Connect with us

ACTUALITATE

Protest al părinților la Școala Coresi Târgoviște din cauza unui elev agresiv. VIDEO

Publicat

pe

Un elev de clasa a treia a terorizat o școală întreagă. Se întâmplă la cea mai bună unitate de învățământ din municipiul Târgoviște: Școala Coresi din Aleea Trandafirilor. Copilul îi agresează sistematic pe colegii săi, dar și pe profesori. A aruncat cu un ghiveci cu flori chiar și după director, prof. Georgeta Gogeanu. Ultimul incident s-a petrecut ieri, când a bătut mai multe fetițe de la clasa întâi. Pe una dintre ele a tras-o de păr și a dat-o cu capul de bancă, alteia i-a aplicat un pumn în burtă, pe holul școlii.

Astăzi – 21 februarie 2023, peste 100 de părinți și bunici s-au adunat în fața unității de învățământ, unde au protestat pașnic și au cerut măsuri concrete, pentru a-și ști copiii în siguranță la școală. Pur și simplu, oamenii nu înțeleg de ce demersurile despre care li s-a tot vorbit de luni de zile, de ce plângerile pe care le-au formulat chiar și la Poliție nu au avut niciun rezultat. Cu toții întrebau ce se mai așteaptă. Cumva să ajungă un copil în spital, cu răni grave, sau, Doamne ferește, să se întâmple o tragedie?

Directorul Școlii Coresi și cele trei inspectoare venite să cerceteze situația de ieri au ieșit să discute cu părinții care protestau. Le-au vorbit acestora despre măsurile luate până acum, însemnând mustrări scrise și scăderea notei la purtare. Insuficient! Ba chiar am reținut că, după fiecare în parte, elevul în cauză devine mai agresiv. Într-un cor, părinții au cerut să fie exmatriculat, altfel nu-și mai aduc ei copiii la școală și cadrele didactice n-au decât să țină cursuri doar cu el! Directorul Georgeta Gogeanu le-a explicat că legea interzice exmatricularea și că plângerile penale formulate au fost casate întrucât este vorba despre un minor.

S-a cerut, de asemenea, efectuarea unei expertize psihiatrice. Există una, libs-a răspuns! Certificată de Colegiul Psihilogilor. Reiese că băiatul respectiv nu are nicio problemă de sănătate. Să fie contestată – au solicitat părinții copiilor bătuți. Din nou, apar diverse piedici puse de legislație. Școala a angajat un avocat. Și, totuși, nu este suficient! Chiar trebuie să se întâmple o nenorocire pentru a se face ceva concret?

Părinții au plecat apoi în marș către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmboviţa și către Prefectură. Aici, și-au dorit să vorbească cu tatăl băiețelului care le agresează copiii, știind că este angajat al Instituției Prefectului. O delegație de trei persoane a fost primită de prefectul Claudia Gilia și subprefectul Corneliu Sălișteanu.

„Fiica mea a fost agresată ieri. Este o problemă care trenează de foarte mult timp. Din păcate, lucrurile nu se mișcă deloc. Copilul meu astăzi nu a mai dorit să vină la școală. O vom duce la Medicină Legală pentru a i se constata leziunile suferite. Are o panică intensă de când a fost agresată. Ar trebui să se găsească o soluție. Copiii noștri sunt in clasa întâi. Sunt cei mai expuși și mai vulnerabili și se pare că sunt cei mai pe placul agresorului, un băiețel din clasa a treia. Din câte am înțeles, copilul este mutat oarecum disciplinar din altă școală, unde a avut un comportament similar. Doamna director ne-a arătat toate demersurile pe care le-a făcut către instituțiile de resort, care ar putea să ia o măsură în acest caz. Din păcate, au rămas doar hârtii în van. Copilul urmează să vină la școală și, Doamne ferește, poate face alte victime. Părinții lui nu recunosc că el ar face toate astea”.

„Acest copil nu are ce căuta în mijlocul celorlalți. Îi bate, îi împinge. Vine peste ei în clase, intră peste învățători în timpul orelor. Pleacă din clasa lui, în timpul orelor, și se duce unde își dorește. Nimeni nu-i face față. A aruncat cu ghiveciul după directoare… Oricând se poate întâmpla o tragedie. Îi împinge pe copii pe scări. Părinții nu iau măsuri cu el. Nu recunosc că are o problemă. Faptul că sunt niște părinți cu relații pe verticală, închid gura la toate formele de intervenție. Nu se poate așa ceva”.

„A intrat peste copii in clasă. A tras-o de păr pe fiica mea, a dat-o cu capul de bancă, a târât-o pe jos, paznicul, mea Ilie, abia a reușit să o scoată din mâinile lui. În drum spre ieșire, ținut fiind oarecum de paznic, a mai agațat-o pe fiica dumnealui, colega fetiței mele, și a mai târât-o și pe ea pe jos, trăgând-o de păr. Asta se întâmplă frecvent. Aleargă pe hol, lovește în stânga și în dreapta pe oricine, nu contează că e profesor, că e director, că evvopil, că e mai mare, mai mic… În ultima perioadă, are o plăcere deosebită să intre în clasele mai mici și să-i terorizeze efectiv. Copilul meu refuză să mai vină la școală. Ea vrea la altă școală”.

„Copilul meu era pe coridor cu alți elevi și a sărit la bătaie la el. S-a încercat să li se ia niște declarații copiilor, nu știu de către cine, fără prezența părinților. Nu-i normal lucrul ăsta. Eu nu înțeleg comportamentul ăsta. Înțeleg că este un copil, dar dacă are probleme, părinții trebuie să recunoască lucrul ăsta și să facă ceva. Să-l ajute. Nu spun să fie marginalizat, nu spun să fie dat afară din școală, dar problema acestui copil este serioasă. Copilul respectiv este clasa a treia, dar a intrat peste clasa a cincea. Am înțeles că s-a luat de băieții de clasa a opta”.

„Are dosar penal de la Școala Nr. 2. Este transferat de acolo. Probabil se știa clar situația acestui copil, dar nu s-a luat nicio măsură. Acesta este site-ul instanței de judecată. Se vede că are dosar și nu s-a luat nicio măsură și în continuare se pare că nu se ia nicio măsură. Este imposibil să nu se fi știut acest caz, să nu se fi știut că sunt probleme. Și atunci trebuia luate măsuri, nu împotriva copilului, ci părinții trebuie să conștientizeze că este nevoie de ajutor. Nu am reușit să vorbim cu ei, nu cred că vor să aibă vreo discuție în acest sens. Problema este că ei insistă că este un copil perfect sănătos și că nu are nicio problemă. Probabil, copilul se manifestă altfel în mediul de acasă, dar dacă veți căuta pe TikTok, o să-l găsiți cu tot felul de filmulețe, pe copil”.

Punctul de vedere al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmboviţa

Conform prevederilor Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, în baza sesizărilor primite, cazul copilului a fost evaluat de specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, la domiciliu, în prezența reprezentantului legal, constatându-se faptul că minorul nu se afla într-o situație de abuz, neglijare sau exploatare alături de părinți, astfel încât nu s-a impus instituirea unei măsuri de protecție specială.

Specialiștii instituției au constatat că minorul respectă regulile din familie și participă la activități extrașcoalre, dar având în vedere sesizările privind comportamentul copilului din mediul școlar, au recomandat consilierea psihologică a acestuia. Părinții au fost invitați la sediul instituției pentru includerea copilului într-un program de consiliere psihologică, însă au transmis olograf faptul că vor apela la serviciile unui psiholog privat.

Totodată, specialiștii D.G.A.S.P.C. Dâmbovița au încurajat menținerea colaborării dintre părinți și unitatea de învățământ. Pe durata desfășurării cursurilor școlare, obligația supravegherii copilului revine instituției de învățământ, iar în situații excepționale se poate solicita sprijinul Biroului Siguranță Școlară, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, cu atribuții privind asigurarea protecției, siguranța școlară a elevilor și a cadrelor didactice, prevenirea și combaterea violenței între elevi în interiorul școlilor și proximitatea acestora.

Principiul interesului superior al copilului va prevala în toate demersurile și deciziile care privesc copiii, întreprinse de autoritățile publice, precum și în cauzele soluționate de instanțele judecătorești.

De asemenea, menționăm faptul că obligația monitorizării respectării drepturilor copilului revine Direcției de Asistență Socială, din cadrul Primăriei Târgoviște.

Conform art. 7, din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului: ”Drepturile prevăzute de prezenta lege sunt garantate tuturor copiilor fără nicio discriminare, indiferent de rasă, culoare, sex, limbă, religie, opinie politică sau altă opinie, de naţionalitate, apartenenţă etnică sau origine socială, de situaţia materială, de gradul şi tipul unei deficienţe, de statutul la naştere sau de statutul dobândit, de dificultăţile de formare şi dezvoltare sau de alt gen ale copilului, ale părinţilor ori ale altor reprezentanţi legali sau de orice altă distincţie.”, iar conform articolului 36, din actul legislativ menționat:

ART. 36 (1) ”Ambii părinţi sunt responsabili pentru creşterea copiilor lor.”

”Exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor părinteşti trebuie să aibă în vedere interesul superior al copilului şi să asigure bunăstarea materială şi spirituală a copilului, în special prin îngrijirea acestuia, prin menţinerea relaţiilor personale cu el, prin asigurarea creşterii, educării şi întreţinerii sale, precum şi prin reprezentarea sa legală şi administrarea patrimoniului său.”

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Pingback: Așa se face reforma în învățământ * zoso blog

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

GAL „Valea Ialomiței”, 10 ani de realizări în implementarea proiectelor cu fonduri europene. VIDEO

Publicat

pe

Performanța, echipa, colaborarea, comunicarea, eficiența, rezultatele în plan investițional trebuie evidențiate, scoase în relief, diseminate în spațiul public, ca forță a exemplului, ca măsură, ca model pentru cei care vor să urmeze un drum asemănător. Nu este tocmai la îndemâna oricărei entități de acest tip să implementezi 85 de proiecte utile comunității, mediului privat, cu o valoare de peste 5 milioane de euro.

Cam acesta a fost scopul evenimentului aniversar desfășurat la Pensiunea „Antonio” din comuna Pietrari, județul Dâmbovița, organizat de Grupul de Acțiune Locală (GAL) Valea Ialomiței, sub egida 10 ani de activitate în slujba comunităților locale, în slujba mediului de afaceri privat din zona rurală în care activează.

GAL „Valea Ialomiței” este o entitate tip angrenaj al elaborării și derulării unor proiecte care a funcționat ceas. La GAL Valea Ialomiței a performat. Proiectele au curs în valuri, cuprinzând cam toate domeniile de activitate. Specialiștii unității au lucrat atât pentru administrațiile publice locale, cât și pentru întreprinzătorii din zona de influență, dornici să își înceapă o afacere specifică sau să le dezvolte pe cele deja formate.

GAL „Valea Ialomiței” este printre organizațiile de frunte din România, ca atragere de fonduri, număr de proiecte implementate și reprezentare profesională. Parteneriatul public-privat pornit în septembrie 2010, sub titulatura „GAL Valea Ialomiței”, a fost conturat în comuna Șotânga. S-au afiliat localitățile Aninoasa, Doicești, Pietrari, Voinești, Vulcana Băi și Vulcana Pandele. Ulterior, s-au mai alăturat: Bărbulețu, Brănești, Cândești, Malu cu Flori, Mănești, Pucheni și Tătărani.

Ieri – 24 martie 2023, la Pietrari, în prezența a zeci de invitați – reprezentanți ai administrației publice locale și județene, parlamentari, oameni de afaceri, șefii ai unor servicii din cadrul instituțiilor finanțatoare, staff- ul GAL „Valea Ialomiței” a prezentat bilanțul celor 10 ani de reușită în domeniul implementării proiectelor și a făcut și o schiță a programului de viitor. Amfitrionul acestei manifestări a profesionalismului și bunelor practici a fost managerul Gheorghe Ana, fost președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, fost deputat, un om dedicat județului, un profesionist și tactician desăvârșit pe tărâmul investițiilor în folosul comunității, un mentor al celor care au hotărât să pornească o afacere apelând la componenta valoroasă a proiectelor cu finanțare europeană.

Nu ne-am propus să facem o înșiruire a numelor și pozițiilor publice și profesionale ale celor prezenți la evenimentul de la Pietrari. Cu toți făceau parte din categoria oamenilor valoroși, implicați, dedicați. Dar, trebuie să menționăm în mod special prezența președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, a vicepreședinților Luciana Cristea și Antonela Jîjîe, a prefectului Claudia Gilia, a deputatului Marian Țachianu, a secretarului de stat Ionuț Săvoiu, a primarilor Gabriel Dănuț Sandu de la Voinești și Constantin Stroe de la Șotânga, actualul și fost președinte al GAL-ului, stâlpi de bază ai acestei entități, alături de Gheorghe Ana. De la AFIR au fost prezenți Alexandra Rusu – șef serviciu LEADER, Luminița Sasu – consilier superior LEADER, Delia Voloschi – șef birou LEADER, Daniela Mandoc – șef serviciu LEADER.

Ana Gheorghe, managerul GAL-ului, i-a salutat pe toți cei prezenți, după care a făcut o scurtă prezentare a unității, a vorbit despre ce a însemnat Grupul de Acțiune Locală „Valea Ialomiței” pentru localitățile din microregiunea în care implementează proiecte de 10 ani.

Prima zi de funcționare, de intrare în „pâine” a acestei entități care a contribuit din plin la dezvoltarea zonei a fost 1 aprilie 2013. Primul obiectiv, desprins din Planul Național de Dezvoltare, a avut în structură trei axe – 1, 3 și 4, respectiv creșterea competitivității sectorului agricol și silvic, transpusă prin mai multe măsuri, cea privind îmbunătățirea calității vieții în zonele rurale și cea a diversității economiei rurale. Au fost întocmite și implementate în acea perioadă 2007-2013 un număr de 44 de proiecte, cu un buget alocat de aproape 3 milioane de euro.

Cel de-al doilea program în care ne aflăm și astăzi cuprinde activitățile de producție. La miniexpoziția din fața pensiunii, au fost etalate mai multe produse finite, obținute în unitățile economice edificate prin fonduri obținute prin GAL Valea Ialomiței. Pensiunea în care s-a desfășurat acțiunea a fost rezultatul unui proiect care a obținut finanțare prin GAL pentru activități de agroturism. Mai există o pensiune realizată prin GAL în zona Aninoasa. Tot prin GAL, a spus Gheorghe Ana, au mai fost derulate proiecte pentru achiziționarea de utilaje necesare administrației locale în activitățile de gospodărire comunală, mai ales în UAT-urile din zona de deal și munte.

„Ca bune practici, în programul 2007-2013, se regăsesc lucrări de infrastructură rutieră care, din păcate, în noul program nu vor mai fi. Vorbim de segmente de drumuri, nu de căi rutiere întregi, care nu au putut fi prinse în nici un alt program. Singura soluție au fost GAL-urile, prin modernizare a unor străzi care nu au putut fi prinse într-un program național. De asemenea, s-a beneficiat și pe partea socială. Vorbim de refacerea unor clădiri vechi de patrimoniu, cămine culturale, școli, locuri de joacă pentru copii, tot ce a putut fi introdus în bugetul alocat”.

A mai adăugat Gheorghe Ana că, și dacă bugetul ar fi fost dublu, tot ar fi fost suficient pentru realizarea unor obiective de necesitate comunitară.

„Vreau să vă spun, fără să fiu lipsit de modestie, în strategia de dezvoltare locală, am căutat să introducem obiective legate de nevoia din teritoriu. Dacă am reușit sau nu să ne atingem acest deziderat, trebuie să se pronunțe comunitățile. Bugetul a fost destul de subțire la niște nevoi extraordinar de mari. Cred că am reușit să atingem obiectivul, respectiv creșterea competitivității în agricultură. Cred că am reușit să atingem proprietățile privind creșterea viabilității exploatațiilor agricole.

De asemenea, am reușit să promovăm organizarea lanțului scurt alimentar. Aici lipsește doar o singură verigă, este vorba de procesare. La nivel de GAL, cu valoarea sumei nerambursabile alocate, este greu să construiești o fabrică de procesare pentru legume sau fructe. Cu 200.000 de euro, abia poți începe o astfel de investiție și atunci ne-am limitat la activități de comercializare și la creșterea bunăstării animalelor.

Poate în programul viitor vom reuși să atingem acest deziderat, fiindcă avem acest bazin pomicol, Valea Dâmboviței, unde, dacă am rezolvat problema depozitării fructelor în depozite cu temperatură controlată, cea a procesării încă nu este definitivată”, a mai adăugat Gheorghe Ana.

Managerul GAL-ului a vorbit despre eficiența și buna colaborare cu partenerii, reușind să atragă aproape toate sumele alocate, ceea ce a situat Grupul de Acțiune Locală „Valea Ialomiței” pe o treaptă superioară la nivel național. Gheorghe Ana a mulțumit tuturor celor implicați care au făcut ca GAL „Valea Ialomiței” să meargă bine, să implementeze proiecte utile în comunitățile din zona de competență.

Despre viitor, managerul GAL-ului a spus că dorește atragerea de multi fonduri, mai ales pentru rezolvarea unor proiecte sociale indispensabile în comunitățile locale, care să ducă la îmbunătățirea aspectului social. Mai este nevoie totodată de servicii către populație. De asemenea, GAL-ul este interesat de investiții în domeniul protecției mediului. Se dorește și înființarea unor adăposturi pentru animale, reciclarea deșeurilor, realizarea unor componente de energie regenerabilă, panouri fotovoltaice etc.

„Ne gândim la crearea unor centre socio-medicale, la înființarea unor unități medicale mobile care să se deplaseze în special la domiciliile persoanelor în vârstă. Ne gândim la centre de recuperare și fizioterapie pentru toate vârstele. Cabinete de stomatologie pentru tineri și multe altele”.

Alexandra Rusu, șefa serviciului LEADER, i-a felicitat pe reprezentanții GAL Valea Ialomiței pentru rezultatele obținute, pentru faptul că, în toți acești ani, au dovedit că sunt un exemplu de comunicare, de colaborare, pe care ar trebui să le pună în practică multe GAL-uri. Cooperarea, a spus Alexandra Rusu, trebuie să realizeze puntea de legătură între mediul privat și autoritățile publice. Unele fără altele nu pot funcționa cu rezultate pentru comunitățile locale.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a dovedit încă de la preluarea mandatului că este aproape de oameni, de comunitățile din județ și de nevoile lor, i-a felicitat pe reprezentanții GAL „Valea Ialomiței” pentru celebrarea celor 10 ani de activitate intensă în domeniul implementării proiectelor.

„În ultimii 2 ani de zile, Consiliul Județean Dâmbovița a inițiat proiecte care au venit în completarea celor de la GAL-uri, chiar dacă sunt de valoare mai mică, pentru a dezvolta comunitățile așa cum au gândit primarii din fiecare localitate. La nivelul acestor GAL-uri, cunoașteți cel mai bine necesitățile, dorințele pe care le au cetățenii și cei care conduc administrațiile locale. Vă felicit pentru toată activitatea. Sunteți un GAL aflat pe un loc fruntaș în România. Felicit întrega echipă pentru faptul că ați colaborat excelent”, a fost mesajul președintelui Consiliului Județean.

Corneliu Ștefan a înmânat managerului Gheorghe Ana placheta de excelență a CJ Dâmbovița, în semn de prețuire și recunoștință pentru întreaga activitate a echipei GAL „Valea Ialomiței”.

Au mai adresat felicitări Grupului de Acțiune Locală Valea Ialomiței: Alexandru Potor din partea FNGAL, Daniela Mandoc și Monica Crunțeanu.

Primarul comunei Șotânga, Constantin Stroe, fostul președinte al GAL Valea Ialomiței, în cuvântul său, a spus că înființarea GAL-ului a adus plus valoare unităților administrativ-teritoriale, a generat performanță.

„A fost un început greu. Băteam drumurile Ministerului Agriculturii să convingem guvernanții de la acel moment de importanța structurilor asociative. Lucrurile au evoluat, au crescut, GAL Valea Ialomiței a avut norocul să fie gestionat de un manager de excepție, iar rezultatele sunt pe măsură. Trebuie să recunoaștem și să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”, a spus Constantin Stroe.

A mai insistat primarul comunei Șotânga pe încurajarea profesionalismului, pentru a putea accesa cu succes fondurile europene nerambursabile, pentru a oferi o consultanță adecvată.

Actualul președinte al Grupului de Acțiune Locală „Valea Ialomiței”, Gabriel Dănuț Sandu, primarul comunei Voinești, a spus că înființarea acestui GAL a fost inițiativa primarului de la Șotânga. În această structură, sunt cuprinse în mod egal localități de pe Valea Ialomiței și de pe Valea Dâmboviței, iar conlucrarea a fost una excelentă.

„Niciodată nu au fost divergențe între noi, că eu sunt de pe Valea Ialomiței iar voi veniți de pe cealaltă vale. Asta înseamnă un parteneriat cu rezultate și succese extraordinare. Acest GAL, cu un deceniu de activitate, și-a pus amprenta în toate localitățile care fac parte din acest parteneriat. Nu există comună să nu găsim pancarte pe care observăm că finanțarea s-a efectuat prin GAL. Nu există localitate să nu găsim utilaje cumpărate prin acest GAL. Nu există localitate unde să nu găsim fie un centru social, fie un cămin cultural, fie un parc de joacă pentru copii. Banii au fost drămuiți foarte bine. Am putut remarca că, la cei peste 3 milioane de euro, aproape toate unitățile administrativ-teritoriale au venit cu cofinanțări însumând cel puțin aceeași valoare. Ca să ducem un proiect la finalitate, așa cum și-au dorit comunitățile locale când am făcut strategiile, sunt foarte multe unde cota de finanțare a fost mai mare decât suma atrasă prin GAL”, a precizat președintele Gabriel Dănuț Sandu.

La finalul evenimentului, a urmat o sesiune de acordare a unor plachete și diplome de excelență celor care au contribuit la dezvoltarea GAL „Valea Ialomiței”, la implementarea cu succes a proiectelor derulate.

I-a mai anunțat Gheorghe Ana pe cei prezenți că, în componența Grupului de Acțiune Locală Valea Ialomiței, a intrat și orașul Pucioasa, dar și că a plecat comuna Mănești. Primarul Constantin Ana de la Pucioasa a fost prezent la manifestarea de la Pietrari.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

De la munca la weekend: De ce gentile si rucsacurile multifunctionale sunt un must-have

Publicat

pe

de

Sunteti mereu in miscare, jongland intre munca si escapadele de weekend? Aveti nevoie de o geanta sau un rucsac care sa tina pasul cu stilul dvs. de viata? Aveti nevoie de genti si rucsacurile multifunctionale. Aceste accesorii versatile sunt un must-have pentru oricine are nevoie de o geanta care poate trece fara probleme de la munca la distractie. In acest articol, vom discuta despre avantajele utilizarii gentilor si rucsacurilor multifunctionale si unde le gasiti pe cele mai bune de pe piata.

Avantajele utilizarii gentilor si rucsacurilor multifunctionale

Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizarii gentilor si rucsacurilor multifunctionale este versatilitatea lor. Aceste genti sunt concepute pentru a servi mai multor scopuri, ceea ce le face ideale pentru oricine are nevoie de o geanta care sa le poata face pe toate. Fie ca aveti nevoie de o geanta pentru munca, scoala sau calatorii, o geanta sau un rucsac multifunctional va poate satisface toate nevoile. Aceste genti sunt adesea prevazute cu mai multe compartimente, buzunare si caracteristici organizatorice care va permit sa va depozitati si sa va accesati cu usurinta bunurile.

Un alt avantaj al gentilor si rucsacurilor multifunctionale este rezsitenta acestora. Aceste genti sunt de obicei fabricate din materiale de inalta calitate, concepute pentru a rezista la uzura. Fie ca va deplasati la serviciu sau va plimbati, o geanta multifunctionala sau un rucsac poate rezista elementelor si va poate pastra bunurile in siguranta.

Tipuri de genti multifunctionale – materiale durabile

Cand vine vorba de genti multifunctionale, exista o varietate de optiuni din care puteti alege. Unul dintre cei mai importanti factori de luat in considerare este materialul din care este confectionata geanta. Cautati gentile care sunt fabricate din materiale durabile, cum ar fi nailon sau poliester. Aceste materiale sunt usoare, rezistente la apa si sunt perefecte pentru utilizarii zilnice.

O alta caracteristica importanta pe care trebuie sa o cautati la gentile multifunctionale este numarul de compartimente si buzunare. Cautati genti care au mai multe compartimente si buzunare, astfel incat sa va puteti organiza cu usurinta bunurile. Acest lucru va va economisi timp si energie atunci cand incercati sa gasiti ceva in geanta.

Tipuri de rucsacuri multifunctionale – materiale impermeabile

Daca sunteti pe piata pentru un rucsac multifunctional, cautati unul care este fabricat din materiale impermeabile. Acest lucru va va asigura ca bunurile dvs. raman uscate si in siguranta, chiar daca sunteti prins in ploaie. Cautati rucsacuri care au mai multe compartimente si buzunare, astfel incat sa va puteti organiza cu usurinta bunurile. Acest lucru este deosebit de important daca folositi rucsacul pentru calatorii sau activitati in aer liber.

Un alt factor important de luat in considerare atunci cand alegeti un rucsac multifunctional este dimensiunea. Cautati un rucsac care are dimensiunea potrivita pentru nevoile dvs. Daca folositi rucsacul pentru calatorii, cautati un rucsac de dimensiuni mai mari, care sa va poata tine toate lucrurile esentiale. Daca folositi rucsacul pentru munca sau scoala, cautati un rucsac de dimensiuni mai mici, care este usor de transportat si care poate incapea sub birou sau intr-un dulap.

Caracteristici de cautat la gentile si rucsacurile multifunctionale

Atunci cand alegeti o geanta sau un rucsac multifunctional, exista mai multe caracteristici de care trebuie sa tineti cont. Cautati genti si rucsacuri care au curele captusite, astfel incat sa fie confortabile pentru a fi purtate pentru perioade lungi de timp. Cautati genti si rucsacuri care au mai multe compartimente si buzunare, astfel incat sa va puteti organiza cu usurinta bunurile. Aveti nevoie de genti si rucsacuri care sunt fabricate din materiale durabile si impermeabile, astfel incat sa poata rezista.

O alta caracteristica pe care trebuie sa o luati in considerare este culoarea si designul gentii sau al rucsacului. Cautati o geanta sau un rucsac care sa va reflecte stilul si gusturile personale. Fie ca preferati o geanta neagra clasica sau un rucsac viu si colorat, exista o geanta sau un rucsac multifunctional pentru dumneavoastra.

Viyogo.ro – un magazin online de genti si rucsacuri multifunctionale

Daca sunteti in cautarea unei genti sau a unui rucsac multifunctional, alegeti viyogo.ro. Acest magazin online ofera o gama larga de genti si rucsacuri versatile si de inalta calitate, care sunt perfecte pentru oricine are nevoie de o geanta care sa le poata face pe toate. Fie ca aveti nevoie de o geanta pentru munca, scoala, calatorii sau activitati in aer liber, viyogo.ro va satisface nevoile. Intrati pe https://www.viyogo.ro/produse-de-casa/rucsacuri-si-genti pentru a descoepri intreaga colectie. Exista o gama diversificata de culori si modele, iar preturile sunt foarte accesibile.

Cum sa alegeti geanta sau rucsacul multifunctional potrivit pentru dvs.

Atunci cand alegeti o geanta sau un rucsac multifunctional, este important sa luati in considerare nevoile si preferintele dumneavoastra specifice. Ganditi-va la modul in care veti folosi geanta sau rucsacul si la ce caracteristici sunt cele mai importante pentru dvs. Luati in considerare dimensiunea, materialul si designul gentii sau al rucsacului, precum si orice caracteristici suplimentare, cum ar fi curelele, spatiile captusite sau buzunarele organizatorice.

In concluzie, gentile si rucsacurile multifunctionale sunt un must-have pentru oricine are nevoie de o geanta care poate fi folosita fara probleme la munca și in timpul liber. Aceste accesorii versatile ofera o serie de avantaje, inclusiv durabilitate, versatilitate si caracteristici organizatorice. Atunci cand alegeti o geanta sau un rucsac multifunctional, luati in considerare nevoile si preferintele dvs. specifice, precum si dimensiunea, materialul si designul gentii sau al rucsacului. Cu atat de multe optiuni disponibile, veti gasi cu siguranta geanta sau rucsacul multifunctional perfect pentru dumneavoastra.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats