Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Constructorii se pregătesc de atacat proiectul de lărgire la 4 benzi a DN71, Bâldana-Târgoviște

Publicat

pe

Nu mai sunt doar promisiuni. Lucrurile intră în matca normalității în ceea ce privește materializarea proiectului privind „Lărgirea la patru benzi a DN 71 Bâldana-Târgoviște”. Meritul aparține Guvernului României, în mod direct ministrului Transporturilor – Sorin Grindeanu și conducerii Consiliului Județean Dâmbovița, care, în ultimii doi ani, a făcut numeroase diligențe pe lângă factorii responsabili pentru demararea acestei investiții.

Astăzi – 7 martie 2023, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, a avut loc o întâlnire între președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor – Ionuț Săvoiu, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea și reprezentanții firmelor care au câștigat contractul pentru execuția lucrărilor pe DN 71. După discuții, a urmat și prima vizită în teren pe traseul dintre Bâldana și Târgoviște.

Tronsonul de drum care va fi supus modernizării are o lungime de 44,13 km și vor fi construite, reabilitate și modernizate pstru poduri și un pasaj rutier. Valoarea contractului este de aproximativ 1.000.000.000 de lei (TVA inclus). Termenul de execuție este de 34 de luni. Primele 12 luni din această perioadă sunt alocate proiectării, iar celelalte 22 de luni sunt pentru realizarea efectivă a lucrărilor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Comisia Europenă susține realizarea proiectului Domeniul Schiabil „Cocora”

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, s-a aflat ieri și astăzi în zona turistică montană a județului Dâmbovița, Peștera-Padina. Înalții oaspeți au fost însoțiți în această vizită de echipa Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, condusă de directorului general Liviu Mușat, și de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Reprezentantul administrației publice județene le-a prezentat oficialilor europeni, în amănunt, proiectul ce visează amenajare Domeniul Schiabil „Cocora”, parte importantă a Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina. Delegații Comisiei Europene au avut ocazia să observe la fața locului potențialul turistic deosebit al zonei.

„Oaspeții noștri au apreciat că beneficiile economice și sociale ale proiectului vor fi semnificative pentru județul Dâmbovița și se încadrează perfect în prioritățile Uniunii Europene privind dezvoltarea regională și diversificarea ofertei turistice”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan le-a mulțumim tuturor membrilor delegației pentru vizită întreprinsă și pentru susținerea acestui proiect deosebit de important pentru județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Delegație a Comisiei Europene, vizită de lucru în județul Dâmbovița

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, se află, începând de astăzi – 11 iulie 2024, în județul Dâmbovița pentru a identifica, împreună cu directorul general al ADR Sud Muntenia și conducerea Consiliului Județean, modalitățile prin care se vor putea accesa fondurile necesare pentru a finanța proiectele „Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina” și „Domeniul Schiabil Cocora” – a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după edința Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021–2027, care a avut loc la Călărași.

„Unul dintre subiectele discutate a fost progresul implementării programului de finanțare a proiectelor administrațiilor publice din regiunea noastră. Din punctul meu de vedere, Programul Regional 2021–2027 a avut un start bun, mai ales în Dâmbovița. O dovadă în acest sens este investiția de peste 64.200.000 de euro deja în implementare în județul nostru: Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 713 (Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite