Connect with us

ACTUALITATE

Eșecul neadmiterii în Schengen se simte dureros pe orice aeroport european!

Publicat

pe

Momentul pierderii intrării în spațiul Schengen a trecut. Ba chiar s-a uitat. Am revenit rapid la oile noastre care pasc blând și în tăcere. Ați auzit ca, după acel eșec istoric, vreun politician de marcă să-și fi dat demisia? Să iasă unul măcar în față și să spună: Bă, nu am reușit să obțin intrarea în Schengen, nu a fost suficient ce am făcut, am fost slab, cred că este momentul să mă retrag din funcție, așa este corect, democratic etc. Aiurea! A recunoscut vreunul dezastrul? Se cred puși acolo pe vecie. Țara e a lor. Cu Schengen sau fără!

Noi, prostimea, am simțit pe pielea noastră eșecul clasei politice în materie de libertate. Exemplificare pe bune. Aeroportul din Sevilla. Frumos. Imens. Elegant. Cetățenii europeni, împărțiți în două. Cei liberi în spațiul comunitar și noi, cei fără de Schengen. Mulți ar zice că nu este mare lucru, dar nu-i chiar așa! Eu unul m-am simțit umilit, nereprezentat, părăsit. Am văzut ce a însemnat pierderea acestui statut pe care l-am fi meritat. Cetățenii europeni circulă liber. Înainte de îmbarcare nu este nevoie să prezinte documentele de identitate la control, nu stau la cozi. Nu sunt scanați… ochiometric de polițiștii de frontieră. Nu sunt priviți cu nuanțe de suspiciune.

La non-Schengen este altfel. Poarta de îmbarcare, ultima. Aproape 1000 de metri mai la vale… Pe măsură ce înaintam, totul era mai cenușiu, anost și rece, cu adevărat. Înainte de a intra în sectorul fără Schengen, unde erau afișate cursele spre București și alte orașe de prin Africa, am fost verificați de polițiști. La ghișeu. Câțiva români înjurau printre dinți politica din România.

„Na, uite ce înseamnă să nu fim în Schengen. Se vede umilința de la o poștă. Suntem considerați paria Europei. Am mai pierdut un tren”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

26 octombrie 2023, termen-limită la APIA pentru solicitarea sprijinului financiar de urgență acordat de Guvern

Publicat

pe

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură primește cereri de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase până la data de 26 octombrie 2023, inclusiv.

Potențialii beneficiari sunt așteptați la Centrele APIA pe a căror rază teritorială a fost depusă cererea unică din anul 2022, în vederea depunerii cererii de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor oleaginoase – se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

„Pentru schematizarea modului de calcul al sprijinului excepțional exprimat sub formă de grant, se consideră că acesta reprezintă valoarea unei cantități unitare de 78 litri/ha de motorină și că în stabilirea valorii totale a sprijinului se utilizează 50% din cantitatea rezultată din înmulțirea numărului de hectare eligibile cu valoarea de 78 litri/ha de motorină.

Valoarea schemei, reprezentând sprijinul unitar excepțional sub formă de grant, denumit în continuare grant, este de 2 lei/litru de motorină.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Judetean Dambovita a identificat 8923 de potentiali beneficiari , producatori agricoli care au avut in cererile unice 2022 culturi de porumb, orz, rapita si floarea soarelui si care au solicitat interventii in agricultura sectorul vegetal si in anul 2023″, informează APIA Dâmboviţa.

Sprijinul guvernamental excepțional sub formă de grant are în vedere compensarea producătorilor agricoli din sectorul vegetal pentru pierderile economice cauzate de creșterea importurilor de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina și reprezintă suma care se acordă acestora, exprimată în lei, pentru suprafețele cultivate cu porumb, orz, rapiță și floarea soarelui din cererile unice de plată depuse în anul 2022.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei în mai multe localități din Dâmbovița. Vezi lista!

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița va întrerupe furnizarea apei, luni – 25 septembrie 2023 și marți – 26 septembrie, în mai multe localități din județ, pentru lucrări de igienizare a bazinelor de stocare, după cum urmează:

– în localitățile Ionești, Greci, Gherghești, Potlogeni Deal din comuna Petrești, în data de 25.09.2023, între orele 06:00-20:00;

– în localitățile Crângurile de Sus, Crângurile de Jos, Bădulești, Rătești, din comuna Crângurile, în data de 25.09.2023, între orele 08:00–16:00;

– în comuna Iedera, în data de 25.09.2022, între orele 08:00-18:00;

– în localitățile Petrești, Puntea de Greci, Coada Izvorului din comuna Petrești, în data de 26.09.2023, între orele 06:00-20:00.

„De la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și până la emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, se recomandă să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asiguram că echipele noastre depun toate eforturile necesare în vederea finalizării lucrărilor de igienizare în cel mai scurt timp”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats