Connect with us

Călăraşi

Reținut pentru că și-a amenințat fosta soție și a distrus mai multe bunuri

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Un bărbat este cercetat de polițiștii călărășeni pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și distrugere. Individul, de 35 de ani, la data 31 ianuarie 2023, în jurul orei 06:30, s-a dus peste fosta soție, care se afla în locuința tatălui său, o tânără de 28 de ani din comuna Modelu, și a început să o amenințe. Femeia s-a speriat și a anunțat Poliția.

Bărbatul, furios, a mers și la domiciliul comun din Modelu, județul Călărași, unde a spart geamul ușii de acces în casă, a făcut praf o masă din sticlă și a dat foc mai multor articole vestimentare în fața locuinței.

Polițiștii au întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care a reieșit că există risc pentru viața, integritatea corporală sau libertatea persoanei, fiind emis ordin de protecție provizoriu.

„Totodată, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și distrugere, iar față de cel în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Călărași.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Călăraşi

Polițist din Călărași, locul II la concursul de tir sportiv „Cupa Poliției Capitalei”

Publicat

pe

de

Subinspectorul de poliție Olaru Ioan Robert din cadrul IPJ Călărași, Biroul Pregătire Profesională, s-a clasat pe locul II la concursul de tir sportiv „Cupa Poliției Capitalei”.

Evenimentul, la care au participat peste 90 de polițiști, a fost organizat cu ocazia Zilei Poliției Române, de către IPA Regiunea 4 București, în parteneriat cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Meseriașii de oțel”, program de învățământ dual organizat la Târgoviște și Călărași. Detalii aici!

Publicat

pe

Donalam, compania care deține în România COS Târgoviște și Combinatul Siderurgic de la Călărași, a încheiat parteneriate cu două licee din Târgoviște – „Constantin Brâncoveanu” și „Voievodul Mircea” – și unul din Călărași – „Dan Mateescu”, pentru înființarea unor clase de învățământ dual începând cu anul școlar 2023-2024.

Elevii admiși în programul „Meseriașii de oțel” vor beneficia de pregătire teoretică la liceu și stagii practice efectuate în cadrul combinatelor de oțel ale Grupului AFV Beltrame, din Târgoviște și Călărași. Vor dobândi astfel o pregătire temeinică sub îndrumarea celor mai buni mentori, având posibilitatea să se specializeze în meserii căutate în domeniul siderurgiei. La finalul celor trei ani de studiu și practică, elevii vor obține un certificat de competențe recunoscut la nivel european și au șansa obținerii unui un loc de muncă în cadrul companiei Donalam.

Clasele de învățământ dual se adresează tinerilor absolvenți de clasa a VIII-a, care își doresc să se califice în meserii tehnice, cu perspective pentru viitor. Vor fi disponibile 68 de locuri disponibile, pentru următoarele specializări:
– 28 locuri pentru calificarea profesională de oțelar și laminorist – Liceul Tehnologic “Constantin Brâncoveanu”, Târgoviște;
– 28 locuri pentru calificarea profesională de electromecanic utilaje și instalații industriale – Liceul “Voievodul Mircea”, Târgoviște;
– 12 locuri pentru calificarea profesională de electromecanic utilaje și instalații industriale – Liceul Tehnologic “Dan Mateescu”, Călărași.

Compania Donalam va oferi elevilor selectați o bursă lunară de 600 de lei pe durata anului școlar, pe lângă bursa de 200 lei oferită de dtat. În plus, elevii care au rezultate deosebite la învățătură vor fi recompensați cu premii pentru stimularea performanței.

„Suntem foarte bucuroși să lansăm acest program împreună cu partenerii noștri educaționali. Ne dorim să investim în tineri și să îi sprijinim pentru a deveni specialiști cu competențele necesare în industria siderurgică a viitorului, oferindu-le ocazia de a învăța din experiența noastră. Ei vor fi noua generație de specialiști în siderurgie, echipa de mâine, și ne vor ajuta să facem față provocărilor perioadei intense care urmează pentru compania noastră din perspectiva investițiilor în modernizare și retehnologizare planificate”, a declarat Carlo Beltrame – Group Business Development Manager și CEO România și Franța.

Înscrierile candidaților în clasele de învățământ dual ale liceelor partenere se vor desfășura în două etape: prima etapă în perioada 03 – 07 iulie 2023, iar cea de-a doua etapă în perioada 25-27 iulie 2023. Dosarul de înscriere trebuie să conțină următoarele documente: foaie matricolă, adeverință de absolvire a minimum opt clase sau adeverință cu media Evaluării Naționale (pentru cei care au susținut Evaluarea Națională), copie a cărții de identitate (unde există), copie a certificatului de naștere și adeverință de intrare în colectivitate de la medicul de familie sau de la cabinetul școlar.

Cei interesați de programul de învățământ dual implementat de compania Donalam pot solicita mai multe informații la adresa de email scoaladuala@donalam.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats