Connect with us

ADMINISTRAŢIE

A fost stabilit traseul pentru centura ocolitoare a municipiului Moreni

Publicat

pe

Administrația județeană se află în permanență în priza preocupărilor investiționale. Se elaborează proiecte, se identifică sursele de finanțare și se caută cele mai bune soluții în vederea implementării. Așa se întâmplă acum și în cazul centurii ocolitoare a municipiului Moreni. După studierea tuturor oportunităților, conducerea CJ Dâmbovița a identificat cel mai bun traseu pentru conturarea acestui obiectiv. Ruta optimă, așa după cum a precizat președintele Corneliu Ștefan, are o lungime de 14 9 km, cu câte o bandă pe sens.

„Kilometrul zero se va afla la intersecția cu drumul județean DJ 720 la km 6+450, pe partea dreaptă a acestuia, în comuna Gura Ocniței. În acest punct, se va amenaja un sens giratoriu care va asigura legătura cu DJ 720, drum care leagă municipiul Moreni de municipiul Târgoviște. De la acest sens giratoriu, traseul urmărește rețeaua de drumuri de exploatare existente în Moreni și în comunele Gura Ocniței și I.L. Caragiale, coboară pe malul stâng al râului Cricov și se intersectează cu DJ 710A. Și aici va fi un sens giratoriu, asigurându-se în acest fel legăturile cu municipiul Moreni și comuna I.L. Caragiale.

Se va construi un pod de 100 de metri liniari care va traversa râul Cricov, drumul urmând să se îndrepte spre Parcul Industrial Moreni. De aici, varianta de ocolire studiată se suprapune pe traseul drumului de exploatare existent, ajunge la intersecția cu DJ 720, după ieșirea din Moreni. Din acest punct, centura își urmează traseul pe o lungime de 6,1 km pe drumurile de exploatare de pe teritoriul comunei I.L. Caragiale”, a menționat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

La kilometrul 4+245 din varianta de ocolire a municipiului Moreni se va desprinde o bretea rutieră ce va face legătura cu DN72, Târgoviște-Ploiești.

Valoarea totală a acestui mega-proiect este de 35 milioane de euro.

„Prin aceste inele de centură pe care le vom edifica la Târgoviște, Pucioasa-Fieni, Găești și Moreni creștem mobilitatea și siguranța participanților la trafic. Totodată, dezvoltăm economia județului prin asigurarea unui transport rapid și eficient al mărfurilor pe trasee scurte și moderne. Ne-am asumat aceste proiecte și le realizăm”, a mai spus președintele Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Comisia Europenă susține realizarea proiectului Domeniul Schiabil „Cocora”

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, s-a aflat ieri și astăzi în zona turistică montană a județului Dâmbovița, Peștera-Padina. Înalții oaspeți au fost însoțiți în această vizită de echipa Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, condusă de directorului general Liviu Mușat, și de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Reprezentantul administrației publice județene le-a prezentat oficialilor europeni, în amănunt, proiectul ce visează amenajare Domeniul Schiabil „Cocora”, parte importantă a Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina. Delegații Comisiei Europene au avut ocazia să observe la fața locului potențialul turistic deosebit al zonei.

„Oaspeții noștri au apreciat că beneficiile economice și sociale ale proiectului vor fi semnificative pentru județul Dâmbovița și se încadrează perfect în prioritățile Uniunii Europene privind dezvoltarea regională și diversificarea ofertei turistice”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan le-a mulțumim tuturor membrilor delegației pentru vizită întreprinsă și pentru susținerea acestui proiect deosebit de important pentru județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Delegație a Comisiei Europene, vizită de lucru în județul Dâmbovița

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, se află, începând de astăzi – 11 iulie 2024, în județul Dâmbovița pentru a identifica, împreună cu directorul general al ADR Sud Muntenia și conducerea Consiliului Județean, modalitățile prin care se vor putea accesa fondurile necesare pentru a finanța proiectele „Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina” și „Domeniul Schiabil Cocora” – a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după edința Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021–2027, care a avut loc la Călărași.

„Unul dintre subiectele discutate a fost progresul implementării programului de finanțare a proiectelor administrațiilor publice din regiunea noastră. Din punctul meu de vedere, Programul Regional 2021–2027 a avut un start bun, mai ales în Dâmbovița. O dovadă în acest sens este investiția de peste 64.200.000 de euro deja în implementare în județul nostru: Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 713 (Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite