Connect with us

ACTUALITATE

Căminul Cultural de la Vlăsceni (Potlogi), inaugurat sub semnul recunoștinței față de cel care a fost primarul Nicolae Catrina

Publicat

pe

Astăzi – 25 ianuarie 2023, la Vlasceni, comuna Potlogi, a fost inaugurat, așa cum se obișnuiește în comunitățile noastre, cu respect, fală și tot ritualul ce ține de obiceiurile și tradițiile românești, noul cămin cultural. Practic, fosta clădire a fost supusă unui amplu proces de reabilitare, modernizare și dotare. Nimic din ceea ce știau localnicii nu mai există. Interiorul acestei cochete instituții culturale pare a fi o sală de spectacol în miniatură, amenajată după modelul celor din centrele urbane cu puternice accente cultural-artistice.

Proiectul a fost derulat prin Compania Națională de Investiții (CNI). Alături de viceprimarul cu atribuțiuni de primar – Viorel Drăghici și de locuitorii satului, au venit pentru a participa la acest eveniment președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, prefectul județului Claudia Gilia, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, deputații Carmen Holban, Radu Popa și Marian Țachianu, liderul PSD Titu – Laurențiu Costache, consilieri locali și județeni.

Momentul inaugural a fost unul de bucurie reprezentat de deschiderea acestui așezământ cultural deosebit, dar și unul de tristețe, fiind prima asemenea manifestare la care primarul comunei Potlogi, Nicolae Catrina, nu mai este prezent decât cu spiritul său, veghind parcă din nemurire activitatea colaboratorul său apropiat, viceprimarul Viorel Drăghici, împreună cu care a pornit zecile de proiecte destinate comunității.

În sala de spectacol, în semn de respect pentru marele dispărut, cetățenii prezenți au aplaudat și, un pic mai târziu, la cererea președintelui CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, s-a ținut un moment de reculegere.

După oficierea slujbei religioase și tăierea panglicii inaugurale, toată suflarea prezentă la eveniment a intrat în sala mare a Căminului Cultural Vlăsceni unde, înainte de desfășurarea unui scurt program artistic susținut de copiii din sat, viceprimarului Viorel Drăghici, prefectul Claudia Gilia și președintele CJ Dâmbovița- Corneliu Ștefan s-au adresat cetățenilor.

Viorel Drăghici a vorbit despre proiectele care urmează a fi materializate la Vlăsceni. Este vorba despre un centru de zi pentru persoanele vârstnice, o pistă pentru bicicliști, cu o lungime de 3,2 km, care pornește din Vlăsceni și ajunge până în satul Pitaru, extinderea rețelei de gaze naturale, demararea lucrărilor la rețeaua de apă potabilă, proiect finanțat prin POIM și derulat prin Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița. A mai spus viceprimarul de la Potlogi celor de față că, prin implicarea președintelui Corneliu Ștefan, localitatea va avea și sistem de canalizare, finanțat prin Programul „Anghel Saligny”.

Prefectul Claudia Gilia a felicitat autoritățile locale pentru ambiția și efortul de care au dat dovadă pentru a duce la capăt acest proiect. A mai spus reprezentanta Guvernului în teritoriu că acest lăcaș cultural oferă acum condiții prielnice desfășurării în condiții excelente a actului artistic și educativ. Totodată, a mai adăugat Claudia Gilia, căminul cultural este și locul unde oamenii se pot întâlni pentru a discuta problemele comunității.

Președintele Corneliu Ștefan a mărturisit celor prezenți că întotdeauna a venit cu plăcere la Potlogi, localitatea în care, de-a lungul anilor, s-au produs numeroase schimbări. A spus șeful administrației județene că vine aici cu mult respect pentru echipa de la Primărie, pentru cel care a fost primarul Nicolae Catrina, pentru tot ceea ce s-a făcut bun în comună.

 

„Astăzi, în satul dumneavoastră s-a consumat un eveniment deosebit pentru ceea ce înseamnă comunitate locală. Este un moment important pentru viitorul acestor copii. Mă bucur să văd în sală atât de mulți copii. Mă bucur că are cine duce mai departe tradițiile satului românesc. Vă felicit pentru ceea ce ați făcut aici. Aveți un cămin cultural cum nu au multe alte localități. Trebuie să dăm viața acestui cămin cultural, să desfășurăm cât mai multe activități. Vă asigur de sprijinul meu, al întregii echipe a Consiliului Județean. Nu ne vom opri aici. Avem foarte multe proiecte la Potlogi. Așa cum am spus acum doi ani de zile, o spun și astăzi: scopul nostru principal este acela de a dezvolta comunitățile locale, de a reduce diferențele dintre mediul urban și cel rural”, a precizat președintele Corneliu Ștefan.

Evenimentul inaugural s-a încheiat printr-un spectacol artistic susținut de elevii din Vlăsceni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa te ajută să accesezi fonduri pentru înființare și dezvoltare structuri economice

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Dâmbovița a organizat, astăzi – 17 aprilie 2024, workshop-ul „Femeia antreprenor 2024”, eveniment care a inclus o sesiune de informare privind accesarea fondurilor nerambursabile și o sesiune de întrebări și răspunsuri. Prezentările au fost susținute de Ștefania Stroică – director general CCIA Dâmboviţa și Alexandra Pîrlea – Expert Accesare Fonduri Structurale și de Coeziune Europene în cadrul CCIA Dâmboviţa.

„Noutățile pe care le aduce Programul Femeia Antreprenor 2024, la acest moment, constau în introducerea criteriilor: activitatea desfășurată într-un incubator de afaceri și profitabilitatea afacerii”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Reține! Camera de Comerț Dâmbovița susține și sprijină înființarea și dezvoltarea structurilor economice private înființate și conduse de femei, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, precum și realizarea unei creșteri inteligente, sustenabile și incluzive, bazate pe digitalizare, dezvoltare durabilă, inovare și pregătire antreprenorială.

Evenimentul organizat astăzi face parte dintr-o campanie de informare atât pentru mediul de afaceri dâmbovițean, cât și pentru noii antreprenori care doresc sprijin în accesarea de fonduri și implementarea de proiecte economice.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Capacitățile de producție militară cu probleme vor fi preluate de AAAS

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Surpriză pe linia industriei de apărare din România. Conform unui proiect de OUG lansat în dezbatere publică de Secretariatul General al Guvernului, unitățile aflate în situații limită, fără comenzi, cu datorii mari la ANAF sau în procedură de insolvență, vor fi preluate de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statul (AAAS). Intenția ar fi aceea de resuscitare a acestor capacitați de producție militară, prin prinderea lor în parteneriate cu producători internaționali de armament sau, dacă tot nu se poate, să fie scoase la vânzare.

Practic, cam asta este ocupația principală a AAAS, să valorifice activele statului. Datoriile respectivelor societăți vor fi preluate tot de stat, dar trec la AAAS.

Se pare că pe lista unităților economice cu profil militar care au probleme și care, posibil, vor trece în administrarea AAAS se numără Automecanica Moreni, UM Dragomirești și Uzina Mecanică Mija, din județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite