Connect with us

Dâmboviţa

Senatorul Titus Corlățean se implică total în acțiunea de reîntregire a familiilor de români

Publicat

pe

Pentru senatorul Titus Corlățean, anul 2022, pe lângă situațiile ce țin de relațiile României cu alte țări și numeroasele participări la reuniuni în cadrul cărora s-au luat decizii în legătură cu problematica socio-economică europeană, a fost și unul de luptă împotriva abuzurilor comise de diverse entități statale împotriva familiilor de români. Parlamentarul a fost unul dintre puținii demnitari ai statului român care s-au aflat nemijlocit pe acest front al reîntregirii familiilor despărțite de obtuzitatea și răceala unor administrații occidentale.

Președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României s-a aflat la numeroase întâlniri, mitinguri și proteste desfășurate de comunitățile de români, și nu numai, în sprijinul copiilor despărțiți abuziv de părinți, folosindu-se criterii superficiale, analize și anchete sociale defectuoase, necunoașterea adevărului și chiar ignorarea lui.

Cunoaștem în amănunt cazul familiei Furdui din Germania, care a făcut înconjurul lumii prin amploare, solidaritate și mânie socială. Senatorul Titus Corlățean, împreună cu alți câțiva colegi parlamentari și militanți pentru drepturile românilor din Diaspora, a reușit să miște pârghiile guvernamentale, să miște societatea și clasa politică și să se treacă la luarea unor poziții ferme vizavi de situația românilor supuși abuzurilor instituționale. În ultima sesiune din luna decembrie 2022, Senatul României, la inițiativa lui Titus Corlățean și cu sprijinul Comisiei de Politică Externă, a adoptat, cu unanimitate de voturi, o Declarație Politică prin care se solicită repatrierea copiilor familiei Furdui, ținuți despărțiți de părinții lor prea mult timp, pe considerente nejustificate deplin de autoritățile germane.

„Acești copii au fost luați abuziv de la părinții lor și deținuți în custodie de Autoritatea germană Jugendamt. La această oră, încă 3 copii din cei 7, luați inițial de la părinți fără nici o investigație prealabilă (în aprilie 2021!), mai sunt reținuți de această instituție cu conduită abuzivă și discriminatorie față de românii menționați rezidenți în Germania”, a precizat Titus Corlățean.

Și nu este vorba doar de cazul Furdui, ci de situația tuturor familiilor de români aflați prin diferite țări europene care au fost supuși unor tratamente asemănătoare.

„Statul român cere ca acești minori să fie înapoiați familiei și repatriați în țara de origine, unde le putem oferi protecție. Așa cum a fost cazul copiilor Bodnariu din Norvegia sau al băiețelului familiei Rotundu din Danemarca. La fel cerem și în cazul altor familii de cetățeni români cu copiii luați abuziv în alte state vest-europene”, a mai adăugat senatorul PSD Titus Corlățean.

Solidaritatea, demersurile inițiate de Titus Corlățean și alți demnitari implicați, de asociațiile de români au dat roade. După aproape doi ani de dor și tristețe, Albert și Ruben Furdui s-au întors acasă, în sânul familiei. Mai rămâne Lea, sora lor care a împlinit 3 ani acum câteva zile.

„Deocamdată ea rămâne departe de părinți, în custodia Jugendamt. Băieții au adus cu ei jucării pentru surioara lor. Pentru atunci când vor reuși să o revadă”, a mai spus Titus Corlățean.

Și valul reușitelor în acest demers al reîntregirii familiilor de români nu s-a oprit. A început să se facă dreptate!

„În urmă cu cinci zile, Ionuț și Sorana Rotundu, repatriați în România, împreună cu băiețelul lor Mathias, au primit o comunicare oficială din partea procurorului competent din Danemarca, care a investigat acuzațiile ce le-au fost aduse, urmare sesizării medicilor danezi și poliției daneze din regiunea unde locuiau până anul trecut în țara menționată”, a mai subliniat președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României.

Practic, procurorul danez îi anunță oficial că ancheta nu a descoperit nicio probă care să demonstreze vreun comportament abuziv al părinților („shaken baby syndrom”) după nașterea lui Mathias și că, pe cale de consecință, sunt nevinovați! Cazul a fost prezentat pe larg de media din Danemarca.

„Regret profund suferință nemeritată prin care au trecut Ionuț și Sorana (închiși pe nedrept în închisoare timp de două luni), dar și micul Mathias, apreciez competența și imparțialitatea procurorului danez, dar și deschiderea spre dialog a autorităților daneze, inclusiv pe canal diplomatic, mă bucur pentru faptul că azi familia Rotundu este bine, fericită și sănătoasă în România, dar și pentru că noi, cei care am sărit în apărarea acestei familii de români atât de dramatic încercate, am avut, și de această dată (ca și în alte cazuri anterioare), dreptate.

Rămân la părerea că, de o manieră directă, fără publicitate, ar fi corect ca cineva din cadrul autorităților daneze să le transmită părinților scuzele care se impun, iar că părinții, crescuți în biserică creștină, ar trebui să nu uite să îi mulțumească Domnului pentru miracolul pe care l-a făcut în viața lor, mai ales legat de sănătatea băiețelului și să meargă mai departe, fără ură, resentimente sau dorința de revanșă. Doar cu dragostea pe care au primit-o de la El”, a scris senatorul Titus Corlățean pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Spectacol de teatru, gratuit la Casa de Cultură din Titu-Târg

Publicat

pe

Duminică – 26 mai 2024, locuitorii orașului Titu sunt invitați din nou la un spectacol de teatru oferit gratuit de Primărie, de la ora 17:30, la Casa de Cultură Titu-Târg. Reamintim faptul că administrația publică locală organizează periodic, de mai mulți ani, astfel de evenimente, cu scopul de dezvolta publicului din oraș gustul pentru arta dramatică.

De această dată, vine la Titu trupa de teatru AGIR-IMPACT ART, care prezintă spectacolul IUBIRE… ÎN ARMATĂ, compus din trei comedii scurte, trecerea de la o piesă la alta, făcându-se aproape natural, sub coordonarea scenică a lui Daniel Neguț.

“Garoafele lui Trandafir”, adaptare după Tudor Mușatescu, este o comedie în care se prezintă povestea unui colonel care, fiind bolnav, nu mai poate onora invitaţia la cină din partea mamei iubitei lui. De aceea, ofiţerul îşi trimite ordonanţa să cumpere un buchet de flori, pe care să-l ducă iubitei sale, plus un bilet în care se scuză că nu poate veni la masă. Ordonanţa, însă, îşi depăşeşte atribuţiunile şi ia decizii de capul său, provocând situaţii și dialoguri hazlii.

„Ce blestem”, adaptare după Marin Voican-Ghioroiu, prezintă povestea plină de umor a unui colonel nevoit să plece în delegație, timp în care ordonanța acestuia – un tip foarte spiritual – se… “ocupă” de soția lui, mult mai tânără.

”Reabilitarea faţadei”, adaptare după Jean-Michel Besson (traducerea din limba franceză – Virginia Udatu) este o comedie într-un act, în care un cuplu de pensionari (el fiind general în rezervă) vine la un medic estetician, colonel, pentru a o „întineri” pe doamna. Generalul este fascinat de frumuseţea asistentei doctorului, aşa că decide să schimbe totul la soţia lui, pentru a o aduce la nivelul de frumusețe al asistentei. Este exact ceea ce dorește și doctorul, care adaugă operații după operații, într-un dialog hazliu cu cei doi, pentru a crește cât mai mult costul intervenției estetice. În final, când află care este prețul, generalul dă din colț, în colț…

Cele trei piese, împreună, generează o comedie spumoasă, atât de situație, cât și de limbaj, comedie care are titlul generic: IUBIRE… ÎN ARMATĂ.

Interpretează: Mariana Anghel, Daniela Bădescu, Viki Chiorpec, Viorel Speteanu, George Vlaicu şi Daniel Neguţ, care asigură și regia spectacolului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Răcari. Alegeri 9 iunie 2024. Sondajele îl dau câștigător pe primarul PNL Marius Caravețeanu

Publicat

pe

Primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu – candidat PNL pentru un nou mandat, al cincilea, și-a păstrat obiceiul de a organiza întâlniri cu cetățenii în fiecare cartier, ca modalitate de a afla ce probleme au și care le sunt pretențiile vizavi de administrația publică locală.

Caravețeanu poartă astfel de dialoguri sincere cu locuitorii orașului periodic și negreșit în perioada campaniei electorale. Și ține întotdeauna cont de opiniile exprimate, așa cum îi stă bine unui primar atașat de comunitatea pe care o conduce.

Oamenii din Răcari apreciază această atitudine deschisă. Este fără doar și poate unul dintre motivele pentru care l-au votat deja de patru ori pe Marius Caravețeanu să le fie primar, iar sondajele îl dau învingător și în alegerile din 9 iunie 2024. Pentru că, da, are ce să prezinte la capitolul investiții implementate pentru bunăstarea concetățenilor săi.

Marius Caravețeanu este conștient că mai sunt multe de înfăptuit pentru ca Răcari să fie un oraș cu adevărat dezvoltat și, așa cum ne-a obișnuit, le cere din nou oamenilor să-și spună opinia vizavi de proiectele pe care le propune pentru mandatul 2024-2028, oferta sa electorală fiind una deschisă sugestiilor. Astfel, miercuri – 22 mai 2024, începând cu ora 16:00, primarul Marius Florin Caravețeanu, candidat PNL pentru un nou mandat, ia la pas cartierele-sat Stănești și Bălănești. Și vor urma mai multe astfel de întâlniri cu cetățenii.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PNL Dâmbovița. CMF: 21240015

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite