Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primarul de la Sălcioara vrea o dezvoltare echilibrată a celor 9 sate care alcătuiesc comuna

Publicat

pe

Nu este tocmai ușor să administrezi o comună de talia Sălcioarei. 9 sate risipite pe câmpia din zona Titu, cu o rețea de drumuri de peste 60 de kilometri și distanțe apreciabile, de la 3 kilometri în sus, între așezările care compun localitatea. Nu mai vorbim de faptul că aici nu s-au îngrămădit investitorii, iar populația este din ce în ce mai îmbătrânită.

Și, cu toate aceste neajunsuri, primarul Valentin Pârvu este optimist. Este convins că va reuși să scoată comuna la liman. Adică, să pună la punct întreaga infrastructură de utilități – drumuri, apă, canalizare, gaze naturale, să reabiliteze instituțiile de învățământ, căminele culturale, să construiască un dispensar medical nou la Cuza Vodă, locuri de joacă, parc fotovoltaic etc.

Nemulțumirea edilului pleacă mai mult de la relația cu unii aleși locali, consilieri care înțeleg actul administrativ pe dos și, cred ei, că menirea lor, pe perioada celor 4 ani de mandat, este doar aceea de a face poze și de a le posta pe rețelele de socializare însoțite de comentarii răutăcioase.

„Nu ăsta este rostul unui consilier local. De agent în teren, de critic permanent al primarului și al aparatului administrativ. Alesul trebuie să vină cu soluții, acolo unde apar probleme. Să se alăture executivului pentru rezolvarea unor situații. Să elaboreze proiecte de hotărâre. Să se achite de obligațiile stabilite prin lege. Să vii doar să critici, să fii doar vocal, să faci doar pe observatorul nu este corect”.

Ne-a spus edilul că face tot ce îi stă în putință pentru a dezvolta comuna într-un mod echilibrat, deși este foarte dificil să realizezi investiții în fiecare sat.

„Avem solicitare pentru achiziționarea unui microbuz școlar. La Căminul Cultural Ghinești, pe 20 februarie, proiectul a fost scos la licitație de Compania Națională de Investiții. Și dacă o să avem și acolo un șantier, pot spune că investițiile sunt repartizate la modul cât mai echilibrat cu putință. Avem grădiniță la Mircea Vodă, facem dispensar la Cuza Vodă. Să existe în fiecare sat câte o investiție.

Am încercat să explic asta de foarte multe ori, chiar și colegilor mei din Consiliul Local, pentru că sunt unii foarte vocali și ei n-au înțeles nici măcar care este rolul lor. Ei au înțeles că sunt aici pe post de observatori! Că, dacă au văzut niște gunoaie aruncate la întâmplare, trebuie să le pozeze și să le distribuie pe nu mai știu unde. Niciodată nu vin cu soluții, că dacă ar veni cu vreo inițiativă ar fi altceva”, ne-a mai spus primarul comunei Sălcioara – Valentin Pârvu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

A fost eliberată autorizația de construcție pentru realizare rețea de gaze în toate satele comunei Voinești

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, astăzi – 31 mai 2023, autorizația de construcție pentru înființare rețea de gaze naturale în satele Izvoare, Lunca, Suduleni, Mânjina, Manga, Oncești și extindere rețea de distribuție în Voinești și Gemenea Brătulești.

Investiția are o valoare de 25 de milioane de lei (5 milioane de euro) și reprezintă cel mai mare proiect promovat vreodată de Primăria Voinești – spune edilul Dănuț Gabriel Sandu.

A mai precizat acesta că tot astăzi au fost încărcate pe platforma Ministerului Dezvoltării documente necesare pentru evaluare și semnarea contractului de finanțare, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Teren multi-sport în satul Mărcești (comuna Dobra), realizat prin PJDL

Publicat

pe

Primăria Dobra a inaugurat, astăzi – 30 mai 2023, un teren multi-sport în satul Mărcești. Este a doua investiție de acest tip, după cea din satul Dobra, ambele realizate în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmboviţa, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele Corneliu Ștefan. Edilul Daniel Nica le-a spus localnicilor prezenți la evenimentul inaugural că și-a propus să nu facă diferențe între cele două sate care alcătuiesc comuna, astfel că planul investițional este conceput ținând cont de acest principiu.

„Terenul multi-sport pe care îl inaugurăm astăzi în satul Mărcești oferă foarte multe oportunități pentru activități sportive și recreative în aer liber. Este un obiectiv care a fost foarte mult așteptat de elevii Școlii Iulian Rusu Mărcești, cât și de tineretul din sat. Au tot întrebat când va fi gata… De asta ne-am grăbit să îl inaugurăm astăzi, înainte de 1 iunie”, a declarat primarul Daniel Nica. De reținut că a fost promovat la Compania Națională de Investiții și un proiect care vizează construirea unei săli de sport, lângă terenul multi-sport inaugurat astăzi.

De asemenea, edilul le-a mai prezentat sătenilor din Mărcești și celelalte investiții pe care administrația publică locală le are în derulare, tot în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmboviţa. Este vorba despre construire șanțuri, trotuare și podețe de acces în ambele sate.

„În continuarea acestora, am depus un nou proiect pentru continuarea amenajării șanțurilor și accesoriilor în proprietăți pe alte străzi. Și vreau să vă mai spun că nu am uitat nici de strada Chinezu. Am depus și pentru aceasta un proiect, pentru extinderea rețelei de apă și a canalizării, la Consiliul Județean, și apoi o să asfaltăm și bucata aceea de drum”, a mai spus edilul comunei Dobra.

Prezent la Mărcești, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat administrația publică a comunei Dobra pentru activitatea investițională și pentru că a ales să le facă un dar așa frumos copiilor din Mărcești, cu prilejul zilei de 1 iunie.

„Inaugurăm un nou obiectiv realizat prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, program unic in România. Am inițiat acest program la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, pentru a ne asocia cu toate unitățile administrativ-teritoriale din județul nostru pentru a realiza investiții în comun. Îl felicit pe domnul primar. Cred că nu putea să facă un cadou mai frumos celor din satul Mărcești având în vedere că joi este Ziua Copilului.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 500.000 de lei, contribuția Consililului Județean Dâmbovița fiind de 220.000 de lei. Acesta este al treilea proiect pe care îl finanțăm în comuna Dobra. A mai fost construită o bază sportivă în satul Dobra, investiția ridicându-se la 365.000 de lei, cofinanțată de Consiliul Județean Dâmbovița cu suma 150.000 de lei. Cel mai mare proiect, de 3.500.000 de lei și la care se lucrează, are ca obiectiv amenajarea scurgerii apelor și acceselor la proprietăți. Consiliul Județean Dâmbovița a asigurat aici 1.600.000 de lei. Doar prin aceste trei proiecte, comunei Dobra i-au fost alocate aproximativ 2.000.000 de lei.

Încă o dată se dovedește faptul că Programul Județean de Dezvoltare Locală își atinge scopul de a diminua decalajele dintre mediul urban și cel rural, indiferent de proiectele care sunt finanțate prin acesta”, a declarat președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Au mai fost prezenți astăzi în mijlocul sătenilor din Mărcești: deputatul Ionuț Vulpescu – fiu al comunei, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan – fiu al satului, prefectul județului – Claudia Gilia, vicepreședinții CJ Dâmbovița Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general al județului – Dan Nicolae Popa Stănescu, viceprimarul municipiului Târgoviște – Cătălin Rădulescu și primarul comunei Bilciurești – Adina Stoican.

Le-au mai vorbit participanților la evenimentul inaugural organizat astăzi la Mărcești primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan și directorul școlii din sat – Cristina Neagu. Ca fiu al satului, Daniel Cristian Stan a punctat diferențele dintre terenul pe care se practica sportul în trecut și cel de acum. De asemenea, a mai vorbit despre schimbările survenite în comună, în plan edilitar-gospodăresc. La rândul său, Cristina Neagu a spus că școala din Mărcești a înregistrat, în ultimii ani, un program semnificativ în ceea ce privește baza materială. În acest proces se înscrie și terenul multi-sport.

Cu ocazia inaugurării terenului multi-sport din satul Mărcești, construit în apropierea școlii, primarul Daniel Nica i-a premiat pe copiii din comună care au câștigat diferite concursuri la nivel județean și national.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats