Connect with us

Argeș

Mandat de aducere pentru 85 de persoane din Dâmbovița și Argeș, cercetate pentru înșelăciune și fals

Publicat

pe

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, efectuează, în această dimineață, nouă percheziții în locații din județele Dâmbovița și Argeș, la domiciliile unor persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații. Cu această ocazie, vor fi puse în aplicare 85 de mandate de aducere la sediul poliției în vederea audierii.

„Din investigațiile efectuate, s-a stabilit faptul că, în perioada noiembrie 2020 – martie 2021, prin sprijinul administratorilor a două societăți comerciale, s-ar fi întocmit în fals contracte de prestări servicii prin intermediul cărora s-ar fi atestat că, pe fondul pandemiei de COVID-19, ar fi fost afectată activitatea artistică desfășurată”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Dâmbovița.

În baza documentelor întocmite, s-ar fi obținut indemnizații necuvenite de la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială, prejudiciul creat fiind de peste 440.000 de lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Expoziție foto jubiliară la Lerești: 50 de ani de la „nunta de pomină” din 1973

Publicat

pe

Publicistul Radu Petrescu Muscel, colaborator apropiat al ziarului nostru, va participa, duminică – 4 iunie 2023, la evenimentele prilejuite de „Ziua comunei Lerești” și „Festivalul covrigilor cu ou” – ediția a XIV-a, cu expoziția jubiliară de fotografie „50 de ani de la nunta domnului Harry Morgan și Devlin Jr – Lerești, 1973”, care va fi vernisată la ora 16:00 la Căminul Cultural „Sarmiza Alimănișteanu-Voinești” din Lerești.

Reamintim că Radu Petrescu a inițiat acest proiect expozițional inedit, în aprilie 2021, la Câmpulung, sub titulatura „Legende muscelene”, iar episodul pilot a fost dedicat „nunții de pomină” organizată la Lerești, între 7 și 9 iulie 1973, de americanii Catherine „Cappy” Devlin și Harry Morgan – ziarist de renume mondial, cu aprobarea patriarhului Justinian Marina (Detalii aici). Mirii erau co-fondatori ai Fundației Ambasadorii Prieteniei, înființată în 1973. Despre nunta lor s-a scris atunci în New York Times.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Argeș

Percheziții DIICOT la Spital Județean din Pitești și la mai multe primării din Argeș

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Polițiștii de la IPJ Argeș și procurorii DIICOT Pitești au desfășurat, ieri – 25 mai, 14 percheziții în locații din județ. Au fost ridicate documente de la Spitalul Județean de Urgență Argeș, de la șapte primării și de la mai multe firme.

Descinderile au vizat destructurarea unui grup infracțional organizat în scopul obținerii unor sume mari de bani din contractele de lucrări publice, prin supraevaluarea costurilor. Cnstituit în 2019, grupul era format din mai multe persoane cu interese în domeniul achizițiilor publice și al construcțiilor.

Oamenii legii au cercetat modul în care a fost atribuit contractul privind realizarea unui nou corp de clădire la Spitalul Județean de urgență Pitești și derularea mai multor contracte de achiziții publice la primăriile Bălilești, Boteni, Budeasa, Căldăraru, Cocu, Ciomăgești și Stâlpeni.

În acest caz sunt implicate mai multe firme din județul Argeș, câștigătoare ale licitațiilor organizate. Patru persoane au fost conduse pentru audieri la sediul DIICOT Pitești

„Grupul infracțional organizat a acționat în vederea atribuirii contractelor de utilitate publică în detrimentul altor participanți, recurgând în acest scop la coruperea ordonatorilor de credite din instituțiile publice contractante. După obținerea acestor contracte, grupul infracțional organizat a delapidat bugetele instituțiilor publice contractante prin încheierea ulterioară, nejustificată, de acte adiționale privind lucrări ”neprevăzute”, recuperarea garanțiilor de bună execuție de către executant, fără ca lucrările să fie finalizate, încasarea contravalorii serviciilor prestate, fără ca recepțiile tehnice intermediare pe faze de lucrări să fie efectuate, precum și prin întocmirea în mod formal a documentelor, în vederea însușirii frauduloase a fondurilor publice”, a precizat DIICOT.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats