Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște va construi o parcare cu 400 de locuri în Micro 6, lângă noua autogară

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, s-a aflat, în această dimineață, împreună cu viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și cu administratorul public Gabriel Boriga, pe șantierul autogării care se construiește pe Bulevardul Unirii, în perimetrul care deservește acum SC Servicii Publice Municipale – operatorul de transport public local.

Lucrările au demarat săptămâna trecută și sunt incluse în proiectul în valoare de 170 de milioane de lei care vizează modernizarea transportului public din Târgoviște. În cadrul acestei investiții, au fost deja achiziționate 40 de autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid, s-au asfalt mai multe străzi, vor fi schimbate stațiile de călători, se construiește un depou pe Calea Ialomiței, lângă Complexul Turistic de Natație, precum și trei autogări (stații de capăt), ultima la care au început lucrările fiind cea de pe Bulevardul Unirii.

„Veți vedea o autogară foarte-foarte frumoasă, cu condiții deosebite, care nu vor avea nimic în comun cu sala de așteptare pe care o vedeți acum și care va părea o piesă de muzeu pe lângă ceea ce se va realiza aici.

Întreg proiectul, în valoare de 170 de milioane de lei, va fi finalizat anul acesta. Discutăm, în cadrul acestui proiect, și de achiziția celor 40 de autobuze hibrid, și de asfaltarea bulevardului Mircea cel Bătrân, a bulevardului Regele Carol, de asfaltarea străzii Gării și a străzii Lt. Stancu Ion, de depoul și stația de capăt pe care am construit-o deja lângă Complexul Turistic de Natație, de stațiile de transport călători care urmează să ajungă toate, sperăm, până la finalul lunii viitoare. Toate acestea concurează la implementarea cu succes a celui mai mare proiect din istoria municipiului Târgoviște, cu finanțare nerambursabilă. Este un proiect care schimbă total transportul public local.

Nu ne oprim aici. Pe proiectul de modernizare a transportului public local din Târgoviște și din zona periurbană, avem deja finanțarea aprobată prin PNRR pentru achiziția a încă 21 de autobuze electrice, cu stațiile de încărcare aferente, autobuze care sperăm să poată fi achiziționate cât mai rapid, astfel încât și transportul public local din zona limitrofă municipiului Târgoviște să poată fi făcut la standarde europene”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

A mai spus edilul că întreaga zonă de pe Bulevardul Unirii, din Micro 6, care deservește acum operatorul de transport, va fi transformată în parcare publică. Chiar dacă studiul de fezabilitate pentru această investiție nu a fost încă realizat, primarul apreciază că se vor crea aproximativ 400 de locuri de parcare.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu reușește să atragă tinerii din oraș în diferite competiții sportive

Publicat

pe

Activitățile sportive organizate, săptămâna aceasta, de Primăria Titu, în parteneriat cu unitățile de învățământ și Casa de Cultură, în cadrul evenimentului anual „Luna Tineretului”, s-au bucurat de o largă participare a elevilor de gimnaziu și de liceu din oraș.

S-a început cu „Crosul Tineretului”, după care au urmat competițiile de baschet și fotbal, iar pe 30 și 31 mai se va desfășura „Cupa orașului Titu la înot”. Toate cu scopul de a promova un stil de viață sănătos în rândul tinerilor și de a-i implica în activități care să-i țină departe de tentația tehnologiei.

🔵 Rezultate „Cupa orașului Titu la baschet”, 2024:
LOCUL 1: Școala Gimnazială “Pictor Nicolae Grigorescu”
LOCUL 2: Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”

Premiile au fost înmânate de către: Grigorescu Liliana, Bibliotecar Responsabil la Biblioteca Orășenească Titu – punct de informare europeană și de domnul Florescu Mihai, șef Serviciu Cultură și Sport din cadrul Casei de Cultură Titu.

🔵 Rezultate „Cupa orașului Titu la fotbal”, 2024:
GIMNAZIU:
Locul 1: Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu”
Locul 2: Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”
LICEU:
Locul 1: Liceul Tehnologic „Goga Ionescu”
Locul 2: Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”

Premiile au fost înmânate de doamnele referent cultural, Sandu Gheorghița și Dincă Irinel, din cadrul Casei de Cultură Titu, alături de domnul Adrian Marius Sandu, administratorul public al orașului Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din data de 29 mai 2024

Publicat

pe

De

Consiliul Local Municipal Târgoviște se va întruni, miercuri – 29 mai 2024, de la ora 14:00, în ședință ordinară de lucru, având înscrise pe ordinea de zi următoarele proiecte de hotărâre:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite