Connect with us

Dâmboviţa

Deputatul Radu Popa critică decizia liberalului Pavel Popescu de a-i reclama la CNA pe jurnaliștii Ion Cristoiu și Victor Ciutacu

Publicat

pe

Un parlamentar român care nu are probabil de lucru a găsit de cuviință să încerce să bage pumnul în gura presei. Altfel nu se explică penibila sa decizie de a reclama la CNA doi grei ai presei românești, pe Ion Cristoiu și Victor Ciutacu, pentru că ar face propagandă rusească și că ar periclita sănătatea publică.

Este greu de înțeles de ce un liberal s-a pornit într-un asemenea mod împotriva unor stâlpi de bază ai libertății și democrației în România. Indicatori clari ai drepturilor noastre cetățenești. Dacă cei doi gazetari dispar brusc de pe scenă, ar trebui să ne facem probleme despre rosturile statului de drept. Probabil demnitarul liberal nu prea are apetență la democrație. De aici și ieșirea sa nemotivată în nici un fel de fapte concrete, ci doar de curajul jurnaliștilor de a spune lucrurilor pe nume.

Mă așteptam la o poziție largă din partea politicienilor împotriva unei ieșiri de-a dreptul impardonabile a deputatului Pavel Popescu. Nu am văzut în spațiul public (poate nu am cuprins eu îndeajuns domeniul!) decât o singură intervenție a unui politician împotriva imixtiunii cu nuanțe violente a liberalului în conceptul de libertate a presei. Este vorba despre deputatul PSD Radu Popa care, după cum am putut vedea, țintește tot ceea ce nu i se pare corect, fie că vine din stânga sau din dreapta eșicherului politic.A spus Radu Popa că a citit cu un gust amar știrea în care se relata că deputatul Pavel Popescu a interpelat CNA pe tema unor presupuse forme de propagandă prorusă comise de Victor Ciutacu și Ion Cristoiu.

„Nu pot să înțeleg cum un deputat, care ar trebui să aibă cu totul și cu totul alte preocupări decât să se asigure dacă jurnaliștii atentează sau nu la siguranța națională, găsește suficientă energie încât să reclame doi lideri de opinie la CNA! În timp ce știrea e în mai multe medii, dovezile impacientatului deputat lipsesc de peste tot. De aceea, altă explicație, în afara unei curse spre publicitate gratuită, eu nu am.

Dar, în nume personal, ca deputat și fost jurnalist, resping asemenea abordări care reusesc doar să vulnerabilizeze sever încrederea oamenilor în parlamentari și în instituția Parlamentului. Subminarea încrederii în instituții, în liderii de opinie validați de încrederea si de atenția publică, compromiterea mediilor de informare, toate lasă loc unor mijloace de propagandă specifice razboiului hibrid, iar România și românii trebuie să trateze cu maximă atenție acest potențial risc la siguranța națională”, a scris Radu Popa pe pagina sa de Facebook.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Dâmbovița: Trei note de 10 la concursul de titularizare în învățământ

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, doar 43,71% din cei 620 de candidați care au participat la concursul de titularizare în învățământ au reușit să obțină notă peste 7 – ne informează Inspectoratul Școlar. Reamintim că s-au înscris 766 de viitori profesori, dintre care 92 nu s-au mai prezentat să susțină proba scrisă, 53 s-au retras după ce au primit subiectele, iar o lucrare a fost anulată în centrul de evaluare.

Numărul notelor peste 7 obținute anul acesta în județul Dâmbovița sunt mai puține decât în 2023, cu un procent de 6,2%. În același timp, procentul notelor între 5 și 6,99 este de 39,35%, în creștere cu 7,01%, comparativ cu anul 2023 (32,34%).

„Trei candidați au obținut nota 10 (zece) – 1 candidat la specializarea Educatoare, 1 candidat la specializarea Limba rromani maternă și 1 candidat la specializarea Asistență medicală generală (maiștri instructori) – 108 candidați (17,42%) au obținute note între 7.00 și 7.99, 107 candidați (17,26%), între 8.00 și 8.99, 53 de candidați (8,55%), între 9.00 și 9,99.

Rata notelor peste 5.00 (cinci) obținute de candidații din județul Dâmbovița care au susținut proba scrisă este de 83,06%, în creștere cu 0,82% comparativ cu anul 2023 (82,24 %)”, ne informează Inspectoratul Școlar.

Contestațiile pot fi depuse astăzi la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) până la ora 21:00, respectiv miercuri, 24 iulie 2024, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 31 iulie 2024.

Reclama

„Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 2 august 2024”, mai precizează ISJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Ești pasionat de limbi străine, de literatură sau de comunicare? Visezi să ai o carieră în jurnalism sau să te implici în proiecte de interculturalitate și comunicare instituțională?

Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște te invită să să aplici pentru concursul de admitere la programe de studiu care te vor pregăti pentru o carieră de succes în domeniile tale de interes.

Programe de studii de licență (durata de studiu: 3 ani):

  • Limba și literatură română – limbă și literatură modernă (engleză/franceză);
  • Jurnalism.

Programe de studii de master (durata de studiu: 2 ani):

  • Multilingvism și interculturalitate în context european;
  • Comunicare instituțională.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite