ADMINISTRAŢIE
S-a dat startul lucrărilor pe mega-proiectul de apă și canalizare din județul Dâmbovița
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a demonstrat că drumul de la promisiune la faptă există cu adevărat, nu este doar o teoremă electorală expusă de politicieni și de cei care conduc administrațiile publice locale și județene.
Anul trecut, Corneliu Ștefan ne anunța că, la începutul lui 2023, vor demara lucrările în cadrul celui mai mare proiect de investiții care s-a derulat vreodată în județul Dâmbovița și unul dintre cele mai mari, ca valoare și cuprindere, din România. 450 de milioane de euro au fost alocați, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru înființarea și extinderea rețelelor de apă și de canalizare în județul Dâmbovița. Zeci de localități din județ vor deveni șantiere de unde, la final, va erupe confortul și civilizația de tip european.
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița și echipa de implementare din cadrul Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița au întreprins tot ce le-a stat în putință pentru a demara aceste investiții.
„52 de localități din cele 89 sunt incluse în acest proiect privind rețelele de apă și canal, ceea ce înseamnă reabilitare, modernizare și chiar înființare de rețele noi de canalizare și construirea de stații de epurare. În acest moment, avem 6 contracte semnate și deja se lucrează. Celelalte loturi sunt în faza de proiectare. În perioada următoare, firmele care au câștigat aceste licitații vor prezenta către Compania de Apă proiectele tehnice pentru a da ordin de începere pentru lucrările propriu zise. Și, nu în ultimul rând, în această perioadă, avem 6 loturi în procedura de achiziție publică.
Împreună cu conducerea Companiei de Apă, cu toți membrii care fac parte din ADI Apă și cu primarii din cele 52 de localități, vom sprijini cât se poate aceste proceduri de licitație pentru a le închide cât mai repede și, anul acesta, să putem lucra în toate cele 52 de localități, așa cum ne-am propus și cum am promis dâmbovițenilor”, a precizat Corneliu Ștefan.
Iată că s-a ajuns și la această zi deosebit de importantă în plan investițional pentru întregul județ Dâmbovița. Astăzi – 3 februarie 2023, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, vicepreședinte Antonel Jîjîie, directorul general al Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița, managerul unității de implementare al acestui mega proiect – Sergiu Neculaescu, directorul Asociației Intercomunitare ADI Apă – Cătălin Olteanu și, bineînțeles, reprezentanții firmelor implicate în proiect și primarii s-au aflat pe teren, acolo unde s-au deschis șantierele pe primul lot al acestei investiții. Din acest prim lot în care au demarat lucrările fac parte orașul Răcari și comunele Contești, Braniștea, Produlești și Lungulețu. Pentru acest prim lot, se vor investi 36 milioane de euro.
Incursiunea în teren a pornit de la Răcari. Utilajele firmei constructoare erau deja pe teren, pe o stradă din satul Mavrodin unde se săpaseră primii metri de șanț în care va fi instalate conductele de canalizare.
„Vom desfășura aici ample lucrări privind realizarea rețelelor de apă și canal. Valoarea totală a investiției derulată în Mavrodin, Gherghani și Răcari este de 13,6 milioane de euro”, a subliniat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
Primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu, a spus că este un moment istoric pentru întreaga localitate.
„Suntem în fața unui mare proiect, un pas pentru normalitatea orașului Răcari. Avem rețelele de apă și canal în cartierele Răcari, Gherghani și Mavrodin. Un proiect gestionat de către Compania de Apă, cu adresabilitate către locuitorii orașului Răcari. Aproape în paralel, în cealaltă aglomerare urbană -Ghimpați, Colacu, Săbiești și Stănești, ne aflăm în organizarea de șantier, iar săptămâna viitoare o să asistăm la un alt moment istoric – prima cupă de canal săpată în acea zonă. Este un proiect finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny” .
Directorul general al Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița, Adrian Dumitru, a spus că și pentru firma pe care o conduce odată cu acest mega proiect începe un nou capitol din existența sa. Adrian Dumitru a mulțumit președintelui Corneliu Ștefan pentru permanenta implicare și sprijinul acordat în pornirea motoarelor acestei investiții impresionante, primarului municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, și celorlalți edili din județ. A mai promis directorul Companiei de Apă că va fi în permanență lângă constructorii care vor lucra pe șantierele ce se vor deschide în cele 52 de localități dâmbovițene.
De la Răcari s-a ajuns la Contești, la ieșirea din satul Boteni spre Titu, unde utilajele firmei constructoare deja erau în pâine. Valoarea investiției de la Contești, Crângași și Boteni este de 6,3 milioane de euro. Se are în vedere, după cum a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, extinderea rețelei de canalizare în cele trei sate enumerate. Lungimea totală a rețelei va fi de 23 km.
„Cu următorul proiect care se realizează pe teritoriul localității privind extinderea rețelei de alimentare cu apă, vom închide tot ceea ce înseamnă rețele de apă și canalizare în localitatea Contești”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.
Primarul localității, Marian Alexandru, a vorbit despre proiectele de infrastructură derulate în Contești și despre sprijinul acordat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru ducerea la capăt a unor investiții . Edilul de la Contești este convins că execuția rețelei de canalizare se va încheia la termen. A luat ca etalon de calcul concentrarea de forțe de pe șantierul deschis și efectuarea lucrărilor într-un ritm susținut, serios, bine calculat.
De la Contești am ajuns pe un alt șantier deschis al primului lot din mega proiectul județean. La Dâmbovicioara, comuna Braniștea, lângă orașul Titu. La vizita de lucru a participat și deputatul Marian Țachianu, fost primar al localității, cel care a inițiat o multitudine de proiecte de dezvoltare în Braniștea și care a gândit și promovat și proiectul privind realizarea rețelelor de apă și canalizare în comună.
Valoarea investiției de la Braniștea este de 3, 4 milioane de euro. Se va lucra intens pentru înființarea rețelei de canalizare și extinderea celei de apă.
Deputatul Marian Țachianu, care cunoaște în amănunt acest proiect pe care l-a profilat teoretic, a spus că lungimea rețelei de canalizare este de 8,7 km, cu 430 de branșamente la gospodării, iar conducta de apă va măsura 8,6 km cu același număr de branșamente. A mai adăugat fostul primar al localității că fără sprijinul Consiliului Județean acest proiect nu putea porni.
Ultima oprire din acest periplu de lucru pe șantierele primului lot al celui mai mare proiect de infrastructură derulat în Dâmbovița a fost în comuna Produlești. Și aici constructorii erau la datorie. Utilajele „mușcaseră” deja din pământ, iar șanțurile în care vor fi montate conductele rețelei de canalizare erau deja conturate. Investiția de la Produlești se ridică la 6,7 milioane de euro.
ADMINISTRAŢIE
Primăria Titu modernizează terenurile de sport de la Liceul IC Vissarion, în parteneriat cu CJ Dâmboviţa
Primarul orașului Titu, Laurențiu Costache, a semnat, astăzi – 29 noiembrie 2024, un contract de finanțare cu CJ Dâmboviţa, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele Corneliu Ștefan, în vederea implementării unui proiect de reabilitare și dotare a terenurilor de fotbal și baschet de la Liceul Teoretic IC Vissarion.
Este vorba despre o investiție care se ridică la 421.910,22 lei, sumă ce va fi suportată în cotd egale de Primăria Titu și Consiliul Județean Dâmboviţa. La final, elevii de la IC Vissarion vor beneficia de condiții moderne de pregătire și dezvoltare fizică.
„Suntem dedicați în continuare investițiilor care contribuie la creșterea calității vieții în comunitatra noastră și la crearea unui viitor mai bun pentru tinerii din orașul nostru. Mulțumim Consiliului Județean Dâmbovița pentru colaborare și pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect”, spune primarul Laurențiu Costache.
ADMINISTRAŢIE
Primăria Văcărești amenajează trei locuri de recreere, la cererea tinerilor din comună
Primar al comunei Văcărești din luna octombrie 2024, Ionuț Irinel Badea a identificat deja trei locații unde administrația locală urmează să amenajeze locuri de recreere pentru tinerii din localitate.
Edilul a răspuns astfel solicitărilor trimite din partea acestora. Terenurile respective sunt acum curățate de mărăciniș și, imediat ce se va obține acordul Consiliului Local, vor demara lucrările – spune primarul Ionuț Irinel Badea.
Cele trei părculețe vor fi amenajate în Brătești (în mijlocul satului), Văcărești (pe terenul din spatele Monumentului Eroilor) și în Brătești de Jos.
-
ACTUALITATEacum 3 zile
A fost inaugurat primul hotel de cinci stele din Dâmbovița. „Peștera Wellness & Spa”, emblemă a turismului montan!
-
ACTUALITATEacum 5 zile
Fotbalist din Dâmbovița a murit la 18 ani. Dumnezeu să-l odihnească!
-
ALEGERIacum 23 de ore
Află aici senatorii și deputații care vor reprezenta județul Dâmbovița în legislatura 2024-2028!
-
ADMINISTRAŢIEacum 4 zile
DN71, Bâldana – Târgoviște: Au început lucrările de extindere la 4 benzi
-
ALEGERIacum o zi
Primar comuna Voinești: Românii s-au săturat de aroganța și miștocăreala lui Tudose
-
ALEGERIacum o săptămână
Proces electoral foarte bine organizat la Nisa (Franța). În diaspora, votul durează trei zile
-
ALEGERIacum o săptămână
Apocalipsa politică de după primul tur…
-
ALEGERIacum o zi
PSD Dâmbovița a câștigat alegerile parlamentare în 75 de localități din județ