Connect with us

ADMINISTRAŢIE

21 de milioane de euro, finanțare nerambursabilă pentru proiectele promovate de Primăria Moreni

Publicat

pe

Primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu, a semnat, ieri – 12 ianuarie 2023, la București, 9 contracte de finanțare, a căror valoare se ridică la 21 de milioane de euro. Fondurile obținute prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) vor contribui la modernizarea și dezvoltarea localității.

„Dintre proiectele semnate, 8 sunt pentru proiectele incluse în cadrul lotului de „Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale” și unul pentru „Construire de locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ din municipiul Moreni. Prin aceste proiecte majore pentru municipiul Moreni și cetățenii urbei se vor reabilita, moderniza și anvelopa blocurile 160A, 160B, C5A, C51A, D2A, D2B, D2C, D2D, D1 sc. A, D1B sc. A, D1B sc. B, D1 sc. C, D1 sc. D, D10 A, D10 B, P sc. A, P sc. B, P sc. C, P sc. D, C3IA, C3IB, C3IIA, C3IIB, C3III, C3IV, M SC. A, M SC. B, K1A, K1B, L1A, L1B, L1C, L1D, , A, B, C, 1C, PP, bloc 1, bloc 2 și vor fi construite 50 de unități de locuit pentru tinerii specialiști care își desfășoară activitatea în unitățile medicale și școlare din Moreni”, a precizat primarul Constantin Dinu.

Pe lângă reabilitarea și modernizarea acestor imobile de locuit, se vor construi și 31 de stații electrice. Practic, pentru fiecare lot de blocuri este prevăzută o stație de încărcare pentru vehicule electrice (cu putere de peste 22 kw), cu două puncte de încărcare/stație – la fiecare 2.500 mp arie desfășurată renovată.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Sălcioara: Anunț important pentru utilizatorii de terenuri cu culturi agricole calamitate

Publicat

pe

De

Primăria comunei Sălcioara, din județul Dâmbovița, îi anunță pe utilizatorii de terenuri cu destinație agricolă înscriși în evidențele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ale căror suprafețe cu culturi agricole au fost calamitate în procent de peste 30%, că trebuie să depună înștiințări scrise la unitatea administrativ-teritorială pe a cărei rază se află terenul, în format fizic sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până cel târziu la data de 1 august inclusiv, pentru culturile agricole înființate în toamnă, respectiv până cel târziu la data de 15 octombrie inclusiv, pentru celelalte culturi agricole.

Formular de înștiințare 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Centura orașelor Pucioasa și Fieni, în procedură de consultare publică

Publicat

pe

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat astăzi procedura de consultare publică cu privire la mai multe proiecte de acte normative. Printre documentele aprobate se află și Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni“, județul Dâmbovița.

Practic, vorbim de șoseaua de centură ocolitoare a celor două orașe, proiect susținut și promovat de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, necesar pentru afluirea traficului rutier și decongestionarea circulației în cele două localități urbane.

Acest drum va avea o lungime de 15,13 km, se desprinde din DN 71 în apropiere de Halta Scârlența, comuna Brănești, iar ca suprafață desfășurată are o construcție de peste 540.000 mp. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape toată lungimea, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, care ocolește comuna Moțăieni, punctul de reintrare în DN 71 fiind la ieșire din orașul Fieni spre Buciumeni.

La capetele traseului sunt prevăzute două noduri rutiere, cu patru brelete, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare. De asemenea, au fost asigurate și două noduri intermediare, unul care va face legătura cu DC 136, în Pucioasa, și altul care va face legătura cu DN 71, în orașul Fieni.

Platforma drumului are o lățime totală de 21,5 m și este compusă dintr-o bandă mediană de 3 m, parte carosabilă de 7 m, benzi de încadrare de câte 1,5 m și acostamente de 3 m. Drumul de ocolire are prevăzute 17 lucrări de artă – 9 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Vorbim aici de poduri care vor traversa râul Ialomița și de pasaje care vor traversa DN 71, dar și de un pod peste calea ferată. Pe fiecare dintre acestea se vor amplasa rețele de iluminat.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite