Connect with us

Dâmboviţa

USR va lupta împotriva „Guvernării scumpirilor” cu moțiuni și contestații la CCR

Publicat

pe

Uniunea Salvați România va depune, în actuala sesiune parlamentară, alături de Forța Dreptei, moțiuni împotriva miniștrilor Predoiu, Deca, Aurescu și Câciu – a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, liderul USR Dâmboviţa, deputatul Daniel Blaga. De asemenea, a mai spus acesta că partidul din care face parte va conteste în continuare la Curtea Constituțională toate „proiectele nocive pentru români”.

„Actuala guvernare PSD-PNL, o putem numi pe bună dreptate Guvernarea Scumpirilor sau Guvernarea Ciolacu – Iohannis, îi sărăcește pe oameni și pune în pericol viitorul economiei. Avem o inflație record, cea mai mare din Europa, 16%, iar românii traversează o perioadă dificilă, prețurile produselor de bază cresc de la o zi la alta și traiul de zi cu zi este din ce în ce mai greu. Facturile la utilități și ratele la bănci au luat-o razna.

Domnul Ciolacu spune că, în momentul în care va prelua oficial funcția de prim-ministru, la faimoasa rotativă, va veni cu un nou program de guvernare și cu o nouă politică fiscală. Impozit progresiv pe venituri, adică mulți oameni vor da mai mulți bani către stat. Și taxa de solidaritate pentru companii, adică pe românește, o creștere a prețurilor promisă de pe acum de domnul Ciolacu. Ce înseamnă această taxă de solidaritate? Înseamnă imediat prețuri mai mari pentru produsele acelor companii. Aceasta este perspectiva de guvernare a cuplului Ciolacu – Iohannis.

USR va lupta cu toate armele parlamentare disponibile ca aceste modificări legislative să nu aibă loc. În condițiile unei inflații de 16%, aceste măsuri duc la scăderea puterii de cumpărare pentru români”, a declarat deputatul Daniel Blaga – președintele USR Dâmboviţa.

La conferința de presă organizată astăzi, 9 februarie 2023, de USR Dâmboviţa au mai participat vicepreședinții Marius Calomfirescu (președinte USR Târgoviște și consilier local) și Alexandru Chiriță (președinte USR Comișani).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Istoria, în conexiune cu prezentul la Curtea Domnească din Târgoviște, de „Zilele Județului Dâmbovița”

Publicat

pe

O după-amiază de adevărată sărbătoare, astăzi, în incinta Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște. Târg al meșteșugarilor și făurarilor. Concursuri medievale. Tonete cu gustări, răcoritoare, înghețată și produse de patiserie. În imediata apropiere a secularului Turn al Chindiei, a fost instalată scena pe care, patru seri la rând, vor evolua soliști de primă mână ai muzicii românești. Prindem aici cam toate genurile.

Și, ca un element de noutate, ceva care să arate că noi, dâmbovițenii, ținem la comuniune, la relațiile interumane, la bună înțelegere, pe aleea centrală a Curții Domnești a fost așezată „masa prieteniei”. Vizitatorii, cu mic, cu mare, au fost invitați de organizatori să se așeze pentru câteva clipe și să guste din bucatele puse pe masă. Un gest mic, de început, dar cu mare semnificație. În târg, a susținut un recital formația „Trei Parale”, care are în componență cercetători de la Muzeul Țăranului Român din București.

La ora 19:00, a început spectacolul. Pe scenă dansatorii și actorii Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București. Câteva sute de dâmbovițeni au aplaudat evoluția artiștilor și farmecul dansatoarelor.

Evenimentele cultural-artistice desfăşurate la Curtea Domnească din Târgoviște, aflate acum la cea de-a doua ediție, sunt apreciate de târgovișteni, de oamenii veniți din toate colțurile județului.

Sărbătorea a creat o conexiune puternică între trecut, prezent și viitor. Locuitorii județului Dâmbovița, cei interesați de istoria locurilir, pot parcurge în aceste zile cărările bătătorite de înaintași, pot cinsti și prețui valorile și vestigiile lăsate de aceștia moștenire și prin aceste forme de manifestări cultural-artistice și de divertisment, de fapt, noi căi de ancorare în istorie, în tradițiile și obiceiurile noastre românești.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Copiii din Târgoviște și Găești au fost „Polițist pentru o zi”, pe 1 iunie

Publicat

pe

Polițiștii din județul Dâmbovița au organizat, astăzi, de Ziua Internațională a Copilului – 1 iunie, acțiuni distractiv-educative pentru cei mici, în Târgoviște, pe Bulevardul Libertății din centrul municipiului, și în parcul central din orașul Găești.

Copiii au fost încântați de autospecialele folosite zilnic de oamenii legii, precum și de tehnica din dotare, însă momentul culminant a fost cel al demonstrațiilor realizate de echipele mixte poliţist şi câine, folosite pentru prinderea şi imobilizarea infractorilor.

De asemenea, criminaliştii le-au explicat modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme, iar Serviciul pentru Acţiuni Speciale a organizat o activitate de prezentare a tehnicii și materialelor de intervenție.

La final, copiii au primit ecusonul “Polițist pentru o zi”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats