Connect with us

Dâmboviţa

Salvați la timp! Doi turiști s-au rătăcit în zona Muntelui Răteiu

Publicat

pe

Salvamontiștii dâmbovițeni s-au aflat, ieri după-amiază, într-o misiune de salvare a doi turiști din Brașov, rămași blocați într-o zonă a Muntelui Răteiu (Masivul Leaota). Din cauza ninsorii abundente, a ceții și vântului, cei doi au pierdut traseul și nu au mai știut să se orienteze. Echipa de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, a pornit către perimetrul specificat și a ajuns la turiștii rătăciți în jurul orei 21:00.

„Ceața densă și vântul puternic puteau să fie fatale pentru cei doi turiști, dacă nu erau găsiți la timp. Aceștia nu aveau nicio șansă să supraviețuiască până dimineața”, ne-a informat Salvamont Dâmbovița.

Actiunea de salvare s-a încheiat în jurul orei 23:30, când cei doi turiști, însoțiți de salvatomontiști, au ajuns la cabana Brătei unde aveau parcat autoturismul. Din fericire, turiștii, care erau extenuați, deshidratați și mai ales speriați, nu sufereau de nicio afecțiune medicală. Pe parcursul întregii operațiuni de căutare, echipa de salvatori a ținut în permanență legătura cu ei.

Salvamontiștii fac apel la turiştii care doresc să ajungă în zona montană a județului Dâmbovița să se informeze cu privire la starea traseelor și condițiile meteo, înainte să se încumete la drum.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ANUNŢURI

Comuna Poiana, anunț de mediu modernizare drumuri sătești

Publicat

pe

de

Comuna Poiana anunta publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de incadrare de catre Agentia pentru Protectia Mediului Dambovita: nu se supune evaluarii impactului asupra mediului/ nu se supune evaluarii adecvate/ nu se supune evaluarii impactului asupra corpurilor de apa, in cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul Modernizare drumuri satesti DS 119 si DS 581, propus a se realiza in Comuna Poiana, sat Poiana, str DS119 si DS 581, judetul Dambovita.

Proiectul deciziei de incadrare si motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la APM Dambovita din Municipiul Targoviste, str Calea Ialomitei, nr.1, judetul Dambovita, in zilele de luni – vineri, intre orele 9.00 – 16.00, precum si la urmatoarea adresa de internet http://apmdb.anpm.ro .

Publicul interesat poate inainta comentarii/ observatii la proiectul deciziei de incadrare in termen de 10 zile de la publicarea pe pagina de internet a autoritatii competente pentru protectia mediului.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Doi bătrâni din Târgoviște au fost găsiți morți în apartament

Publicat

pe

O tragedie s-a consumat, în această dimineață, într-un bloc din Micro 9, din Târgoviște. Doi bătrâni, de aproximativ 85 de ani, au fost găsiți decedați în apartamentul în care locuiau, situat pe strada Virgil Drăghiceanu, la etajul 1.

Alarma a fost dată de un fizioterapeut care venea frecvent să le facă masaj. Astăzi, bătrânii nu au răspuns la ușă. Maseorul și-a dat seama că s-a întâmplat ceva și a alertat autoritățile. La fața locului, au sosit mai multe echipaje de pompieri, SMURD și de la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița. Au reușit militarii să intre în casă, dar nu au reușit să mai facă nimic pentru cei doi soți.

Poliția a declanșat cercetările pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs decesul celor doi târgovișteni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats