Connect with us

Dâmboviţa

Deputat Radu Popa: Trebuie să evităm pericolul ca depozitele de gaze să rămână goale!

Publicat

pe

În timp ce nemții, pe fondul crizei energetice, apelează la rezervele de cărbune și pun în funcțiune termocentralele, la noi se închid grupurile energetice fiindcă trebuie să respectăm acordul Green Deal. Problemele din societate, din economie, care derivă de aici, contează mai puțin.

După cum a precizat deputatul Radu Popa într-un podcast la DC News, dacă respectăm aceste cerințe, din 2026, pierdem 8% din producția de energie, prin scoaterea din funcțiune a două grupuri de 600 de megawați. Un lucru foarte grav, în contextul crizei energetice internaționale și pe fondul războiului din Ucraina.

”Sunt foarte multe resurse energetice pe care le-am oprit odată cu întreruperea relației cu Rusia. Nu spun că e rău, spun că e foarte bine, pentru că trebuie subminată economic Rusia și să încheiem odată scandalul ăsta. Dar, noi nu putem să respectăm criteriile din 2017 în 2023. Nu avem cum, pentru că nu rezistă economiile, nu rezistă industriile”.

Parlamentarul a atras atenția asupra rezervelor de gaze pe care le avem. Acum stăm bine. Avem înmagazinat gaz rusesc, dar acest tip de combustibil nu mai vine din Rusia.

„Trebuie să ne gândim ce facem de acum încolo, ce facem la vară când o să avem consum de energie electrică, fiindcă va fi cald și dau oamenii drumul la aerul condiționat. Ce facem la iarnă? Sunt industriile unde trebuie neapărat să avem flux continuu” a spus Radu Popa.

În opinia parlamentarului PSD de Dâmbovița, dacă nu se vor lua măsuri, din primăvară nu avem de unde să mai aducem gaze în depozitele din România.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ANUNŢURI

Comuna Poiana, anunț de mediu modernizare drumuri sătești

Publicat

pe

de

Comuna Poiana anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Dambovita: nu se supune evaluarii impactului asupra mediului/ nu se supune evaluarii adecvate/ nu se supune evaluarii impactului asupra corpurilor de apa, in cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul Modernizare drumuri satesti DS 119 si DS 581, propus a se realiza in Comuna Poiana, sat Poiana, str DS119 si DS 581, judetul Dambovita.

Proiectul deciziei de incadrare si motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la APM Dambovita din Municipiul Targoviste, str Calea Ialomitei, nr.1, judetul Dambovita, in zilele de luni – vineri, intre orele 9.00 – 16.00, precum si la urmatoarea adresa de internet http://apmdb.anpm.ro .

Publicul interesat poate inainta comentarii/ observatii la proiectul deciziei de incadrare in termen de 10 zile de la publicarea pe pagina de internet a autoritatii competente pentru protectia mediului.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Doi bătrâni din Târgoviște au fost găsiți morți în apartament

Publicat

pe

O tragedie s-a consumat, în această dimineață, într-un bloc din Micro 9, din Târgoviște. Doi bătrâni, de aproximativ 85 de ani, au fost găsiți decedați în apartamentul în care locuiau, situat pe strada Virgil Drăghiceanu, la etajul 1.

Alarma a fost dată de un fizioterapeut care venea frecvent să le facă masaj. Astăzi, bătrânii nu au răspuns la ușă. Maseorul și-a dat seama că s-a întâmplat ceva și a alertat autoritățile. La fața locului, au sosit mai multe echipaje de pompieri, SMURD și de la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița. Au reușit militarii să intre în casă, dar nu au reușit să mai facă nimic pentru cei doi soți.

Poliția a declanșat cercetările pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs decesul celor doi târgovișteni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats