți.

Despre întâmplarea nefastă, când un ales a vrut să falimenteze printr-o inițiativă legislativă, o activitate agricolă ne-a vorbit și Ștefan Muscă – liderul Sindicatului Fermierilor Patrioți din România. Acesta a aflat când se dezbate respectivul proiect de lege și, împreună cu peste 50 de crescători de animale, a mers la Senat pentru a protesta.

„Am avut probleme în Senat cu niște asociații care au cerut să se interzică exportul de ovine vii. Au vrut, prin această lege, distrugerea sectorul ovin care merge extraordinar de bine. Ai noștri erau unealta altora. Acestui senator (nota redacției: Dragoș Popescu) i-am cerut acolo, în Senat, să își prezinte demisia, că nu face onoare pentru această funcție.

Nu este normal să vii și să spui că oprești exportul într-un sector care chiar funcționează. Noi ce facem cu mieii? Nu vii tu un senator cu proiectul ăsta de lege. L-am oprit. Am intrat cu 50 de fermieri acolo. Asta este problema cu acești politicieni care, datorită minților lor care nu sunt luminate, și sunt foarte mulți, se amestecă în tot felul de chestii care ne fac rău nouă”, ne-a declarat Ștefan Muscă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

31 mai, ultima zi pentru depunerea cererilor unice de plată la APIA fără penalități

Publicat

pe

Termenul până la care fermierii pot depune cererile unice de plată la APIA fără să li se calculeze penalități a fost prelungit până la data de 31 mai 2023, față de 15 mai – a precizat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă purtătorul de cuvânt al APIA Dâmboviţa, Oana Năstase.

Asta nu înseamnă că a fost prelungită „în cascadă” și perioada de depunere a solicitărilor, cu calcularea de penalități de 1% pe zi de întârziere!

Prin urmare, agricultorii nu vor mai avea la dispoziție decât nouă zile peste data de 31 mai, respectiv intervalul 1-9 iunie. Cererile depuse mai târziu nu vor fi admise la plată.

De asemenea, trebuie reținut că modificările cererilor de plată pot fi solicitate până la 9 iunie 2023 fără niciun fel de penalitate și între 9 și 16 iunie, cu penalități.

„Până la această dată, la APIA Dâmbovița au fost înregistrate aproximativ 21.800 de cereri unice, pentru o suprafață totală de aproximativ 120.000 de hectare de teren agricol. Din totalul cererilor, 1.151 de cereri au și componentă pe zootehnie”, a mai spus Oana Năstase.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

70.000 de euro pentru tinerii fermieri, un nou program de sprijinire a agriculturii românești

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Agricultura reprezintă o componentă importantă a economiei naționale, domeniu strategic pentru siguranța alimentară, pentru asigurarea echilibrului societății. Tocmai de aceea, printr-o modificare adusă Planului Național Strategic, a fost prevăzut acordarea unui important ajutor financiar tinerilor fermieri, celor care vor să-și deschidă o nouă afacere în acest sector sau să-și extindă exploatația existentă.

Deputatul PSD de Dâmbovița Marian Țachianu, care urmărește cu atenție ceea ce se întâmplă în acest domeniu și, prin activitatea sa parlamentară, vine cu idei, cu soluții de mai bine, consideră că măsura este una deosebită, întrucât crează premisele dezvoltării și implicării tinerilor în agricultură. Ne-a precizat Marian Țachianu că, din luna iunie, doritorii pot accesa fondurile puse la dispoziție de Guvernul României. Finanțarea este de până la 70.000 de euro.

„Este o măsură binevenită, stimulativă, prin care fermele românești se pot dezvolta și, totodată, deschide posibilitatea demarării altor afaceri în agricultură. Solicitantul, persoane cu vârsta până la 40 de ani, trebuie să elaboreze și să depună un plan de afaceri pe care trebuie să-l respecte și să-l urmărească pas cu pas. Acest program permite tinerilor fermieri să achiziționeze utilaje agricole specifice sectoarelor zootehnice, fermelor de legume sau pentru pomi fructiferi”, a declarat, pentru incomod-media.ro, deputatul PSD de Dâmbovița Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats